CPH Playday 2022 – Aktiviteter og underholdning for hele familien

Boldspil, parkour, dans, hoppeborg, koncert og til sidst fodboldkamp i Parken. CPH Playday 2022 var et stort og flot setup med aktiviteter og underholdning for hele familien. Kig med fra sidelinjen, når vi dribler bolden igennem dagens program.

13. december 2022
Af Nanna Enevoldsen

Det var en skøn og solrig lørdag eftermiddag i Fælledparken. På græsarealet ude foran Parken var tilbuddene linet op i en stor cirkel med sportsgrene, street food marked og scene.

De blå/hvide farver og løven var det gennemgående tema. CPH Playday præsenteres nemlig af F.C. København, Københavns Kommune og Paul Petersens Idrætsinstitut. Det er et gratis arrangement, der hvert år afholdes for byens børn med det formål, at de skal stifte bekendtskab med en række forskellige motionsformer og idrætsgrene.

Fremmødet var stort, og det forstår man godt. Der var ikke sparet på aktiviteterne. Ægte fodboldfans ville bestemt ikke gå forgæves - det var tydeligt at mærke, at fodbold var hjertet i arrangementet. Men var man mere til gymnastik, akrobatik, parkour og dans, eller ville man bare gerne nyde en pølse i solen, så var man også havnet det rigtige sted.

Foto: Nanna Enevoldsen

FCK-medalje og oppustelige aktiviteter

Jeg ankom med min søn på knap 4 år. Han er for nylig startet til fodbold, så interessen er dugfrisk. Vi startede med et smut i Informationen for at få et Playday-kort til stempler. Dagens største motivationsfaktor var nemlig udsigten til at få en FCK-medalje, når man havde gennemført 5 aktiviteter og dermed fået 5 stempler.

Da vi havde hentet kortet, startede vi i afdelingen for oppustelige aktiviteter – en sikker vinder for en 4-årig purk. En gruppe større børn spillede fodbold i en mundering, der nok nemmest beskrives som en stor badebold. De rullede rundt på banen til stor begejstring for tilskuerne.

Ved siden af stod en stor, oppustelig dartskive. Den var belagt med velcro og det gjaldt om at sparke en bold fast på skiven, allerhelst på et af de høje tal.

Vi sprang på vores yndlings oppustelige aktivitet, hoppeborgen.

Foto: Nanna Enevoldsen

Hjælpsomt og festligt personale

Næste aktivitet vi kastede os over var forhindringsbanen. Her ydede både store og små deres ypperste for at nå igennem forhindringerne og over målstregen på hurtigst mulige tid.

Videre til parkourbanen. Her var min søn en anelse for lille til selv at gå armgang på en stang. Det imødekommende personale var dog ikke blege for at hjælpe, og han blev nærmest båret igennem en del af banen.

I den ombæring vil jeg gerne rose personalet. De gav den hele armen for at skabe en god og festlig dag for børnene - både ved de forskellige aktiviteter, og når der ca. én gang i timen var fælles dans, hvor alle de fede moves blev fyret af. De var søde og hjælpsomme, og deres humør var smittende.

Nu var det blevet tid til koncert. Hipsomhap indtog scenen og fik både børn og forældre til at hoppe, kaste håndtegn og synge med. De sang bl.a. om ’kedelige fædre’, som der efter fædrenes eget udsagn var en del af ;-)

Vi hilste herefter på FCKs maskot, Løven Leo, som var gavmild med krammere og high fives. Til sidst gik vi op og hentede den velfortjente medalje.

Foto: Nanna Enevoldsen

God stemning på familietribunen

Med en masse krudt brændt af og rig på oplevelser, bevægede vi os ind på familietribunen i Parken, hvor FCK skulle møde FCN. På vej ind til vores pladser var der mulighed for at få en autograf af et par fodboldspillere fra FCK eller (endnu) en krammer af Løven Leo.

Vi kom ind og satte os til rette. Det vrimlede med børn og deres forældre på tribunen. Havde jeg nogensinde haft en bekymring om, at en fodboldkamp ville være for voldsom en oplevelse for en på 4 år, var den nu pist forsvundet. Der var trygt og rart, og stemningen var god på familietribunen.

Det var både min og min søns første fodboldkamp i Parken, og vi sugede alle indtrykkene til os.

Min søn var til en start ret begejstret for den konfetti, der faldt ned fra loftet, da FCK-spillerne gik på banen. Han var dog også godt underholdt under selve kampen, og lod sig rive med af stemningen på tribunen.

Foto: Nanna Enevoldsen

Alt i alt er vi glade for de oplevelser, vi har fået til både Playday og til fodboldkampen. Der var aktiviteter for børn i (næsten) alle aldre og noget til enhver smag. Dog forestiller jeg mig, at det bliver sjovere og sjovere jo ældre min søn bliver. Det er bestemt ikke sidste gang, vi har deltaget. Det bedste var, at alle børn var vindere og kunne gå hjem med en sejr og en medalje oven på dagens præstation. Det var en stolt og træt dreng, jeg tog med hjem.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben