Politisk tirsdag: Jacob Rixen, Liberal Alliance | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Politisk tirsdag: Jacob Rixen, Liberal Alliance

820a7692 normal620
Barselshuset
Frederiksgade 78
8000 Århus C
Se kort
Alle
0/0 kr.
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Tirsdage i foråret 2019 inviterer Bedre Barsel til politisk debatsalon. Formålet med Politisk Tirsdag er at skabe dialog i øjenhøjde og debattere med kommende folketingskandidater fra Aarhusområdet i et forum, hvor der er god tid til at stille spørgsmål og gå i dybden med de enkelte politikere og partier. Der vil være særligt fokus på børn- og familieområdet, men der er også plads til andre emner som miljø, EU-politik og lignende.

Dette arrangement er det tredje i rækken af Politisk Tirsdag.

Jacob Rixen er 34 år gammel, født i Svendborg, men opvokset i Vestbirk mellem Horsens og Skanderborg – og har siden 2007 været bosat i Aarhus. Jacob er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, hvor han primært fokuserede på offentlig politik og vælgeradfærdsforskning.

Jacobs erhvervserfaring er bred og alsidig, da han har mere end 10 års erfaring som efterskole- og gymnasielærer, og mere end 5 års erfaring fra servicesektoren, hvor han bl.a. har arbejdet som tjener og vinhandler. Herudover er han medlem af Regionsrådet i Midtjylland og 1. suppleant til Folketinget og Byrådet i Aarhus.

Jacob er født ind i den frie skoleverden, da hans forældre var efterskolelærere og sidenhen forstanderpar på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole i mere end 25 år, hvorved han nærmest har fået de Grundtvigianske tanker om oplysning og frihed ind med modermælken.
Frihed under ansvar har altid været et centralt udgangspunkt for Jacob Rixens politiske tilgang, da han tror på de alsidige tilbud og den frie konkurrence, som de private selvejende institutioner tilbyder os på undervisningsområdet, en tilgang som han gerne ser udbredt til langt flere områder i vores samfund f.eks. børnepasning og ældrepleje.

Jacobs mange udlandsrejser har givet ham et andet perspektiv på Danmark og den danske samfundsindretning. Han har bl.a. sammenlagt boet 16 måneder i Cape Town og endvidere opholdt sig omkring ét år i USA. Første gang han boede i Sydafrika, var som udvekslingsstudent gennem Rotary, hvilket gav ham en mulighed for at lære en ny kultur og et anderledes skolesystem at kende. I forbindelse med sit studie returnerede han til Cape Town som praktikant hos en menneskerettighedsorganisation. Det primære arbejde bestod i at assistere asylansøgere gennem ansøgningsprocessen, hvilket var enormt spændende og gav et utroligt stort indblik i disse menneskers vanskelige situation. Jacobs besøg i USA har ligeledes givet ham en dybdegående forståelse for et tredje lands kultur, hvilket i hans optik er uvurderligt, når man gerne vil være med til at påvirke kursen i Danmark – det hjælper at have været uden for osteklokken.

Privat bor Jacob Rixen sammen med sin kæreste Johanna og deres franske bulldog Bouzy – med en sund interesse for mad og vin, kan man dårligt opkalde sin champagnefarvede hund efter andet end en Grand Cru by.

Deltagelse er gratis, men tilmelding nødvendig. Hvis du bliver forhindret i at deltage, skriv da en mail til jba@fo-aarhus.dk.

Kategorier Tilføj ›

Barsel

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 12:30-14.