Frøen og solen går ned i havet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Frøen og solen går ned i havet

Asset 1 normal620
Kunsthal Aarhus
J.M. Mørks Gade 13
8000 Århus C
Se kort
Alle
kunsthalaarhus.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

En deltagerbaseret performance som blander yoga og fortælling for børn og voksne

På Kunsthal Aarhus vil kunstneren Ingela Ihrman opføre den deltagerbaserede performance “Frøen og solen går ned i havet” i samarbejde med kunstneren Evelina Hartwig og forfatteren Lise Haurum. Performancen, der oprindeligt var på svensk, vil blive vist i en dansk version under Aarhus Festuge.

“Frøen og solen går ned i havet” er en performance som blander yoga og fortælling for børn og voksne i alle aldre. Lise Haurum fortæller en historie fra den svenske kunstner Elsa Beskows billedbog “Solägget” (1932). Mens historien bliver fortalt, vil Evelina Hartwig instruere deltagerne til at bevæge deres krop i takt med fortællingens forløb sammen med Ingela Ihrman som udfører samme bevægelser iført et stort frøkostume.

Historien er en beretning om Evelinas ven - frøen, som på en sommerdag forlader skoven og dens ferskvandssø for at tage en ferietur til havet. Frøen tager en dyb indånding og springer ned i saltvandet. Den støder på forskellige livsformer under vandet, såsom blæretang, muslinger og en måge, men den holder også et vågent øje efter appelsiner. Performancen tager udgangspunkt i deltagernes krop og sind. Ved at låne bevægelser fra historiens karakterer, vil deltagerne lave forskellige yoga-inspirerede stillinger sammen med kunstneren, tage flere dybe vejrtrækninger og rejser under fantasiens overflade.

Opførslen er en del af udstillingen 'Leviathan', som er arrangeret i samarbejde mellem kunstnergruppen Piscine og Kunsthal Aarhus.

Se mere på aarhusfestuge.dk

Kategorier Tilføj ›

Festivaler

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 08. september 2019 kl. 13-13.30.