Vild Vinterferie på Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk museum mr g9a8027 web normal620
Naturhistorisk Museum
Wilhelm Meyers Allé 10
8000 Århus C
Se kort
Alle
0/95 kr.
naturhistoriskmuseum.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Kom på Naturhistorisk Museum i vinterferien og stå ansigt til ansigt med de vilde dyr. Museet emmer af natur, hygge og kreativitet. Kom gerne tidligt, for dørene åbner kl. 9 hele ferien. Alle aktiviteter er gratis når entréen til museet er betalt. Der er gratis entré for børn og unge under 18.

Hjælp med at gøre 'Vores Verden' til et bedre sted. Du kan bygge bæredygtige huse, farverige blomster og kravlende insekter af genbrugsmaterialer som mælkekartoner, piberensere og æggebakker. Pssst... det du bygger, skal med i udstillingen, så det er med at gøre sig umage.
Vores Verden handler bl.a. om bæredygtig forbrug - og det vil museet gerne sætte fokus på overfor børn. Så har du et stykke legetøj, du ikke bruger længere, tag det endelig med på museet og byt det til et andet i byttebørsen.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan en fugl åbner nødder, eller hvor sneskoharen har sit navn fra? Du kan selv eksperimentere med det i BioXplore Lab, hvor du skal løse opgaver med redskaber fra dyrenes verden. Find de bedste løsninger på dyrenes daglige problemer. Hvordan samler en hval krill uden at få for meget vand med? Hvad gør, at en abe kan bruge redskaber som næsten ingen andre dyr?

Som bekendt ved Google alt...eller hvad? Museet har i sit nye naturshow sat fokus på alt det, som Google ikke kan svare på. Hvem vidste fx, at svanen er en rigtig mokke? Eller at mursejleren, som forlader Danmark i sensommeren, bruger tiden med at flyve 300.000 km - og omdanner fedt til vand, så den ikke skal stoppe for at drikke under sit træk? Showet er sjovt, det er bevægende, det er tankevækkende og ja... en lille smule fakta får man også med sig...

I Danmark har vi et utal af fantastiske og spændende dyre- og plantearter, men hvor mange kan de fleste af os rent faktisk genkende? Kom til fordrag med de kendte biologer Morten DD og Emil Skovgaard Brandtoft om de 99 arter, du skal se før du bliver voksen.

Hvorfor hedder det egentlig en (fugle)edderkop? Gå på opdagelse i museets zoo og find ud af det. Her kan du også røre ved en levende en af slagsen. Hun hedder Rosa, og hun er lidt genert, så vær endelig forsigtig med hende. Men det er bestemt ikke kun edderkopper, du kan se. Museet huser også slanger, kakerlakker og tudser. Kom og se dem hver dag i ferien.

Kig museets dygtige konservatorer over skulderen, når de bl.a. tager DNA-prøver fra mus og lægger dem i sprit. Du får her et unikt indblik ind i værkstederne, og hvad der sker bag kulissen på et naturhistorisk museum.

Husk også den spændende skattejagt, der tager dig på opdagelse fra kælder til loft i museets udstillinger.

Se mere på facebook.com

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 16. februar 2020 kl. 9-17.