Er det dit første besøg her? - Velkommen til!

Vælg mellem København og Aarhus

Redaktionen

Personerne bag

Caroline Meldgaard
Caroline Meldgaard: Direktør

Lidt om mig:
Jeg hedder Caroline, er 42 år og bor på Amager i København.

Mit hemmelige tip til byen: Baghaven på Amager
Baghaven er den hyggeligste lokale cafe midt i en haveforening på Amager. Der er en god stor legeplads lige ved siden af cafeen som er er fyldt med børn fra morgen til aften. Perfekt sted at dase nogle timer med hele familien! Der er åbent fra kl. 8 om morgenen og hver aften serveres dagens ret. Priserne meget rimelige og kaffen er god!

Mit gratis-tip til byen: Amager Fælled
Naturen betyder meget for min familie og er vi er så heldige at bo tæt på Amager Fælled. Om sommeren går vi tur ved solnedgang og ser dådyr græsse. Vi plukker brombær, havtorn, æbler og hyld, som vi omdanner til saft og syltetøj, så skabene er fyldt med egen avl på flasker og glas til de mørke måneder. Om vinteren kælker vi og prøver isen kan bære os på isen på Grønjordsøen. Tip: Der er flere shelters på Amager Fælled som man kan låne gratis.

Mail: caro@bornibyen.dk

Caroline Hemmingsen
Caroline Hemmingsen: Redaktør

Lidt om mig:
Jeg hedder Caroline, er 25 år og bor på Østerbro i København.

Mit hemmelige tip til byen: Det Kongelige Biblioteks Have
Jeg elsker Det Kongelige Biblioteks Have, som er en smuk, hengemt oase midt i byen. Haven ligger mellem Christiansborg og Det Kongelige Bibliotek, og er afskærmet fra byens larm og trafik. Haven har det fineste lille springvand, blomstrende bede og skønne græsarealer – perfekt til en lille picnic eller afslapning med en god bog.

Mit gratis-tip til byen: Tårnet på Christiansborg Slot
Ikke alle ved, at det er muligt at besøge Tårnet på Christiansborg Slot – som faktisk er hovedstadens højeste! Udsigten over de Københavnske tage og tårne er unik og på en klar dag, kan man se helt til Sverige. Det er ganske gratis at besøge Tårnet, men bemærk at man skal igennem en sikkerhedskontrol, hvorfor der kan være ventetid.

Mail: caroline.hemmingsen@bornibyen.dk

Alberte Cornelius
Alberte Cornelius: SoMe manager (Instagram), fotograf og ansvarlig for Børn i byens kalender

Lidt om mig:
Jeg hedder Alberte, er 21 år og bor på Amager.

Mit hemmelige tip til byen: restauranten “Baglokalet” hos Fremad Amager
Jeps, fodboldklubben. Udefra ligner det en helt almindelig fodboldklub, men når du træder ind af døren og tager et skarpt drej til højre, ligger den hyggeligste café/restaurant. Priserne og maden går op i en højere enhed – maden er god og priserne ligeså – og så er det hyggeligt at kigge ud på fodboldbanerne, for både børn og voksne.

Mit gratis-tip til byen: Sømods Bolcher
Hos Sømods Bolcher i Nørregade kan I få den ekslusive oplevelse at se bolchekogerne udføre deres håndværk helt tæt på. Når du træder ind i bolchefabrikken, føles det som at træde ind i en anden tid, som sagtens kunne være 1932, hvor de første bolcher blev langet over disken hos Sømod Bolcher. Bolchekogerne er super søde og gode til at være i børnehøjde.
Mail: alberte@bornibyen.dk

Rikke Reffelt
Rikke Reffelt: Kommunikation og marketing

Lidt om mig:
Jeg står for at markedsføre Børn i byen Klubben og har to drenge fra 2012 og 2015, som jeg løber rundt efter på byens legepladser.

Mit hemmelige tip!
Hvis I tager bus 350 S helt til endestationen, ender I i Dragør og her venter ren idyl og en pause fra byens hurtige puls. Sæt kurs mod de hyggelige brostensgader, lækre is, Kongelundsfortet, som de små vil elske at bestige, mormor-stranden og så kan I tage et hvil på Cafe Sylten, som ligger midt på stranden og emmer af sommerhusstemning – også om vinteren.

Mit gratis tip!
Hos Cinemateket kan I i hverdagen se gratis kvalitetsfilm for de mindste børn. Det er fine, korte film, så de små kan holde koncentrationen i veloursædet på deres første biografture. Glæd jer til Cirkeline, Rita og Krokodille, charmerende dukkefilm og meget mere. Bagefter er det oplagt at slentre en tur gennem smukke Kongens Have, som ligger lige overfor.

