Verdens bogdag - gratis bøger til 9-12 årige

Kampagne 2019 plakat 50x70cm press page 0001 600x832 normal620
Arnold Busck Aarhus
Ryesgade 3
8000 Århus C
Se kort
9-12 år
0/0 kr.
arnoldbusck.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

!!! Foregår hos mange boghandlere i Aarhus, læs mere i linket, hvor I kan hente jeres bøger !!!

Verdens Bogdag fejres for første gang i hele Danmark
Boghandlerne deler gratis bog ud til børn for at sætte fokus på børns læsevaner

UNESCO har udråbt den 23. april til Verdens Bogdag. Det markeres nu i Danmark, hvor alle børn mellem 9 og 12 år kan hente en gratis bog hos 169 boghandlere fra mandag den 23. april og ugen ud.

Det er Boghandlerforeningen, der har taget initiativ til, at også Danmark markerer Verdens Bogdag. Det sker for at støtte den brede, nationale indsats for at få børn til at læse mere. Undersøgelser viser nemlig, at børn fra ni-årsalderen læser mindre end tidligere.
”Vi vil sætte fokus på den viden og begejstring, som gode bøger giver. Læsning er ikke kun vigtig for børnenes sproglige udvikling og dannelse, men også for, hvordan de klarer sig i uddannelsessystemet, Derfor har vi besluttet at fokusere på børnene og markere Verdens Bogdag med aktiviteter og uddeling af gratis eksemplarer af bogen ”A.S.P.E. - Dæmonhuden” siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen. I løbet af ugen vil der også være aktiviteter for børn hos mange af de 169 boghandlere, der deltager i projektet. Find boghandlerne her: https://boghandlerforeningen.dk/wp-content/uploads/2019/03/Tilmeldingsliste-Verdensbogugen-2019-opdateret-20190329.pdf

Børn læser mindre

Der er god grund til at holde fast i papirbøgerne, viser forskning. I 2018 offentliggjorde forskere fra Universitet i Stavanger en stor, international analyse af, hvordan læsning på henholdsvis skærm og papir opfattes. Det entydige resultat var, at forståelsen er højere, hvis man læser en tekst på papir end på en skærm. En anden undersøgelse, ”Børns Læsning 2017” viser, at børn læser mindre, end de gjorde i 2010. I 2017 var der siden 2010 sket et fald i antallet af ”hyppige læsere” på 9% hos pigerne og 1% hos drengene. Se mere om undersøgelserne nederst i mailen.

Gammel catalansk tradition

Verdens Bogdag blev indstiftet af UNESCO i 1995 og bygger på en catalansk tradition, hvor dagen fejres ved at forære en blomst og en bog til en, man holder af. Nu fejres bogdagen i mange lande, og 30.000 eksemplarer af ”A.S.P.E. -Dæmonhuden” ligger klar til at blive foræret til Danmarks børn. Bogen er første bind i en spændende serie skrevet af den populære børnebogsforfatter Mette Finderup, illustreret af Cristian Guldager. ”A.S.P.E. - Dæmonhuden” er gratis i Verdensbogugen, forudsat at det er et barn, der henter den i Boghandelen. ”Dæmonhuden” og bind to, ”Krigerskæbne” kommer først til salg til efteråret og vil til den tid koste 199 kr.

Fakta om Verdens Bogdag

· Verdens Bogdag markeres i lande som Sverige, Spanien, England, Tyskland, Norge. Den skal være med til at inspirere til læsning af bøger som alternativ til sociale medier og spil.

· 169 boghandlere i Danmark er med i Verdens Bogdag og uddelingen af bogen

· De 30.000 bøger til uddeling er finansieret af Boghandlerforeningen i samarbejde med forlaget Alvilda, Clemenstrykkeriet, forfatter og illustrator og med logistikfirmaet DBK som hovedsponsor.

Se mere på boghandlerforeningen.dk

Kategorier Tilføj ›

Kultur

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 27. april 2019 kl. 10-18.