Et must med ungerne: 5 nye børneoplevelser i København

Prøv en weekendaktivitet, I ikke har prøvet før! Vi serverer 5 børneoplevelser i byen, som er helt nye - og absolut familievenlige.

Foto: ENIGMA
1. marts 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: ENIGMA

ENIGMA: Stor indendørs museumslegeplads på Østerbro

Så er der godt nyt for byens børn, der nu har fået deres helt eget legeunivers på det nye kommunikationsmuseum ENIGMA på Østerbro, som står færdigt efter flere års renovering. Børnefamilierne kan med fordel styre mod Teleportalen - et stort børneområde og legeplads, hvor ungerne kan kravle op og rutsje ned og sammen med resten af familien være med til at blive klogere på kommunikation imens.

Hvor? ENIGMA, Øster Allé 3 2100 København Ø
Hvornår? Åbner 25. februar 2023

Forårs-hit! Ismageriet åbner ny isbar i Kødbyen

Er I glade for isene, der bliver langet over Ismageriets disk i Søborg og på Amager? Nu er der godt nyt, for det bliver snart endnu lettere at nyde den 50'er-inspirerede iskædes is. Til slut marts åbner Ismageriet en ny butik i Kødbyen på Vesterbro. Så når foråret starter, kan byens små og store forsyne sig med is på Flæsketorvet, hvor isbaren kommer til at ligge lige ved siden af Restaurant Gorilla.   

Hvor? Flæsketorvet i Kødbyen på Vesterbro
Hvornår? Åbner slut marts 2023

Foto: Stacy's Diner

Milkshakes, burgere og fritter: Ny gennemført Diner klar på Østerbro

Glæd jer! Fra den 1. marts kan byens børnefamilier indtage farvestrålende milkshakes og saftige burgere i ægte 50'er-diner-stemning på Østerbro. Her vil der være masser af gennemført diner-stemning med lyserøde stole, ternet gulv og spisebåse for børnene at beundre, imens der indtages alt fra burgere, fritter og spareribs til farvestrålende milkshakes, klassisk apple pie og vanedannende donuts. Her vil også være et særligt legerum, hvor børnene kan hygge sig.

Hvor? Kæden Stacy's Diner åbne deres tredje restaurant på Trianglen på Østerbro
Hvornår? 1. marts 2023

Foto: Kompan 

Leg løs: Ny legeplads på Frederiksberg

Nu har børnefamilierne på Frederiksberg endnu en ny legeplads at fordrive weekenderne på - sæt kurs mod Egernvej ved Fuglebakkekvarteret, hvor en lækker ny lege- og motionslegeplads står klar, da den legeplads der lå der før, var for nedslidt. Legepladsen lokker bl.a. med udkigstårn, sandkasse, legehus og meget mere for allermindste. Få kild i maven i den planlagte tipikarrussel, eller hop løs på legepladsens to trampoliner, inden I snupper en tur på dobbeltrutsjebanen. Legepladsen burde stå færdig nu - ellers er den i hvert fald meget snart helt klar, smut forbi og følg udviklingen af legepladsen. 

Hvor? Egernvej ved Fuglebakkekvarteret på Frederiksberg 

Foto: Det Kongelige Teater - Camilla Winther 

Postyrium: Det Kongelige Teaters nye børneunivers

Hold øje med Det Kongelige Teaters fine teater-tilbud til børn - de har netop lanceret det fantasifulde univers Postyrium, hvor en række sjove fugle præsenterer teaterets børneforestillinger. Glæd jer til store teateroplevelser og gratis børneopera - men hold jer opdateret løbende, for billetterne ryger hurtigt. Lige nu kan I lige nå at se det magiske stykke Halfdans Hokus Pokus (fra 4 år), som kører nogle uger endnu.

Hvor? Det Kongelige Teater / Postyrium 

Foto: Boulders 

Danmarks største: Prøv den nyåbnede klatrehal

Pak børnene og prøv Boulders nye klatrehal, som er Danmarks største. Med sine hele 2200 kvadratmeter har hele familien rigelig plads at boltre sig på - her finder I nemlig store klatreområder til klatrere på alle niveauer og et stort, afskærmet børneområde. Af innovative klatrevægge rummer hallen blandt andet en 30 graders kaosvæg og et stort Kilterboard, som er en interaktiv klatrevæg styret gennem en app. Klatrehallen er bygget med bambusvægge og FSC-mærkede materialer, og cafeens menukort er økologisk.

Hvor? Ny klatrehal, Strandmarksvej 20, 2650 Hvidovre
Hvornår? Åbner 25. februar 2023 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben