Familievenlige omgivelser og lækker mad og drikke på Bette Café

Med en baby og et barn på fire år, er det ikke tit, at cafébesøg ender med at være særlig hyggelige eller afslappende. Men Bette Café har knækket koden og skabt de dejligste omgivelser, der omfavner hele familien.

18. august 2023
Af Stephanie Mielnicki

Vores store pige holdte en fridag fra børnehaven, så vi besluttede os for at besøge Bette Café på Nørrebro, selvom cafébesøg ikke normalt er noget, vi gør os ret meget i med børnene. Det var en helt almindelig onsdag formiddag, men på caféen var der fyldt med babyer, der var taget en tur på café med deres voksne. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Familievenligt udvalg

Heldigvis lykkedes det os at finde et ledigt bord, så vi kunne bestille lidt at drikke til de (kaffe)tørstige voksne, og noget mad til de to små. En detalje, som virkelig får Bette Café til at skille sig ud fra andre spisesteder er deres gennemførte menukort, der i høj grad henvender sig til hele familien. Udvalget til de voksne er tydeligt håndplukket med de lækreste råvarer, mens der er børnemenu med valgmuligheder, samt flere forskellige slags babymos på menuen.

Foto: Stephanie Mielnicki

Den lækreste børnemenu

Vores store pige valgte en børnemenu med æbler og hummus. Man kunne også få banan, agurk og ærtemos. Derudover består børnemenuen af virkelig lækkert brød og ost. Hun syntes dog, at der manglede noget smør, så det gik hun selv op og bad om, og kom stolt tilbage og smurte sit brød med en kniv, som hun også fik udleveret. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Babymos på menukortet

Selvom vores søn er 10 måneder, og sagtens ville kunne spise en børnemenu som sin søster, bestilte vi en gang babymos til ham. Det er jo så sjældent, at man kan det på en café, så det var vi nødt til lige at prøve. Han fik et glas kartoffel/æble/blomkål-mos fra From Another Mother, som han med stor appetit labbede i sig. Og efterfølgende gik han på rov i storesøsters rester af hummus og brød med smør. 

Foto: Stephanie Mielnicki

God plads til leg

Udover en virkelig børnevenlig spiseoplevelse, var resten af besøget også en stor fornøjelse for de to små. Lige ved siden af selve café-området med borde, stole (og en masse højstole), er der et legerum med madrasser på gulvet og et udvalg af forskelligt legetøj. En perfekt oase for babyer, der gerne vil tumle rundt, men også for større børn, der kan fordybe sig i forskellige lege. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Et slaraffenland for børnefamilier

Følger man gangen ned i den anden ende af caféen, er der endnu et dejligt rum, der også indbyder til forskellig slags leg. Der er blandt andet tegneborde betrukket med papir, så man må tegne med farvekridt på hele bordet som et stort fælles kunstværk. Der er også ringe i loftet, som man kan svinge sig i, samt mulighed for at lege med et lille dukkehus eller tumle på madrasserne. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Stille aktiviteter

Der er også bøger i alle kroge af caféen, så man kan læse lidt, mens man spiser eller man kan slå sig ned på de bløde madrasser og slå mave, mens der bliver læst. Udvalget spænder bredt fra helt nye udgivelser til gamle klassikere, så der er noget til en hver smag. Er man ikke lige i humør til højtlæsning, kan man også slappe af med lidt koncentreret puslespilslægning. 

Foto: Stephanie Mielnicki

Alle er velkomne

Vi hyggede os alle fire, fra vi kom, til vi gik igen, fordi vi følte os så velkomne i den hyggelige café, hvor det er helt okay, at børnene larmer, leger og sviner. Og så er det skønt, at der er underholdning til børnene i alle kroge af caféen, og at man kan drikke sin kaffe og spise sin mad, hvor man vil. Om det er på gulvet i legerummet eller i skifterummet, hvor der udover flere puslepladser også er indrettet et børnetoilet med tilhørende børnehåndvask.

Alt i alt er det hele bare så gennemført og børnevenligt, at vi med garanti har lyst til at komme på besøg igen og igen!

Praktisk info
  • Bette Café
  • Guldbergsgade 11, kld., 2200 København N
  • Tirsdag-fredag: 09:00-17:00, lørdag-søndag: 09:00-16:00

✔︎ Med Børn i byen Klubben får du 15% hos Bette Café

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben