Velkommen til Børn i byens bogunivers! Læs om konceptet her, og om hvordan bøgerne blev et helle for Carolines børn i en svær skilsmisse.

Panik - ingen bøger!

Mine børn har altid læst meget. De er meget fordybede og læser så hurtigt, at vi er nødt til at tage på biblioteket nærmest hver uge for at finde nye bøger. For når de ikke har nogen bog, kan de godt gå i panik. Jeg har længe været stolt over at de læser så meget og tænkt, at jeg på en eller anden måde har haft en positiv indvirkning på dem. Det har jeg helt sikkert også: Jeg har læst meget højt for dem, og jeg har været så privilegeret, at jeg igennem mit arbejde har fået rigtig mange børnebøger til anmeldelse med hjem. Men en stor bogreol og en læseglad mor er ikke hele grunden.

Bøgerne hjalp dem igennem en svær tid

Jeg og deres far var for en del år siden igennem en slem skilsmisse, og det var ikke altid sjovt at være nogen steder. En af grundene til at de dengang fordybede sig i bøger, er, at det ikke altid var sjovt at være til i deres liv. Bøgerne blev et helle for dem. Men et godt og konstruktivt helle, med historier, skæbner og fortællinger. De kunne spejle sig i jævnaldrende fiktive personer, og følte sig mindre alene med svære følelser. 

Jeg er på den ene side ked af, at skilsmissen er en af grundene til, at de læser så meget. På den anden side er jeg også rørt, fordi bøgerne på en god måde har hjulpet dem igennem en svær tid. Og når man først har fundet glæden ved at læse bøger, så har man den for hele livet.

  

Jeg læser selv meget og bliver både rørt og græder og griner, når jeg læser. Der er ingenting der kan måle sig med den oplevelse, det er at læse en god bog. De billeder man selv skaber, og den historie man er med til at skabe i sine tanker, giver mig ultimativ ro og nærvær. 

Børn i byens bogunivers fra 0-13 år

Fordi bøger har og har haft så stor betydning for mig og mine børn, har jeg lyst til, at flere skal opleve den samme glæde ved at læse. Derfor vil man fremover på Børn i byen kunne finde anmeldelser og guides til børnebøger for børn i alderen 0 til 13 år. Der udkommer nye guides løbende hele året med de bedste nye bøger fra nogle af Danmarks bedste børnebogsforlag. Man vil også kunne læse interviews med folk, der arbejder med børn og ved, hvordan bøger kan have en positiv indvirkning på børns udvikling. Eksperter giver tips til, hvordan man knækker læsekoden, og man kan bl.a. læse en interview-række med Rachel Röst, der har startet det fantastiske projekt “Læs for livet”, der bringer bøger ud til børn, der har det svært. 

Jeg håber du har lyst til at kigge ind i vores bogunivers. Og jeg håber du vil finde inspiration til nye bøger eller til at komme i gang med at læse bøger sammen med dine børn. Uanset om man er et nemt eller svært sted i livet, er bøger - både for børn og voksne - noget af det allerbedste, der findes.

God læselyst! 

Caroline Meldgaard, grundlægger af Børn i byen