Kryb i skjul for efterårets blæst og regn i de lune aarhusianske teatersale. Læs med her, når vi guider jer til alle efterårets fortryllende børneforestillinger.

Musikhuset 

børneteater aarhusPippi
Spilleperiode: 6. og 7. november 
Alder: fra 6 år
Glem alt om triste gråvejrs dage, for der er liv, glade dage og i dén grad fart over feltet, når Folketeatret giver liv til Astrid Lingbrens mest elskede karakter, nemlig power-pigen Pippi. Hiv hele familien med ind og oplev, når Pippi flytter ind i Villa Villekulla med hest og abe og sætter hele byen på den anden ende ved at udfordre de voksnes verden og syn på tilværelsen.

Filuren

børneoplevelser aarhusBjørn
Spilleperiode: 21. - 23. oktober
Alder: fra 5 år 
I forbinder højest sandsynligt ikke magi, vild akrobatik og leg med teater, men nu har I muligheden for virkelig at få én på opleveren, når cirkusforestillingen BJØRN får premiere på Filuren. Forestillingen er en utrolig fin historie for hele familien om en forvirret cirkusartist, der undersøger, hvad der er "virkeligt" på scenen gennem magi, musik og leg. En opløftende forestilling, som skaber en følelse af, at alt er muligt.

I' de fucking bedste
Spilleperiode: 24. oktober
Alder: fra 13 år
I' de fucking bedste er en hyldest til teenagere og deres superkræfter: midt i op- og nedture, lektiepres, voksenforvetninger og titusinde følelser forsøger de nemlig at finde svar på, hvem de er og hvad livet består af. Derfor fejrer Filuren teenagere i en festforestilling, hvor de minder de unge (og os alle andre, selvfølgelig) om, hvor mange fantastiske egenskaber teenagere egentlig rummer.

Aarhus Teater 

oplevelser for børn i aarhusAlice i eventyrland
Spilleperiode: 11. november - 22. december
Alder: fra 6 år 
Årets familieforestilling på Aarhus Teater er i år en nyfortolkning af den magiske klassiker Alice i Eventyrland. En ny version om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i et univers fuld af mystiske væsener, der udfordrer jeres sanser og perspektiv på verden - en hyldest til fantstien og et vaskeægte eventyr for børn og voksne i alle aldre.

Cirkel
Spilleperiode: 21. og 22. oktober 
Alder: 2-6 år
I kan også glæde jer til Teater Baglands gæstespil Cirkel, der er en musikalsk og ordløs forestilling om sjove og pudsige hverdagsmirakler fuld af bevægelser. Forestillingen er inspireret af cirkelbevægelsens universelle skønhed, og kommer poetisk vidt omkring i de underværker, vi til hverdag måske ikke tænker nærmere over.

Teater Refleksion 

oplevelser for børn i aarhusOm lidt er alting nu
Spilleperiode: 3. - 7. november
Alder: 2-5 år
Teater Reflksion og Teater MY har tidligere skabt forestillingen 'Himmelsange', der betog børn og voksne forskellige steder i verden. Nu forener de to teatret atter deres særegne og karakteriske udtryk i en ny forestilling Om lidt er alting nu. En forestilling om nuet og de vigtigste øjeblikke.

Romeo og Julie
Spilleperiode: 17. - 21. november
Alder: fra 8 år
En strid mellem to familier har varet i årtier og er gået i arv. Men hvad vejer mest - kærlighed eller tradition? Med humor og snilde gøres den rørende fortælling om Romeo og Julie inderligt, levende og dynamisk. Og så er forestilling endda fyldt med stemninger og problematikker, som både børn og voksne kan nikke genkendende til.

[pAp-kAs]
Spilleperiode: 28. november - 1. december 
Alder: 1,5-5 år 
Hvad betyder det egentlig at bladene falder af træerne, når man kan opleve frodige sjove af smukke træer voksne frem for øjenene af en, før den i ét nu forvandles til et nyt landskab? Med nærvær og nysgerrighed bygges der universer ud af pAp-kAsser. Forestillingen giver de mindste en oplevelse fuld af nærvær, leg og musik, der stimulerer alle sanser.

Teatret Gruppe 38

oplevelser for børn i aarhusPinocchio
Spilleperiode: 24. - 27. oktober 
Alder: fra 8 år
Teater Patrasket leverer Carlo Collodis fantastiske klassiker, Pinocchio, i en original forestilling: En vild, visuel og musikalsk opsætning med dukkemagi, fysisk ensemblespil og grum og gakket humor. Pinocchio er historien om dukken, der skal lære at blive menneske, og hans farefulde færd i en verden fuld af sære skikkelser, forunderlige hændelser, fristelser og bedrag.

Enspanderenspand
Spilleperiode: 30. oktober 
Alder: fra 6 år 
I denne morsomme, overraskende og ordløse forestilling manøvrerer en charmerende, klovneagtig karakter rundt med plastikspande, som han ambitiøst forsøger at placere i forskellige avancerede geometriske mønstre. Men han må dog alligevel erkende, at selv en plasticspand har sine begrænsninger - en yderst underholdelse forestilling om plasticspande og alt andet i livet.

30 elefanter under en paraply
Spilleperiode: 6. november 
Alder: 1-6 år 
Det siges, at der for mange år siden var en ældre sømand, der i en lille båd opdagede et land uopnåeligt for ethvert kompas. Nemlig de 30 elefanters land - under en paraply endda. Forestilling er en fin og fantasifuld oplevelse for både store og små med masser af poesi og interaktivitet.

Ø
Spilleperiode: 17. - 21. november
Alder: fra 6 år 
Ø er en hyldest til kærligheden mellem bedsteforældre og børnebørn. Maries farmor er ved at blive blind - det er vidst noget med, at der bor en stær i hendes øje. I samtaler og sange om livet og døden, himlen og havet forsøger hun og Marie at fastholde deres fælles minder. Forestillingen er en sanselig, klassisk teaterkoncert for børn og deres voksne i alle aldre.

 

Fotos: 1) Pippi, Musikhuset Aarhus 2) BJØRN, Filuren 3) OAlice i Eventyrland, Aarhus Teater, 4) Om lidt er alting nu, Teater Refleksion 5) Pinocchio, Teater Gruppe 38