WasteHunt

42810711 306804356778173 2330589206318940160 o normal620
WasteHunt
Vestergade 43
8000 Århus C
Se kort
Alle
0/0 kr.
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Der er for meget skrald i byrum og i naturen
Vores fælles rum er fyldt med affald. På gader, fortove og pladser i byerne og langs med veje, stier og kyster i naturen ligger masser af cigaretskodder, plastikflasker, dåser, emballage, plastikposer og meget mere, som er smidt af forbipasserende eller på andre måder er havnet, hvor det ikke skulle være. Det er et problem, fordi det er grimt at se på og ødelægger oplevelsen af både by og natur. Men hvad endnu værre er det, at skraldet belaster miljøet og kan gøre skade på både plante- og dyreliv. Skraldet i byrummet og i naturen er desuden et tegn på, at vi ikke har styr på at udnytte vores ressourcer på en bæredygtig måde. Det koster f.eks. Aarhus Kommune omkring 30 mill. kroner at rydde op hvert år. Og skrald som indsamles og sorteres kan genanvendes i nye produkter med en langt mindre miljøbelastning.
Vi samarbejder om nye, ansvarlige normer
Waste Hunt arbejder for en verden uden skrald. Det gør vi ved at organisere månedlige affaldsindsamlinger på steder, som vi holder af i vores by, og hvor der flyder for meget affald. Når vi indsamler skraldet registrerer vi, hvad vi finder. Vi kan derved være med til at skabe mere viden om problemet og involvere de lokalområder og virksomheder, der også er en del af problemet. Vores overbevisning er nemlig, at når der ligger et stykke skrald, så er der altid et dobbelt ansvar: Der er én, som har smidt det. Og der er én, der har produceret og solgt det. For at løse problemet, må vi erkende det dobbelte ansvar og samarbejde om at skabe en løsning.
Derfor arbejder vi for at danne nye normer omkring skrald, så vi alle bliver mere opmærksomme på at håndtere vores eget skrald på en ansvarlig måde. Det gælder naturligvis både for forbrugere og for virksomheder. Vi arbejder desuden for, at der generelt følger mindre skrald i form af fx emballage med de varer vi køber. Og så arbejder vi naturligvis for, at der i det hele taget bliver mere samarbejde og handling omkring en god håndtering af skrald.
Kom på affaldsjagt med os
Vi organiserer en affaldsindsamling den første søndag i hver måned fra kl 13-14.30 i Aarhusområdet. Alle kan være med! Vi sørger for alt udstyr - gribetænger, handsker, poser og dataark, så vi kan nedskrive, hvad det er for noget skrald, vi finder. Der er både udstyr til voksne og børn. Hensigten med affaldsjagten er fjerne henkastet affald, sætte fokus på problemer, mødes med ligesindede, åbne op for en samtale om affaldshåndtering og indsamle observationer om skraldeproblematikken.

Kilde: https://www.facebook.com/pg/wastehunt/about/?ref=page_internal

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt