7 tips til skiferie med de mindste

Det handler mest om forventninger. Første gang på ski kan være en stor mundfuld for alle, men lyt til hinanden, vær fleksibel og slap af - så skal alle nok få en dejlig ferie.

16. januar 2023
Af Camilla Lind

Det kan godt være, I ikke kommer så meget på pisterne og bruger det meste af dagen på kælkebakken. So be it! På sigt er det en god investering, for I vil på den måde gøre oplevelsen positiv og få mange fantastiske ferier i fremtiden. Og når de bliver større vil din største bekymring være, at de I løbet af to dage, står bedre på ski end dig. Men med de mindste, er det bedst at have realistiske forventninger til rejsen.

1. Ro på

Den første dag er ungerne ofte trætte efter rejsen og skal have lov at lande, opleve byen og få en idé om, hvad der skal ske de kommende dage.

2. På med støvlerne

Lej ski og støvler i god tid, så de kan prøve at gå rundt i støvlerne - det kan godt være, de skal bestikkes lidt med cacaomælk :)

3. Hurra for skiskole

Børnene skal i skiskole. Der er ingen vej udenom. De lærer bare bedst af andre end deres forældre. Bliv der præcis så længe, at de føler sig trygge ved situationen, men gå så derfra. Skilærerne ringer, hvis der er noget, de ikke kan håndtere - og det kan jo være, du selv trænger til et par timers undervisning for at få pudset stilen lidt af?

4. Tid til leg

At lære at stå på ski er hårdt arbejde, så lad eftermiddagene være børnenes. Det kan være en stor fordel, hvis der er mulighed for at kælke på en sej bakke - og det er også sjovt for de voksne!

5. Indendørs sjov

Undersøg på forhånd om der er aktiviteter I nærheden, hvis vejret skulle blive dårligt: svømmehal, legeland etc.

6. Voksen-hygge når ungerne sover

Hav ikke for store forventninger til aftenmåltidet. Motion, frisk luft og at lære nye færdigheder gør små størrelser meget trætte. Spis hellere ude til frokost eller på vej hjem fra pisten. Vi plejer at bo i lejlighed eller hytte, så det er muligt at lave lidt ost, skinke og rødvin til de voksne, når børnene sover.

7. Hiv vennerne med

Det kan være en fordel at være afsted med venner eller familie, så man kan få passet børn og have mulighed for at komme et par timer på pisterne eller ud at spise.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben