Blandt tigre og dinosaurer i Knuthenborg Safaripark

Børn i byen har besøgt Knuthenborg på Lollands nordkyst - en safaripark, der rummer meget mere end afrikanske dyr på savannen! Her venter de vildeste legepladser, en vaskeægte dinosaurpark, forlystelser og meget mere!

Foto: Caroline Hemmingsen
22. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Inviteret af Knuthenborg Safaripark

Foto: Caroline Hemmingsen

Ægte safaristemning og fritgående dyr

Selvom det er knap 15 år siden, jeg sidst besøgte Knuthenborg Safaripark, ligner stedet sig selv - og så alligevel ikke helt. Parken har nemlig udvidet med store nye forlystelsesområder, men den særlige safaristemning, som jeg især husker fra den Afrikanske savanne, er der heldigvis endnu. Modsat zoologiske haver, går dyrene i Knuthenborg Safaripark nemlig frit omkring på store naturområder, mens man som publikum oplever dem gennem bilruden! Arterne er blandet som i naturen, og derfor vil man opleve zebraer, antiloper, giraffer og næsehorn gå side om side på savannen. Det ER virkelig som at være på ægte safari! Da vi bevæger os ind på savannen, spotter vi også en stribe luksus safaritelte, som vi ved, man kan overnatte i. Tænk sig at vågne op til det syn - vi hengiver os et øjeblik til tanken, men slipper den så igen, og sætter kurs mod Tigerskoven.

Både Tigerskoven og Ulveskoven er ekstra beskyttede, da der er tale om farlige rovdyr. Det kilder derfor ustyrligt meget i maven hos den 7-årige på bagsædet, da vi første gang lukkes ind af porten til tigrene. Med klaprende tænder, triller vi langsomt afsted, og spejder efter de store dyr blandt træer og buske. Hvor mon de gemmer sig? Dér! Og dér! Vi spotter flere tigre, endda ganske tæt på. Det er fascinerende at opleve dyrene så tæt på - men det giver også et lille sug i maven hos chaufføren, da den ene tiger kigger ham direkte i øjnene og tager et par skridt i retning af bilen. Heldigvis holder de afstand, og vi slipper med et godt skud adrenalin i kroppen.

Foto: Caroline Hemmingsen

Dinosaurskoven: Knuthenborgs svar på Jurassic Park

Da vi har oplevet så mange dyr, at vi næsten ikke kan tælle dem, begiver vi os mod den nye Dinosaurskov - og også her venter et adrenalinkick til den 7-årige. Dinosaurerne er nemlig så livagtige, at han flere gange bliver forskrækket på ruten. De store forhistoriske dyr både brøler, bevæger sig og nogle sprøjter endda med vand! Turen gennem skoven kulminerer med verdens største dinosaur, en Patagotitan mayorum, der er hele 47 meter lang, og dermed også det største dyr, der nogensinde har levet på planeten Jorden - wauw!

Dinosaurskoven er virkelig gennemført, og vi må da også igennem ruten to gange, fordi én gang bare ikke var nok. Anden gang er der tid til at tage billeder og læse infoskiltene - det var der simpelhen ikke i første omgang af bare begejstring!

Lige udenfor Dinosaurskoven finder man desuden flere aktivitetsområder, bl.a. en stor sandkasse, hvor børn gratis kan udgrave et dinosaurskelet, telte hvor man kan deltage i aktiviteter mm.

Foto: Caroline Hemmingsen

Limpopoland - et slaraffenland for de små

Vi holder frokosten i Limpopoland - Knuthenborgs nye forlystelsesparadis. Egentlig ville vi have smurt madpakker hjemmefra, da de store grønne områder og borde/bænke overalt i parken lægger op til, at man selv medbringer mad. Tiden var dog knap, og vi ender derfor på MOMBASA, som er et af Knuthenborgs få spisesteder. Her er der satset på sikre fastfood-klassikere: nemlig pizza og burgere, som jo altid er et hit hos ungerne. Der var dog ikke mange sunde alternativer at finde, så det kan klart anbefales, at man selv medbringer madkurv, hvis man vil undgå fastfood. Det er i virkeligheden også meget hyggeligere at indtage sin hjemmelavede mad i de smukke naturomgivelser, og faciliteterne til dette er i top. Når det er sagt, skal det dog siges, at burgerne og fritterne på MOMBASA var virkelig lækre, og selvom pizzaen virkede præfabrikeret, var den godkendt af den 7-årige.

Foto: Caroline Hemmingsen

Efter frokosten slap vi den mindste løs i Limpopoland, som er et rent slaraffenland for børn. Her finder man både hoppepude, forhindringsbaner, gangbroer, rutsjebaner, sandkasser, de vildeste legepladser og meget meget mere. Der kom hurtigt sved på panden, for overalt i Limpopoland indbydes til leg og bevægelse, og alt skal afprøves. Især Kilimanjaro (et kæmpestort legebjerg med rutsjebaner og indbyggede trampoliner) er et hit. Vi springer bevidst "Congo Splash" over - Europas stejleste vandrutsjebane, som ser lige en tand for vild ud!

Foto: Caroline Hemmingsen

Vi kunne snildt have brugt mange flere timer i Limpopoland, men begiver os videre, da vi også gerne vil nå at besøge Abeskoven inden lukketid. Vi ender med at bruge over 5 timer i Knuthenborg, men er enige om, at vi sagtens kunne have brugt 7 timer, hvis ikke mere. Der er simpelthen så meget at opleve i parken, og der var derfor også flere oplevelser vi missede. F.eks. fik vi hverken klappet geder eller lavet snobrød med spejderne i Limpopoland.

Vi må bestemt tilbage til Knuthenborg Safaripark en anden gang!

Foto: Caroline Hemmingsen
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben