Ystad Saltsjöbad – spa heaven kun 1 time væk

Lige på den anden side af Øresund ligger Sverige, og en lille times kørsel derfra ligger Ystad Saltsjöbad. Det er rigtig tæt på Danmark, Netto, madpakkesmørring og hverdag. Men det er en helt anden verden.

Foto: Caroline Meldgaard
14. december 2022
Af Caroline Meldgaard

Børn i byen var inviteret af Ystad Saltsjöbad

En let forårsbrise kommer os i møde fra vinduerne, da vi åbner døren til det store værelse med udsigt til havet. Duften af saltvand blander sig med den lyse maritime indretning. Pligterne føles meget langt væk og foran os venter et helt døgns spa oplevelser og selvforkælelse. Det lover godt det her.

Vi starter med at lægge os i de udendørs varme bade med en storslået udsigt over havet. Vi lader kroppene omslutte af det varme vand, mens vi helt asketisk spiser et fint grønt æble, alt imens eftermiddagen går på hæld. Sådan sidder vi og mærker nuets nærhed og hinanden.

Det eneste man kan stresse over på Ystad Saltsjöbad er, at der er så mange bade og saunaoplevelser man kan afprøve, og vi har lyst til det hele. Inden vi skal spise, når vi da også et glas champagne på hotellets æstetiske første sal, der huser et grandiost meditationsrum med store lækre massagesenge og åben pejs, mens meditationsmusik fylder os med en stille ro.

Således opladet gæster vi restauranten, der byder på en sublim middag. Vi vælger vinmenuen, der er kyndigt og spændende sammensat. Der er tænkt helhed i både menu og service, og vi føler os i rigtig godt selskab.

Næste dag har vi bestilt tid til at afprøve hotellets nyeste spa oplevelse – the creek experience. Det er en rejse ind i spa heaven. Turen starter med, at man føres igennem et regnskovsagtigt område, hvor vandet sagte risler ned af væggene, der er beplantet med frodige bregner. Det lyder måske corny, men det virker. En spa guide fører os herefter igennem dampbade, sauna og et tyrkisk Hamam bad. Dette følges af healende mudderbad med mineraler og afsluttes efter brusning med aromaterapi. To timer i alt varer denne rejse og den er perfekt afstemt i tempo og oplevelser. Vi kommer ud derfra som genfødte og forstår ikke helt, hvad der skete - bare at det var det værd og vi vil tilbage igen!

En rejse væk fra hverdagen behøver ikke foretages langt væk. Det er oplevelsen, der gør det, og Ystad Saltsjöbad forstår at sammensætte helstøbte oplevelser, så krop og sjæl forenes i luksus og harmoni.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben