Tour de France kommer til Danmark i juli 2022, men allerede nu tages der forskud på cykelfesten i hele landet. Børn og unge kan nemlig deltage i BørneTour - et børnecykelløb for nybegyndere. Så det er bare at spænde cykelhjelmen og hoppe op på jernhesten. 

Nu er der ikke længe til, at den helt store cykelfest skydes i gang. Tour de France kommer nemlig til Danmark i juli, og i den forbindelse er der også arrangeret cykelfestligheder for børn og unge. BørneTour er et børnecykelløb for nybegyndere i alderen 3-15 år, og det afvikles over hele landet op til Tour de France Grand Depart i Danmark i 2022.

Formålet med BørneTour er at give børn og unge, som ikke er medlem af en cykelklub, en god oplevelse med cykelsporten og inspirere dem til at ville mere. Der afholdes mere end 25 BørneTour-events fordelt over hele landet fra april til september 2022. I kan tilmelde jer BørneTour og se hele tourplanen her.

I forbindelse med åbningsetapen i Danmark d. 1 juli, kan I også deltage i den gratis festival FestiVélo, der afholdes i Fælledparken. Her kan I prøve kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn i alle aldre og nyde musik og underholdning fra scenen. Der vil også være lækker mad og kolde drikke fra byens bedste food trucks og bryggerier.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af BørneTour (@boernetour)

Hvem kan deltage?

- Alle børn og unge i alderen 3-15 år, som ikke i forvejen har DCU konkurrence-licens, kan deltage

- Der køres i fire aldersklasser: 3-4 år, 5-7 år, 8-10 år og 11-15 år. Alder på dagen er afgørende for placering i aldersklasse

- De 3-4 årige kan stille til start på løbecykel, hvor forældre må følge med rundt på ruten

- Alle kan være med - cykeltype og fart er underordnet. El-cykel er dog ikke tilladt

Store Cykeldag og Kids Tour

Hvis I ikke kan få nok af at cykle, kan I også deltage i Store Cykeldag - Rødovre Rundt den 19. juni 2022.

Eller tjek Kids Tour, som arrangeres af Børneulykkesfonden i hele landet. Ligesom BørneTour, er der tale om et cykelløb for børn, hvor det ikke handler om at vinde, men om at være med. Med cykling, leg og sjove aktiviteter, sætters der fokus på glæde og trafiksikkerhed, at dyrke motion og at have sunde værdier – med plads til at boltre sig og hygge sig med familien.

 Store Cykeldag - Rødovre Rundt
 tore Cykeldag - Rødovre Rundt

Foto: BørneTour