NØRDBASE SCIENCE 2019

 dsc7719red normal620
Steno Museet
C.F. Møllers Alle 2
8000 Århus C
Se kort
Alle
0/30 kr.
stenomuseet.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Kalder alle nørder: Slip din indre nørd fri på Science Museerne i efterårsferien 12.-20. oktober.
Science Museerne elsker nørder! Nørder er nysgerrige, de er seje, og de finder på nye ting, som ingen andre har fundet på før. I efterårsferien 2019 hylder vi nørderiet og naturvidenskaben hele ugen og laver eksperimenter og forsøg i alle udstillinger. Og så giver vi førstehjælp til alle nørder. Sammen med Aarhus Universitet og de seje supernørdede frivillige på Steno Museet stiller Science Museerne sjove spil & forsøg op og hjælper de indre nørder med at komme frem i lyset.

Lige meget om man bærer sin nørd uden på tøjet eller under vesten, viser vi nye spændende ting, man kan nørde.

Spil grundstof-banko
Vi fejrer, at det periodiske system fylder 150 år og bruger grundstofferne til en sej periode-banko-plade. Hver dag spiller vi periode-banko i alle salene. Der er seje præmier til de heldige.

Den store nørdtest
Nørdtesten hjælper med at finde ud af, hvilken nørdtype du er. Er du en AstroNørd, BioNørd, AtomNørd, MediNørd, ForsøgsNørd eller TechNørd? Når man er godt og grundigt nørdificeret, kan man tage sit nørd-badge på og bære det ud i verden med stolthed.

Selfie-lab for nørder
På Steno Museets 1.sal kan hele familien tage alle de selfies, man orker. Vær den nørd, du altid har drømt om

Kan du overleve på Mars?
I Astroteket kan du få viden om, hvordan stjerner bliver skabt, og hvordan man finder exo-planeter. Prøv også et supernørdet Mars-computerspil op. Kan du overleve på Mars ved at samarbejde med de andre Marsboer?

Se det usynlige
I udstillingen "Det nysgerrige menneske" kan du gå på opdagelse i atomfysik, se partiklerne drøne forbi i tågekammeret og opleve CERN på nært hold. Skriv med usynlig skrift, test dit farvesyn og dine evner til at lytte.

Tegn med Solens stråler
I udstillingen "Videnskab er lidenskab" kan du se en af Aarhus´ største nørders kontor; Jens Chr. Skou, som fik nobelprisen. Byg de vildeste molekyler på molekylebænken. Tegn med Solens stråler på et digitalt lærred i en flot installation.

Leg med elementerne
Leg med luft og lyd og oplev elementerne. Se, hvad du kan få til at flyve i vores vindtunnel.

Find ud af, hvad der kan flyde, og hvad der synker i et kar med vand. Prøv en rosin-elevator.

Mærk hinanden
Vær med i et forskningsforsøg. Oplev på egen krop, hvad nogle forsker-nørder gør, når de skal forstå, hvordan vi samarbejder.

Flyv med under stjernerne
I Planetariet kan du opleve stjernehimlen med Steno Museets AstroNørd.
Kl. 11, 13 og 15. Entré pr. person 30 kr. Anbefales over 6 år. Billetter købes ved indgangen til museet og kan ikke forudbestilles.

Eksperimenterne til Nørdbase Science er udviklet sammen Interactive Minds Center & Cognition and Behavior Lab, Aarhus Universitet

Åbningstider og priser
Alle dage lørdag 12.-søndag 20. oktober, kl. 10-16

Pris 30 kr. Gratis for børn og unge under 18 år.

Besøg også
Ole Rømer-Observatoriet. Stjerneforevisninger hver aften kl 18 og kl. 20. Pris 25 kr. Begrænset antal pladser. Anbefales fra 6 år. OBS: Forevisninger skal bookes på Ole Rømer-Observatoriet

Vær en ægte PlanteNørd i Væksthusene i Botanisk Have Aarhus Gratis entré.

Mandag-fredag kl. 9-17, lørdag-søndag kl. 10-17

Se mere på sciencemuseerne.dk

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger
Efterårsferie

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 20. oktober 2019 kl. 9-17.