Forskning på farten – naturhistorisk udstilling | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Forskning på farten – naturhistorisk udstilling

Forskning p  farten fields 1030432 770x440 normal620
Randers Storcenter
Merkurvej 55
8960 Randers SØ
Se kort
Alle
0/0 kr.
randersstorcenter.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Vidste du, at et menneskehjerte slår ca. 100.000 gange i løbet af en dag, og at gamle isbjørnekranier kan afsløre forurening i Arktis? Dette er blot nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når FORSKNING PÅ FARTEN besøger Randers Storcenter fra mandag d. 4. februar til og med søndag d. 3. marts.

FORSKNING PÅ FARTEN er et nyt og helt unikt koncept, hvor originale genstande er rykket fra Statens Naturhistoriske Museum. I udstillingen kan du komme helt tæt på nogle af de over 15.000 blæksprutter i spritglas, som Statens Naturhistoriske Museum har i samlingen, du kan se, hvor stor forskel der er på hjerter hos forskellige dyrarter, og blive klogere på hvordan museet kan bruge tænder fra isbjørne til at kortlægge tungmetallers spredning til hele verden gennem de sidste 200 år. Det er blot et lille udvalg af de 70 genstande, som er med i udstillingen FORSKNING PÅ FARTEN. Du kan i udstillingen også prøve Hjertespringvandet fra Experimentarium, der er en interaktiv installation, som kan måle din hjerterytme via en EKG-måler. Når den har opfanget dit hjerteslag, så følger springvandet din hjerterytme.

Lær mere og vind

I forbindelse med udstillingen er der lavet en konkurrence, hvor du skal finde svar på forskellige spørgsmål, som kræver du går lidt mere i dybden af udstillingen for at kunne svare. Her kan du vinde billetter til Statens Naturhistoriske Museum samt Experimentarium.

For de lidt mindre er der en lidt lettere konkurrence, som også omhandler naturen – og her vil der bla. være præmier i form af billetter til de forskellige natur attraktioner, som vi har i området.

FORSKNING PÅ FARTEN er blevet til i et samarbejde mellem Statens Naturhistoriske Museum, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Experimentarium og udstillingen er en del af Forskningens Døgn.

Se mere på randersstorcenter.dk

Kategorier Tilføj ›

Shopping
Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 03. marts 2019 kl. 10-19.