CLIMATE PLANET

 1 primary article
Århus Havn
Århus Havn
8000 Århus C
Se kort
5-18 år
95/95 kr.
aarhushavn.dk E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

En gigantisk jordklode/kuppel/klimaplanet/globus vil indtage Aarhus som en meteor, der er landet fra himlen. Inde i den vil du kunne opleve én af nyere tids største teknologiske oplevelser med fokus på Jordens klima. Det hele sker i forbindelse med, at Aarhus er udnævnt Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I midten af den enorme globeformede konstruktion vil endnu en globe, med en diameter på 4 meter, hænge svævende i rummet. Via live-transmissioner fra satellitter vil denne globe vise Jorden i real time, som den ser ud fra rummet. Og ikke nok med det - CLIMATE PLANET er lagret med globale vejrdata, indsamlet siden 1905, og kan vise Jordens klimaudvikling siden dengang og videre ud i fremtiden - en fremtid som afhænger af vores handlinger nu, men som vi i fællesskab kan gøre til en smuk fremtid for vores planet. Vejr- og klimaeksperten, Jesper Theilgaard, er stemmen og forfatteren bag fortællingen i CLIMATE PLANET, som er udviklet i samarbejde med NASA med det formål at skabe et samlet overblik over og fokus på klimasituationen på hele kloden.

Rammerne om den imponerende vejrglobe, CLIMATE PLANET, er en gigantisk globeformet konstruktion, hvor den udvendigt printes med et knivskarpt billede af Jordens overflade, som i sig selv bliver en spektakulær og iøjnefaldende installation i byens rum.

CLIMATE PLANET vil være åben for offentligheden i de 6 uger, hvor skolerne holder sommerferie. Det vil i denne periode være muligt at se en ca. 40 minutters forestilling med vejrgloben, hvor blandt andet klimaudviklingen visualiseres i et forløb fra før industrialiseringen til langt ud i fremtiden. Før og efter skolernes sommerferie arrangeres specialarrangementer for skoler, uddannelsesinstitutioner samt kommercielle partnere og sponsorer.

FOR BØRN:
Forestillingen og oplevelsen i CLIMATE PLANET er for både børn og voksne. Dog egner forestillingen sig bedst til børn over 5 år. Som et ekstra tilbud til børn og børnefamilier afholder vi hver formiddag særligt børnevenlige forestillinger med efterfølgende aktivitet. Den børnevenlige forestilling foregår hver dag kl. 08.30 og 10.00, og varer ca. 30 minutter med en efterfølgende LEGO® Build the Change aktivitet, hvor børnene kan bygge fremtidens bæredygtige by med LEGO-klodser. CLIMATE PLANET er en spektakulær oplevelse for alle - også selvom man måske er for lille til helt at forstå, hvad det der ”CO2” er for noget.

Billetpriser:
ALM. BILLET: 75 kr. ekskl. gebyr.
LEGO® BUILD THE CHANGE FORESTILLING OG AKTIVITET: 95 kr. ekskl. gebyr.
Børn under 3 år er gratis.
Billetten kan købes ved indgangen og via vores website.

Se mere på climateplanet.org

Kategorier Tilføj ›

Andre arrangementer Trash bf8d6627e7169cdee22868d2d6b8f2a5cbdb0e810062270a9be735f9e042f1b3

Tidspunkter

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt søndag d. 06. august 2017 kl. 8.30-21.