Kongens Have

Kh1 normal620
Kongens Have
Mellem Øster Voldgade, Sølvgade, Kronprinsessegade og Gothersgade
1350 København K
Se kort
Alle
Website Rediger

Beskrivelse Redigér

Kongens Have blev anlagt i begyndelsen af 1600-tallet som Kong Christian d. 4.'s lyst- og nyttehave til hans slot Rosenborg, som ligger ved haven.

I dag er Kongens Have parken, hvor københavnerne samles, når vejret er godt.

Parken har store plæner, hvor man kan spille bold, store træer med skygge og et springvand, der om sommeren fungerer som soppebassin.

Ved siden af caféen Herkules Pavillonen og toilethuset ligger en stor, god legeplads. Den udgør et oplagt sted at tage et hvil og slippe børnene og deres fantasi løs.

I sommersæsonen er der et populært, tilbagevendende marionetteater for børn: https://bornibyen.dk/koebenhavn/places/289-marionetteatret-i-kongens-have

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Caroline

Legepladsen midt i Kongens Have er et skønt trygt åndehul. Legepladsen er indhegnet, så forældre med børn der har krudt bagi kan slappe af. Her er ikke mange legefaciliteter men legepladsen applerere til gode fantasilege.

Charlotte

En skøn oase midt i byen både for små og store børn.

Louise

Kgs. Have er som en af de skønne grønne oaser man finder i udlandet. Der er små grønne rum til at spise sin medbragte frokost, aften eller morgenmad på et tæppe. Legeplads til både lidt mindre og større børn. Ideel, da den er aflukket, så børnene ikke forsvinder ud i den store park.
Der er toiletter i forlængelse af legepladsen og mulighed for at vaske fingre ved en vandautomat på legepladsen så vidt jeg husker.
Kgs. Have byder på flere dejlige cafeer, hvor man både kan købe take away kaffe og sandwich. Og sidst med ikke mindst skal nævnes dukketeateret som kan ses i sommersæsonen tirsdag til søndag kl.14 og kl.15. Der kører flere forstillinger i sæsonen og det er et virkelig hit for både voksne og børn.

anemone

god legeplads til de lidt ældre børn

Louise

Skøn oase i centrum!

Sandra

Skønt at kunne slippe børnene fri - der er så meget plads og så meget at kigge på. Slottet får min datter til at drømme om prinsesser og de fine stier får min søn til at løbe, løbe og løbe.

Camilla

Et ideel sted at medbringe tæppe og en god højtlæsningsbog. De store træer og udsigten til slottet giver den helt rigtige stemning :-)

Musse

En af mine favoritparker i Kbh.

Lotte

Ikke Kronborg, men Rosenborg!
Det må være noget med de kronjuveler ;)

Lotte

Rigtig god legeplads for små og store. Mødte sidste gang en svensk familie, som kom der hver gang de var i København. Selve haven er også skøn med diverse kulturelle indslag, og hvis man vil give sine børn et par botaniske fif, er der også mulighed for det.
Børnene har stadig Kronborg til gode.

Karin

Fed legeplads med udskårne drager i træ og forskellige balancepæle/stammer. God sandkasse til de mindste og så kan man jo altid kombinere det med en god brunch/frokost i en af de nærliggende caféer.

Pernille

Rigtig hyggelig legeplads :O)

Camilla

Der er næsten lige kommet nyt sand i sandkassen - god legeplads til alle aldre.

Natascha

Kongens Have er så absolut et af vores families foretrukne udflugtssteder, lige så snart solen titter frem, og legepladsen har gode udfordringer til ungerne

Karina

Hyggelig lille legeplads, hvor der sagtens kan bruges lidt tid. Kan fint kombineres med fx kastanjeindsamling om efteråret. Om sommeren er der ikke langt til den lille café hvor man kan få kaffe og/eller is.

Henriette

her er der mulighed for næsten alt med børn på en solskinsdag er det virkeligt et besøg værd, specielt med en madpakke

Andersine

Super legeplads med mange muligheder for forskellige aldersgrupper - også de ældre børn har udfordringer her. Og så er der plads til forældrene - og materialerne er velvalgte og lækre at se på.

Caroline

Legepladsen ser ikke ud af meget men den sætter virkelig fantasien og en god leg i gang. Der er træfigurer som er gode for de helt små, en lille gangbro som Viggo på godt 1 år fik en masse ud af, balancesnore og en skov af stopler, som Flora legede var en labyrint. Den kan varmt anbefales, også på en kold januardag.

Morten

Legepladsen med udskårne træfigurer er super. Et must for børn under 10.