Et must med ungerne: 5 nyere børneoplevelser i København

Prøv en weekendaktivitet, I ikke har prøvet før! Vi serverer 5 børneoplevelser i byen, som er ret nye - og absolut familievenlige.

Foto: ENIGMA
6. november 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: ENIGMA

ENIGMA: Stor indendørs museumslegeplads på Østerbro

Så er der godt nyt for byens børn, der nu har fået deres helt eget legeunivers på det nye kommunikationsmuseum ENIGMA på Østerbro, som står færdigt efter flere års renovering. Børnefamilierne kan med fordel styre mod Teleportalen - et stort børneområde og legeplads, hvor ungerne kan kravle op og rutsje ned og sammen med resten af familien være med til at blive klogere på kommunikation imens.

Hvor? ENIGMA, Øster Allé 3 2100 København Ø

Foto: Stephanie Mielnicki

Naturlegepladsen i Valbyparken: Klar igen efter stor renovering

Naturlegepladsen i Valbyparken åbnede fornylig efter et års renovering. Her kan børn i alle aldre gå på opdagelse på sjove stier, i tunneler og blandt anderledes legeredskaber. Der er også et par klassiske gynger, en rutsjebane og legetårn - en perfekt weekenddestination.

Hvor? Hammelstrupvej 41, 2450 København SV

Foto: Ditte Isager

Shane Brox: Ny, farverig udstilling

Nikolaj Kunsthal venter netop nu med et sanseligt univers befolket med farvestrålende Soft Sculptures. Bag udstillingen "Beauty in the Beast" står den populære kunstner Shane Brox. Har du nogensinde tænkt på, hvordan dit sande jeg ville se ud, hvis alle forsvarsmekanismer var væk? Det er den tilstand, som Shane Brox udforsker i sin udstilling bestående af æteriske, bløde skulpturer skabt af genbrugsskum, akrylmaling og vintage tekstiler. På udstillingen kan I også komme på en lydrejse, med på hans værksted og meget mere.

Hvor? Nikolaj Kunsthal

Foto: Carsten Ingemann

Nyt stort byrum! Oase med dyr, legeplads & cirkelbro

Der er godt nyt for byens børnefamilier, der netop nu har fået et stort, grønt byrum at fordrive weekenderne på - nemlig Karens Minde Aksen i Sydhavnen. Her finder I både legeplads, boldbane, cirkelbro og grønne arealer.  Glæd jer også til at sige hej til både heste, får og kaniner, udforsk den smukke cirkelbro i træ eller nyd naturarealerne. 

Hvor? Langs Sjælør Boulevard

Foto: Novo Nordisk

Spor 10: Ny skjult familieoase

Kør ladcyklen mod Jernbanebyen i Sydhavnen, hvor I finder Spor10 - et nyt fællesskab i byen. På det nye spot  Spor10 , inviteres I hver onsdag indenfor til aktiviteter, der kredser om fællesskab, sundhed, sport, byudvikling og bæredygtighed. Kom og spis, leg, lær, dans, vær kreativ, træn og mød jeres medmennesker. Aktiviteterne er for alle, og de er gratis.

Hvor? Vasbygade 10, 2450 København SV

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben