Vestvolden

Sk rmbillede 2012 09 03 kl. 10.21.10 normal620
Vestvolden
Jyllingevej 303
2610 Rødovre
Se kort
Alle
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Vestvolden strækker sig i en næsten 15 km lang bue helt fra Utterslevmose og ned til Køge Bugt ved Avedøre Holme. I en afstand på ca. 10 km fra Københavns centrum lå hovedstaden i sikkerhed for fjendtlige kanoners skud, da befæstningen blev bygget i 1880'erne og 90'erne.

Danskerne var blevet bange efter at have tabt krigen til tyskerne i 1864.

Det var en nyskabende variation af den klassiske voldgrav med volde på begge side, som blev verdenskendt som den danske front. Men teknologen overhalede hurtigt voldens effekt. Mod kanoner med meget længere rækkevidde og bombefly var volden ikke så meget værd få år efter den blev anlagt.

Under 1. Verdenskrig var der udstationeret over 60.000 soldater, selvom Danmark var neutral.

Nu er Vestvolden fredet og vokset til, så det er en naturoplevelse krydret med gamle militæranlæg, som kan sende én tilbage i tiden.

I Rødovre kan man opleve "Den historiske vold" et stykke af volden, som er ryddet for bevoksning, så man tydeligt ser strukturerne og det oprindelige udseende.

I Rødovre ligger også koldkrigsbunkeren, Ejbybunkeren, der siden 1954 har været lukket for offentligheden, den åbnede den 15. september 2012 på Jyllingevej 303.

I Avedøre er der fra midten af maj 2011 sat skilte op på en 600 m. lang strækning. Så kan man høre om baggrunden for de historiske spor, der kan ses, når man går på opdagelse på denne noget vilde del af volden. Man kan tage en skattejagtfolder i hånden eller med en smartphone bevæge sig gennem en spilbane, hvor man fysisk skal rundt og undersøge detaljer.

Faciliteter Redigér

Vi kender ikke faciliteterne for dette sted.

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Mette

Vi har Vestvolden i baghaven, nærmest, og bruger den til rigtig mange ting: Jeg kan cykle 8 ud af 10 km til job ad Vestvolden og på den måde være midt i naturen og uden at møde en eneste bil - og dé endda i København!

Om sommeren kan man holde en pause på en af de mange bænke, om efteråret er der kastaniesamling, og om vinteren, når der er sne, er der flere steder på Vestvolden, som er perfekt til kælkning!