På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader | Børn i byen - hvad skal vi lave?

På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader

Sk rmbillede 2019 01 11 kl. 10.35.53 normal620
Moesgaard Museum
Moesgaard Allé 15
8270 Højbjerg
Se kort
Alle
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Ny særudstilling inviterer på en rejse ud på de mongolske stepper

De mongolske nomader prægede i mere end tusind år kontakten mellem øst og vest både gennem krigeriske ekspansioner og gennem kontrol med handelsveje over stepper og på tværs af ørkenområder.

Historien om Djengis Khan og de hærgende horder, som gennem effektiv krigsførelse skabte grundlaget for verdenshistoriens største rige, er velkendt. Lederen fra de mongolske stepper fik med sine voldsomme erobringer i starten af 1200-tallet skabt et kejserdømme, der strakte sig fra Kina i øst til det nuværende østlige Europa.
På rejse med nomaderne

Moesgaards særudstilling ”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” former sig som en rejse med de mongolske nomader og deres dyreflokke. Publikum vil opleve et liv i evig bevægelse, hvor Djengis Khan er til stede både som historisk helt og i personificeringen af drømmen om et forenet folk. I det tørre bælte af stepper, ørken og bjergområder har nomaderne fundet en måde at overleve på, hvor de binder verden sammen under bagende sol, isnende kulde og gennem landskaber med få veje.

Særudstillingen vises fra 19. juni 2018 til 7. april 2019.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 07. april 2019 kl. 10-17.