Anmeldelse: LEGO House

Børn i byen har besøgt LEGO House: et 12.000 kvadratmeter stort oplevelseshus i Billund for både store og små LEGO-elskere. Læs vores anmeldelse her.

Foto: Caroline Hemmingsen
20. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Inviteret af LEGO House

Foto: Caroline Hemmingsen

Den ultimative LEGO-oplevelse

Det er årets første efterårsdag, da vi spænder sikkerhedsselerne og sætter kurs mod LEGO House i Billund. I bilen er vi to voksne og tre børn i alderen 6-15 år. Ingen af os har besøgt stedet før, men på hjemmesiden har vi læst, at LEGO House byder på den ultimative LEGO oplevelse for både store og små - en beskrivelse, der i den grad må siges at holde stik. Allerede ved første øjekast udløser bygningen, som ligner LEGO klodser, der er stablet ovenpå hinanden, begejstring hos den mindste på seks. Han løber straks op af de mange udendørs trappertrin, der er formet som klodser - for han MÅ bare se, hvad der er på toppen. Vi andre følger med, og sammen udforsker vi de mange niveauer og udendørs legepladser, som bygningens tage gemmer på. Arkitekturen er virkelig imponerende, men også en smule skræmmende. Dele af tagene er nemlig lavet af glas, så man kan kigge direkte ned i LEGO House - et syn, der giver både børn og voksne et sug i maven. Efter en tur rundt på tagene, er vi klar til at gå ind. Indenfor møder vi synet af et kæmpemæssigt LEGO-træ, der tårner sig op midt i huset, og som efter sigende skulle bestå af over seks millioner klodser, WAUW!

Foto: Caroline Hemmingsen

Leg og læring

I informationen får vi hver især udleveret et armbånd, som vi kan scanne ind på digitale stationer rundt omkring i de forskellige oplevelseszoner. På den måde kan vi gemme alle vores minder fra dagen, både vores LEGO-kreationer, billeder og film, og tilgå dem på en . I Grøn Zone bygger børnene f.eks. deres egen personlige LEGO-figur, hvorefter de kan tage et billede af den i stationen og indsætte sjove magasin-baggrunde. Stationerne er lette at betjene, og den mindste på seks år fanger straks konceptet med at scanne sit armbånd og lege med de forskellige effekter.gratis app

Foto: Caroline Hemmingsen

Det helt store hit er dog akvariet, kendt som Fish Designer, i Gul Zone. Her skal man bygge sin egen fisk i LEGO, scanne den ind på en station og give den øjne og mund, hvorefter man kan sende den ind i et stort digitalt akvarie og se den svømme rundt. På den måde får de fysiske LEGO-dyr et helt nyt digitalt liv - en leg som også fanger de store drenge på tretten og femten år. Der går hurtig sport i at lave det sjoveste dyr, og snart svømmer der både skøre blæksprutter og lamaer rundt i akvariet. Det digitale og teknologiske element går igen i flere af zonerne, og tilfører legen med LEGO et ekstra, næsten magisk, lag. Vi prøver både kræfter med stop-motion film, robotter og digitale bybilleder - sjove aktiviteter, der blander leg med læring.

Foto: Caroline Hemmingsen

Besøg i familierestauranten

Efter et par timer er vi blevet sultne, og besøger familierestauranten MINI CHEF, som ligger i stueetagen. Da vi ankommer, er der ingen ledige pladser, og vi får derfor udleveret en chip, som vil vibrere, når der er plads til os. Vi bruger et kvarter til tyve minutter i forhallen på at bygge med LEGO, før chippen vibrerer og vi kan komme til. Vi er blevet godt sultne, da vi sætter os til rette ved bordet, men MINI CHEF viser sig heldigvis at være ventetiden værd. I restauranten skal vi bygge vores bestillinger af LEGO-klodser, scanne dem ind på en skærm, hvorefter vi kan se små LEGO-mænd kokkerere vores mad i køkkenet. Ideen er sjov, og giver restaurantbesøget en legende og interaktiv dimension til stor fornøjelse for børnene. Oplevelsen fuldendes, da vores bestillinger kommer kørende i LEGO-madkasser på et rullebånd, betjent af robottter - sejt! Husk dog at holde UNDER madkasserne, ellers falder de fra hinanden! Et barn havde et uheld, da vi var der.
Især os voksne er begejstrede for maden, der er et niveau højere end i andre forlystelsesparker. Der er ikke tale om kedelige pølser og bølge-pommes fra frost, men særdeles smagfulde oksekødsboller, kyllingelår og lækre pommes frittes med krydderier og guacamole.

Efter maden genoptager vi legen i de forskellige zoner, og imponeres endnu engang af det kæmpemæssige LEGO-træ midt i huset. Træet, såvel som dinosauerne i Masterpiece Gallery og vandfaldet i Rød Zone, er vaskeægte kunstværker, og det føles næsten som at være på museum - bare hvor man må røre og lege med (næsten) alting!

Foto: Caroline Hemmingsen

"Et dejligt sted at være"

Efter 5 timer i LEGO House vender vi snuden hjemad. På vej hjem siger den mindste fra bagsædet: "Det var et dejligt sted at være" - og vi andre kan kun give ham ret. LEGO House var virkelig et dejligt sted at være: personalet var søde og imødekommende, og gode til at både snakke og lege med børnene. Alt i alt følte vi os meget velkomne. Selvom vi ankom på en lørdag, hvor der var mange mennesker, var det hverken crowded eller kaotisk - tværtimod var der god stemning, og alle i huset syntes at hygge sig. Så hvis I er vilde med LEGO (hvem er egentlig ikke det?), og I vil have en hyggelig dag sammen som familie med leg, læring og kreativitet, er LEGO House bestemt et besøg værd!

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben