Efterårsferie på Klosterlund Museum | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Efterårsferie på Klosterlund Museum

Efteraarsferie klosterlund museum normal620
Klosterlund Museum
Kragelundvej 6A
7442 Engesvang
Se kort
Alle
0/50 kr.
museummidtjylland.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Efterårsferien byder på sanselige oplevelser for hele familien på Klosterlund Museum. Der er rig lejlighed til både at smage og røre ved historien, når museet inviterer til dejlige efterårsdage med æblemosteri, roelygte-værksted, smedning og snitning i børnehøjde, og meget andet sjovt.

ÆBLER, ROER OG KARTOFLER SOM I GAMLE DAGE
At skære roelygter er en gammel dansk efterårstradition og man brugte roelygterne til at skræmme folk med i den mørke tid. Men kyndig hjælp fra museets frivillige kan du fabrikere din egen uhyggelige roelygte, eller du kan udfordre din familie i gammeldags kartoffellege og få røde efterårskinder. Efteråret har altid været tiden til at høste, bruge og gemme årets frugt. I efterårsferien kan du få presset saft af dine egne æbler på museets gamle mostpresser. Medbring æbler og flasker (max to bæreposer pr. familie, så der er tid og plads til alle).

HANDS ON
Traditionen tro vil der være snittebænke i børnestørrelse, og der vil være råd, vejledning og sikkerhedsinstruktioner i snitningens kunst. Der er også masser af viden at hente, når museets dygtige smede fyrer op i essen og viser hvordan det oldgamle håndværk fungerer! Børn og andre nysgerrige kan endda selv få lov at svinge hammeren og prøve kræfter med smedning,

JERN SOM I JERNALDEREN
Som et led i efterårsferieaktiviteterne på Klosterlund Museum kan du opleve, hvordan man kan udvinde jern af myremalm fra mosen – med samme metoder som i jernalderen! Jernudvindingen sker i samarbejde med projektet Hænder og Huse, der er forankret på Hjerl Hede, og museumsinspektør Martin Winther Olesen, Museum Midtjylland, der er ekspert på området, vil fortælle nærmere om i jernalderens jernudvinding. Der er nemlig en helt særlig kobling mellem Bølling Sø og jern i jernalderen! Jernaldertemaet er også at spore, når museet byder på jernaldermad over bål og smeder jernalderknive.

Klippekort til børneaktiviteter kan tilkøbes og koster 10,- pr. barn og dækker udgifter til materialer.

Se mere på museummidtjylland.dk

Kategorier Tilføj ›

Efterårsferie

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt tirsdag d. 15. oktober 2019 kl. Kl. 10-15.