Fortællinger om at blive far | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Fortællinger om at blive far

Fort llinger om at v re far normal620
Barselshuset
Frederiksgade 78
8000 Århus C
Se kort
Alle
0/0 kr.
Rediger

Beskrivelse Rediger ›

”Det var frustrerende ikke bare kun at være glad” – fædres fortællinger om at blive far v/ Sundhedsplejerske Anette Elgaard

At far spiller en vigtig rolle i forhold til barnet, står ikke til diskussion. Blandt jordemødre og sundhedsplejersker er der lige nu stort fokus på at udvikle metoder til at inddrage fædre bedre og mere i forbindelse med graviditet og fødsel, end man gør i dag.

Vi taler meget om ligestilling i forældreskabet og øremærket barselsorlov til fædrene. Historisk set er fædrene på banen mere end nogensinde før og samfundsmæssigt stilles der nogle andre krav til dem, end for bare 30 år siden.

Men hvordan opleves forandringen fra at være mand og til at blive far? Hvilke tanker står man med, når hele ens tilværelse ændres på et øjeblik, og man påtager sig en ny rolle for livet? Hvad fylder i den første tid efter fødslen, og hvordan oplever fædrene mødet med sundhedsvæsenet?

Som sundhedsplejerske og sundhedsantropolog var Anette interesseret i at komme helt tæt på og finde svar på disse spørgsmål.

Anettes oplæg vil give et indblik i otte fædres fortællinger, samt hvordan resultatet af undersøgelsen efterfølgende er blevet implementeret i en ændret tilgang til fædrene i den moderne Sundhedspleje.

Efter oplægget er der mulighed for fælles samtale og for at stille spørgsmål til almen sundhedspleje.

Gratis for alle.

Tilmeld dig Barselshuset på bedrebarsel.dk

Kategorier Tilføj ›

Barsel

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt fredag d. 12. april 2019 kl. 10-11.