Rundetaarn

Taarn fra gade og op stor2 normal620
Rundetaarn
Købmagergade 52A
1150 København K
Se kort
2-18 år
5/25 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

Rundetaarns sneglede gang er et hit for energiske børneben. Den 209 meter lange gang snor sig op og op indvendigt i Rundetaarn, som faktisk ikke er mere end 36 meter højt fra fortov til top. Det sidste stykke må man dog lade barnevognen stå, for udsigtsreposen skal nås via en vindeltrappe. I klart vejr kan man se det meste af København og omegn, og skilte fortæller hvilke tårne og bygninger, man kigger på. Rundetaarn rummer også en udstillingssal, som også har musikarrangementer for børn.
Med billet til tårnet er der gratis adgang til udstillingssalen, men normalt særlig entré for særarrangementer som koncert m.m.
Tjek Rundetaarns kalender http://rundetaarn.dk/kalender.htm

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Anja

Man finder ret hurtigt ud af om man er i god form eller ej :P

m

sjovt at løbe op og ned

Rikke

For en knægt på 2 år var det lykken at løbe hele vejen op og ned igen! Og med et medlemsskab kostede det jo ingenting. Så det vil vi da gøre fast en gang i mellem, når vi alligevel er en tur på Strøget.

Karin

En dejlig løbetur for den ellers lidt utålmodige knægt. Han synes det var det sjoveste med den snoede tur og synes det var lidt fascinerende at man kunne se de gamle lokummer..

Tina

i rundetårn skal man prøve, men er hårdt hvis man har flere småbørn, men hyggeligt er det nu

Mammy

Rundetaarn er bare så meget mere end bare en tur op på toppen af tårnet. Dels er der bibliotekssalen. Den har skiftende udstillinger, og får børn og andre nysgerrige sjæle kan kan lægge sig på knæ og gennem en rude i gulvet se den bog der reddet Trinitatis Kirke fra at brænde, da det blev bombarderet under englændernes angreb. Bogen hedder: Fredens forsvarer, og da bomben røg ned gennem taget på kirken og ned i det kongelige bibliotik som dengang lå i biblioteksalen i rummet over kirken, ja, så røg bomben ned i bogen, som gik i to dele, men uskadeliggjorde bomben. Der ligger også noget af bomben tilbage.

Man kan også se det toilet man med sikkerhed ved både Thyko Brahe, H.C. Andersen og Kierkegaard har siddet på. Det blev åbent for publikum for et par år siden. Der brænder som regel et lille sterianlys derude. Går man lidt højere op kan man komme ind på ringerloftet, og her er der igen udstillinger gemt i gulvet, så man må ned på knæ igen. Hvis man tilgengæld lægger nakken tilbage vil man opdage at lyset i loftet viser alle stjernetegnene. For Rundetaarn er jo også et observatorium og i hele vinterhalvåret har observatoriet åbent 2 aftener om ugen, hvor man kan kigge på stjerne og planter.

Det gode gamle tårn midt i København har meget at byde på, og alt er inkluderet i entre-prisen :-)

Birgitte

hårdt op men hylende morsomt ned, en rask løbetur for hele familien.. og så den smukke udsigt!!

Maria

Kan godt være at der går rigtige mange børneskridt til for at nå toppen,, men det er det værd.

anne

ja, og det er altid et hit at tage madpakke med og sidde og spise på bænkene for oven

Aina

Børn kan bare li' det der med at løbe rundt rundt rundt - mine kan i hvert fald!

Tilde

altid et besøg værd, ungerne løber om kap op af rampen og leder efter ting de kender i de store kikkerter.

Natascha

Et af de dejligste og ældste steder i København :-) Vores søn på 3½ er helt tosset med Rundetårn, og der er fuld knald på hele vejen op - og ned. Sidstenævnte så meget at han sidste gang vi var afsted, snublede over sine egne ben og faldt og slog ansigtet ned i gulvet, hvorpå han stolt proklamerede til alle der gad høre det, da vi kom hjem, at han 'altså var faldet NED fra Rundetårn!' Hmm :-)

Anonym

Gode gamle rundetårn! Udsigten er som altid skøn og velkendt. Min søn på 4 år bliver aldrig træt af den lange vej op ad den snoede gang!

Karina

Dejlig tur op i tårnet i gamle smukke omgivelser og udsigten er jo bare god! En fin tur, hvis man skal have brugt noget energi :-)

Mille-Sofie

min lillebrors yngligs sted er lige for tiden rundetårn, han bliver hel vild når han ser tårnet , men må dog sige at efter 3 tur op og ned er det ikke kun mig der er træt
det er et dejlig sted med en smuk udsigt og så er motion en del af turen det er et sikkert hit med eller uden børn

Mie

Fint lille stykke med små finger dukker. Inden det begyndte sagde min ældste - "Mor, det bliver hyggeligt" og det var det. Både turen op i rundetårn og turen ned igen var super, da den stå på gemmeleg.

Hyggelig tur ;-)