Mail: rikke.reffelt@bornibyen.dk

Hege Lindeberg
Hege Korsvik Lindebjerg: Event- og klubkoordinator

Lidt om mig:
Jeg hedder Hege og bor på Vesterbro i København med min kæreste og 3 små børn.

Mit hemmelige tip til byen: Vestre Kirkegård
Vestre Kirkegård er et kæmpemæssigt grønt areal midt i det trafikkerede København. En stor park med gravsteder, kunst og smukke haver. Et besøg på Vestre Kirkegård giver ro og plads til at tænke. Der er masser af hemmelige gemmesteder og kroge, hvor der sjælden kommer mennesker, så her kan man rigtig gå på opdagelse.

Mit gratis-tip til byen:
Flere biografer viser gratis børnefilm. Vester Vov Vov i mit eget kvarter viser fx gratis børnefilm hver lørdag for børn i alderen 3-5 år. Vester Vov Vov er en charmerende og lille biograf, hvor mor kan købe en kop stærk kaffe til at hygge sig med i biografen og slikudvalget er overskueligt.

Mail: hege@bornibyen.dk

Christina Smedegaard Jensen
Christina Smedegaard Jensen: Skribent (Aarhus)

Christina er skribent for Børn i byens Aarhus-site, hvor hun guider Aarhus’ børnefamilier til de allerbedste oplevelser i byen med inspirerende artikler. Christina tager også billeder og opdaterer Børn i byens Aarhus-kalender, så den altid er spækket med aktuelle tips til børne-aktiviteter i Aarhus. Christina bor i Frederiksbjerg og elsker at tage billeder, spille brætspil og rejse verden rundt.
Mail: christina@bornibyen.dk

Jakob Skjerning: CTO

Jakob er Børn i byens tjekkede CTO der holder styr på alt koden! Jakob er freelance web udvikler med fokus på brugbare web applikationer og speciale i Ruby on Rails. Om dagen skaber han webbaseret software for kunder, der tager internettet seriøst og har indset, at et statisk visitkort på nettet ikke er nok. Om natten fører han sine egne produkter og tossede ideer ud i livet uden kunder med krav om indtægter og deadlines. Han hader at spilde sin og andres tid og kæmper en brav kamp for et internet, som normale mennesker kan finde ud af.
Mail: jakob@substancelab.com

Skribenter

Ann-Louise Broholm Herfelt: Filmanmelder

Ann-Louise er filmanmelder på Børn i byen. Hun har tidligere arbejdet i filmbranchen, men er i øjeblikket ved at skrive speciale på sit studie Film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Ann-Louise har to små børn, som hun udforsker byens mange kulturelle tilbud sammen med.

Ida Guld: Filmanmelder

Ida anmelder film for Børn i byen ved siden af sit studie i film- og medievidenskab på Københavns Universitet. Hun elsker film – både at lave dem og se dem. Til hverdag bruger hun sin tid på forberedelse og på at være sammen med venner og familie. Ida bor på Nørrebro, men skulle hun slå sig ned på en øde, ville hun medbringe filmen “Wonder Woman”, sin hund og en notesblok.

Line Fjord: Skribent

Line har været skribent på Børn i Byen siden 2009. Hun skriver rejseartikler, portrætter og anmeldelser. Det kan være anmeldelser af børnebøger, teaterforestillinger og film for børn.
Hun sidder i kontorfællesskab på Vesterbro, hvorfra hun arbejder som freelance journalist og oversætter. Hendes faglige baggrund er cand.ling.merc i fransk og Diplomjournalist.
Line bor på Østerbro med sine to piger fra 03 0g 05, som har travlt med både musik, ridning og springgymnastik.

Ulla Abildtrup: Skribent

Ulla bor på Østerbro, byens bedste kvarter for børn med byens største park (Fælledparken) med de fedeste nye legepladser, det største stadion (Parken), den hyggeligste biograf (Park), den nyeste strand (Svanemøllestranden), den bedste legetøjsbutik (Superhelten) og de sødeste drenge, skaterdrengen Vincent med Magic-kortene på 9 år og Ipod-hajen og skakgeniet William på 8 år.
Ulla er journalist og har været ansat i DR så længe, at det nærmer sig et guldur.

Liselotte Nielsen: Skribent

Liselotte bor i Birkerød med sin mand og tre børn Selma (2006), Carl Christian (2008) og Charlie (2011). Efter 14 år i Valby er hun stadig ved at vænne sig til at bo midt i ”skovens dybe stille ro”. Heldigvis er København indenfor rækkevidde og familien benytter sig hyppigt af storbyens mange kulturtilbud. Liselotte er antropolog og elsker at rejse, skrive og tumle rundt med sine unger.

Annemette Wenzel: Skribent

Annemette er uddannet cand.ling.merc. i datalingvistik og har altid beskæftiget sig med sprog og/eller it. Hun har studeret sprog i Paris og Barcelona og journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole. Nu arbejder hun som rådgivende chefkonsulent inden for projektledelse og -metode. Annemette bor i Gentofte med sin mand og to dejlige drenge Otto og Oscar. I fritiden er hun ambitiøs korsanger og elsker at komme helt væk fra den hektiske hverdag og bare være en del af musikken.

Line Dahl: Skribent

Line Dahl er specialtrænet i at sætte ord på andres viden og initiativer, så andre også kan se værdien i det. Den evne bidrager hun med her – og som forfatter, blogger, brand-strateg og tekstforfatter i sin egen virksomhed linedahl.dk , og i karrierekald.dk. Hun er uddannet fra universiteter i Danmark og Canada samt fra Den Danske Reklameskole. Privat er hun gift, mor til to og bor i Espergærde nord for København.

Louise Ahrenkiel: Skribent

Louise elsker at rejse og kom i juli hjem efter et års barselsorlov, som blev tilbragt i hhv Sydspanien, Antigua (en lille caribisk ø), Mexico og USA. Med sig havde hun sin kæreste og sine to døtre; Olivia på halvandet og Fiona på fem et halvt.
Louise nåede næsten at have ti års jubilæum på sin første arbejdsplads; en lille ngo, hvor hun de fleste år var projektleder og – udvikler. Louise er uddannet cand.mag i dansk og kommunikation fra Københavns universitet med to afstikkere til hhv. IT universitetet og Auckland University i New Zealand. I dag arbejder hun som kommunikationskonsulent på en telefonrådgivning for psykisk sårbare. Louise bor på Frederiksbergsiden af søerne og er ny skribent hos Børn i byen.

Ingrid Liboriussen: Skribent

Ingrid er cand. mag. i retorik og har arbejdet som kommunikationsmedarbejder og webredaktør i ti års tid for først mærkningsordningen Fairtrade og sidenhen Metroselskabet. Hun er vild med København og har lokket sin engelske mand til byen, hvor de nu har slået rødder på
Skatteøen (aka Amager). To tøser er det blevet til, fra 2007 og 2009, og i 2014 satte hun sig til tasterne for Børn i Byen.

Marianne Graven: skribent

Marianne bor i Stavtrup ved Aarhus sammen med sin mand Thomas, sin søn Noah (fra 2007), katten Mulle og senest er familien vokset med en lillesøster i oktober 2012. Hun har en BA i engelsk og kommunikation fra Handelshøjskolen og arbejder til daglig som mediekonsulent i et mediebureau. Marianne elsker at skrive og at være på eventyr i smilets by sammen med sin lille familie. Marianne har skrevet for Børn i byen siden december 2011.

Line Stald: Skribent

Line er storforbruger af fritids- og kulturlivet i Aarhus. Aarhus er også byen, hvor hun bor sammen med hendes kæreste Casper og deres døtre Clara og Sigrid fra henholdsvis 2011 og 2013. Til daglig arbejder hun i museumsverdenen, hvor hun planlægger spændende læringsoplevelser for børn og voksne. Hendes hjerte banker for bylivet, men med en uddannelse som biolog har hun også jævntligt brug for at komme ud og opleve naturen.

Annemette Juul: Skribent

Annemette bor i Aarhus midtby med hendes kæreste Jonatan og deres to børn Oskar (2009) og Maja (2012). Vokset op i Vestjylland med eksperimenterende totalteater i ”baghaven” og i dag en storbypige med et hjerte, der stadig banker for kunst og kultur. Interessen for kulturoplevelser deler hun med familien, som sammen benytter sig af byens mange tilbud. Annemette er uddannet
cand.mag. i Æstetik og Kultur, som også indeholder en bachelorgrad i engelsk. Hun har været vidt omkring i sit arbejdsliv, men brænder for (online) kommunikation, undervisning og formidling.

Hjælpere

Vi har fået hjælp fra et hold af søde folk. Vi vil gerne takke Annette Matthiesen, Lan Yu Tan og Anna Langhorn har hjulpet med PR, indhold og tekstforfatning. Vi vil også gerne takke advokat Martin Von Haller for hans hjælp. Martin er en begavet og indsigtsfuld advokat med en kæmpe stor viden om jurdiske spørgsmål i forhold til IT virksomheder.