Hvorfor ikke tage på tour-de-legeplads i det svenske? Kun 39 minutter med toget fra Kbh lokker massevis af magiske tema-legepladser i Malmø. Vi guider jer til de bedste lige her.

TeaterlegepladsenTag toget til Malmø

Hop på toget mod Malmø fra København H og stå klar 39 minutter senere i den charmerende by, der lokker med de allerbedste legepladser. Malmø station ligger centralt i byen med gåafstand til en bunke aktiviteter. Husk, at du kan tage to børn under 7 år gratis med over Øresund

De bedste legepladser i Malmø

★ Teaterlegepladsen
Det er absolut en oplevelse at besøge teaterlegepladsen, som giver børn mulighed for at træde op på den smukke scene, der indbyder til leg og fantasi. Ved indgangen bydes der velkommen med en rød løber - en legeplads med timevis af leg.

Edderkoppelegepladsen
Det første I møder på legepladsen er en kæmpe træedderkop, som ungerne kan kravle og rutsje på. Rundt om edderkoppen er der idylliske huse og en bølget sti af træ, som ungerne vil elske at drøne rundt på. Her er også et stort tusindben, gynger og meget mere.

Cirkuslegepladsen
Mine damer og herrer ... På cirkuslegepladsen i Nydala Park i Malmø kan ungerne gå på line, danse på elefanter eller være cirkusdirektør - kun fantasien sætter grænser. Legepladsen er designet som en cirkusskole og her er både klovne, elefanter og søløver. En superfin legeplads. 

Vandlegepladsen MalmøVandlegepladsen
Vandlegepladsens hovedattraktionen er en kanal med rindende vand, der omgiver en ø, hvor I finder klatretårn og gynger. Her er broer, sprøjtende vandstråler, en svævebane og meget mere. Husk, at legepladsen kun er fyldt med vand om sommeren mellem 1. juni og 31. august.

Musiklegepladsen
På musiklegepladsen fyldes børnene af rytmer og liv. De små komponister kan skabe fantastiske symfonier på legepladsens mange instrumenter. Her er indersiden af et klaver hængt op, I kan spille på jernspiraler og meget mere.

Hav- og strandlegepladsen
På den maritime legeplads kan ungerne lege amok blandt havskum og skibe. Her er også en legeskulptur udformet som en muslingeskal, krabber, delfiner og meget mere. En spændende legeplads, der inviterer til leg og fantasi.


Saga-legepladsen
Eventyrlegepladsen i Slottsparken er inspireret af kirsebærdalen i Brødrene Løvehjerte og Barbapapas verden. Her vil en regnbue-rutsjebanen, de bløde bobler på "floden", fetårnet, det fine sandområde, bakkerne med kunstgræs og den magisk skov imponere ungerne.

Spirallegepladsen
Det er lige før, I bliver rundtossede af at lege på Spirrallegepladsen, som er en af Malmøs mest centrale legepladser. Her kan I lege på hele syv specialdesignede klatrestativer, som har hver deres særpræg.

Havelegepladsen
Kom og leg i det flyvende drivhus, gå balance på en otte meter lang dræbersnegl, sving i en hængekøje, vand en blomst eller byg en hytte. Legepladsen ligger i udkanten af Malmø, men er turen derud værd.

★ Afrikaparken
I Afrikaparken finder I dyreskulpturer i naturtro størrelse, besøg abeskoven eller kravl på termitstakke. Her er også et edderkoppeklatrenet, en sti fuld af dyrespor og et rigt naturliv, hvor ungerne kan løbe frit.

Find et kort over alle Malmøs 20 temalegepladser lige her.

Smut til Malmø på 39 minutter 

★ Togturen tager kun 39 minutter fra København H. og Malmø station ligger centralt i byen - tæt på byens børneoplevelser.

★ Det er nemt og bekvemt at stå på toget, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.

Du kan tage to børn under 7 år gratis med i toget over Øresund.

Planlæg din rejse her.

 

Fotos: 1-3) Malmo.se 4) Nicolaj Perjesi