Anmeldelse: Cirkus Jul

Cirkus Jul er en eventyrlig juleforestilling, som kombinerer alt det bedste fra scenekunstens verden: cirkus, teater, sang og dans, tilsat en række nye og kendte børnefigurer, og et godt drys julemagi. Vi har været afsted for at anmelde showet.

Foto: Agnete Schlichtkrull
9. december 2022
Af Nanna Enevoldsen

ANMELDELSE: CIRKUS JUL ★★★★☆

Det er andet år i træk, at Cirkus Jul slår teltdørene op og inviterer børnefamilier på en magisk juleoplevelse. Min søn på knap 4 år og jeg er med for første gang. Vi er taget en smuttur ud af byen til Ballerup Idrætsby, hvor teltet (eller rettere sagt teltene) er rejst.

Foto: Nanna Enevoldsen

Masser af aktiviteter og oplevelser for børn

Det er søndag formiddag, og forestillingen starter kl. 11, men cirkuspladsen åbner allerede kl. 10. Vi er ankommet i god tid, så vi kan nå at få det hele med – og det kan stærkt anbefales. Foruden det store telt, hvor selve forestillingen finder sted, er der sat et telt op til aktiviteter. Her kan ungerne lege skattejagt, spinne lykkehjulet, tegne, læse, danse om juletræet og beundre de store dinosaurfigurer. Forældrene kan desuden shoppe bøger, julepynt og juletøj.

På pladsen mellem teltene er der linet boder op med kaffe, popcorn, gløgg og æbleskiver. Der er også små bålpladser, hvor man kan sidde og varme sig, imens man spiser og drikker.

Min søn har julelys i øjnene, da vi træder ind – vi skal prøve det hele inden forestillingen starter. Vi bruger en del tid ved de store dinosaurfigurer og i læsekrogen, vi spinner med lykkehjulet og vinder en jule-lydbog med Sigurd Barrett, og så danser vi om det store, lysende juletræ.  Jeg får også shoppet et par bøger og et sæt juletøj. Herefter finder vi vores pladser på tilskuerrækkerne.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Et glædeligt gensyn med kendte børnebogsfigurer

Showet starter med, at dinodrengen, en karakter, som er opfundet specifikt til forestillingen, går hjemmefra, fordi hans forældre er julestressede og ikke forstår, at han gerne vil være en ægte dinosaur. Vi følger dinodrengen på hans rejse, hvor han først og fremmest møder sin trofaste følgesvend, en trist klovn, der har mistet evnen til at få børn til at grine. De to drager videre ud i verden, hvor de støder på en række kendte børnebogsfigurer: Buster Oregon Mortensen, Tante Andante, Snøvsen, Pigen med Svovlstikkerne og næsehornet Otto. Mødet med de forskellige figurer kulminerer i kendte sange akkompagneret af et live orkester, dans, akrobatik og et flot lysshow.

Min søn er stor dinosaur-fan, så den vinkel er han selvfølgelig ret begejstret for. Han er ikke helt gammel nok til at kende alle børnebogsfigurerne, deres historier og sange, men det betyder ikke noget. Han tager det hele ind, og så synger jeg med for os begge.

Både han og jeg er helt opslugte af forestillingen fra start til slut. Artisterne er dygtige, og der sker så meget på scenen, at selv en livlig 4-årig sidder stille. Undervejs er der en pause på 20 minutter, hvor vi tanker op med æbleskiver, og så er vi klar til 2. halvleg.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Da vi kommer hjem, fortæller min søn om de oplevelser, han har haft. Særligt Dinodrengen, næsehornet Otto og Snøvsen har gjort indtryk på ham. Han husker også tydeligt den store, stærke mand, der slog en prut, da han skulle løfte en vægtstang.

For mit vedkommende synes jeg, at det har været en fornøjelse at genbesøge den litteratur, der har været en stor del af min barndom – og at få lov til at komme i julestemning allerede i november måned.

Vi kan helt klart anbefale Cirkus Jul, som er en gennemført og magisk oplevelse, målrettet børn i alderen 4-9 år og deres juleglade forældre.

Foto: Nanna Enevoldsen
OM FORESTILLINGEN
  • Cirkus Jul præsenteres af Muskelsvindsfonden, Aarhus Teater og Saxo
  • Forestillingen kan ses fra den 11. november i København og fra den 7. december i Aarhus
  • Alt overskuddet fra Cirkus Jul går til Muskelsvindsfonden
  • Billetter kan købes på cirkusjul.dk
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben