Kæmpe kagebord og kameler på Cakes & Dreams

Børn i byen var så heldige at være inviteret med til premieren på det kæmpe kagebord hos Cakes & Dreams i Zoologisk Have i weekenden. For hvem har ikke brug for lidt til den søde tand efter en kølig formiddag blandt løver, isbjørne og bavianer?

Foto: Stephanie Mielnicki
22. december 2022
Af Stephanie Mielnicki

Inviteret af Cakes & Dreams

Foto: Stephanie Mielnicki

Varm velkomst

Fra den ene dag til den anden er november blevet kold, blæsende og våd. Så efter en lille time i Zoologisk Have med huer, vanter og løbende næser, er det som at få et varmt kram, når vi skifter overtøjet ud med mundbind, og træder ind på den hyggelige, lille café, der er nem at få øje på med lyserøde vimpler på facaden. Stemningen indenfor er god, men bærer også præg af, at det er første dag med det nye koncept. Vi er flere, der ankommer samtidigt, og personalet kæmper lidt for at få alle vist hen til de rette borde. Det lykkes dog, og alt er godt, når vi kan tage plads, smide mundbindet og nyde atmosfæren.

Foto: Stephanie Mielnicki

Fine omgivelser med pynt og kameler

Allerede ved ankomsten imponeres vi over det lyserøde kageunivers, vi er trådt ind i. Der er fine glasskabe med kage på display, så vi kan lure lidt på, hvad der venter os, og fra loftet hænger lamper og pom pom'er i et virvar af fine pasteller. Farvetemaet og pynten fortsætter hele vejen gennem caféen, og fra vores plads ved vinduet har vi perfekt udsigt over havens to kameler, der er i fuld gang med en tidlig frokost bestående af bark og grene. Mums! Vi håber dog, at vores sult bliver stillet med lidt andre smage og konsistenser lige om lidt.

Foto: Stephanie Mielnicki

Bobler og forret før den store finale

Kort efter, at vi har taget plads, bliver der leveret vand, alkoholfri bobler og en lille "forret" til vores bord. Meget tiltrængt, for vi er alle tre godt kagesultne. Forretten består af en chokoladescone til hver med tilhørende flødeskum, lemoncurd og marmelade. De ryger hurtigt ned med stort velbehag, og vores forventninger til det kæmpe kagebord, der venter os, er kun blevet højere efter at have smagt de lækre scones. Desværre går der noget galt, og vi ender med at vente en time på det omtalte kagebord.

Foto: Stephanie Mielnicki

Kalorierne og ventetiden værd

Selvom vi alle tre var ved at miste tålmodigheden, bragte det store smil hos alle, da kagerne endelig gjorde deres entré! På et kagefad med tre etager fik vi serveret alt fra lagkage med chokolade- og kaffesmag til flødeboller og lækre minitærter. Vi får ikke taget mange bidder, før vi må erklære os enige i, at caféens slogan om, at det skal være kalorierne værd, rent faktisk passer. For det er virkelig hver en kalorie værd - ja, selv ventetiden har vi næsten glemt alt om som vi sidder der og smovser. Lige indtil det bliver tydeligt, at vores 2-årige datters lur vist burde være startet for længst. Så vi må pakke sammen kort inde i kagebordet, og sige tak for denne gang.

Foto: Stephanie Mielnicki

Smager lige så godt derhjemme

Heldigvis gik kagen ikke til spilde, for der er fin mulighed for at få resterne fra kagebordet pakket i æsker, så de kan komme med hjem. Og det var da også en af lørdagens klare højdepunkter, da vi om aftenen kom i tanke om kageresterne ude i køleskabet. Der findes vist ikke en mere oplagt snack til en lørdag aften i selskab med Den Store Bagedyst! Og kagerne viste sig selvfølgelig at smage mindst lige så godt hjemme i sofaen.

Foto: Stephanie Mielnicki

Vi siger tusind tak for kage, og for en god og anderledes Zoo-oplevelse! Og vil varmt anbefale andre børnefamilier at kigge forbi Cakes & Dreams næste gang turen går til Zoologisk Have.


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben