I ventetiden frem mod juleaften er der masser af hyggelige og magiske juleforestillinger for både store og små i de lune aarhusianske teatersale. Læs med når vi guider jer til alle de fortryllende børneforestillinger her. 

Musikhuset 

teater for børn aarhusGod jul, Cirkeline
Spilleperiode: 4. december
Alder: Fra 3 år
Tag hele familien med i Musikhuset og oplev juleklassikeren om Cirkeline og hendes to musevenner, Frederik og Ingolf. Hanne Hastrups magiske univers er, som I sikkert kender den fra tegnefilmene, fyldt med sprudlende humor og i denne version ledsaget af Hans-Henriks Leys dejlige og iørefaldende musik, der med garanti spreder julestemning og magi blandt alle generationer i salen. 

teater for børn aarhus★ Onkel Rejes julefis
Spilleperiode: 11. december
Alder: Fra 3 år
Julen er en fest, og det er børnenes fest - og dét forstår Onkel Reje bedre end nogen anden. Derfor har Musikhuset inviteret ham og hans søde børneflok til at komme og lave julefis i Rytmisk sal sammen med en masse utålmodige og forventningsfulde børn. Der skal laves sjov med julen samtidig med at der skal hygges, smadres julegaver og selvfølgelig spilles juleheavy musik! Så I kan godt allerede nu begynde at glæde jer til en forrygende dag med masser af både jul og fis.

Teaterhuset Filuren 

teater for børn aarhus★ Fire fortællinger ved juletid
Spilleperiode: 27.-28. november, 4.-5., 11.-12. og 18.-22. december
Alder: Fra 4 år
Kom med på besøg hjemme hos fire forskellige børn og deres familier i et anderledes adventsteater, hvor I hver uge op til jul kan opleve en ny forestilling i Musikhuset sammen Teaterhuset Filuren. Hver uge åbner Filuren på for en ny fortælling om et barn i en musikalsk forestilling om den laaaange ventetid op med jul. Sammen med Filuren inviteres store og små ind i Noah, Lea, Sarah og Ahmads stuer og får lov at kigge ind i dagene, hvor savn, forventninger og spænding fylder lidt ekstra.

Aarhus Teater 

oplevelser for børn i aarhus★ Alice i eventyrland
Spilleperiode: 11. november - 22. december
Alder: Fra 6 år 
Årets jule- og familieforestilling på Aarhus Teater er i år en nyfortolkning af den eventyrlig klassiker Alice i Eventyrland. En ny version om den nysgerrige pige Alice og hendes rejse ind i et univers fuld af mystiske væsener, der udfordrer jeres sanser og perspektiv på verden - en hyldest til fantstien og et vaskeægte eventyr i juletiden for børn og voksne i alle aldre.

Teatret Gruppe 38 

oplevelser for børn i aarhus★ Du må være en engel, Hans Christian
Spilleperiode: 
1.-16. december
Alder: Fra 4 år
Tag børnene i hånden og oplev publikumsfavoritten 'Du må være en engel, Hans Christian', når Teatret Gruppe 39 fejrer den største digter H. C. Andersen med en anderledes og fortryllende teateroplevelse. På et imponerende langt bord er der dækket op til fødselsdagsfest, og to tjenere er kommet på deres livs opgave: At servicere et bord fyldt med eventyrlige personligheder. Forestillingen er en levende teaterinstallation af lys, lyd, musik og billeder, hvor alle stole er optaget af skygger fra de verdenskendte eventyr.

Teater Refleksion 

børn i aarhus★ Ja, ja nemlig
Spilleperiode: 5
. og 11. december
Alder: Fra 4 år
Gør jer klar til en tryllebindende dukke- og animationsfortælling fuld af nissemagi. Der var en gang en mand og en kone. Med dem var der ingen ballade. Nej, ikke med de to. Nu skal I se! De to var altid alene, selvom de boede i en storby, hvor der var masser af folk. De gik for sig selv og kendte ikke et menneske. Men en dag frøs de om ørerne, og så købte de en tophue hver. Pludselig kunne man se dem – eller rettere, man kunne se deres huer…

I kan også stadig nå at opleve... 

oplevelser for børn i aarhus

Hvis I endnu ikke helt er klar til at tage hul på julens magiske forestillinger, har I også stadig muligheden for at opleve et par af efterårets lune og børnevenlige teaterforestillinger. Se eller gense f.eks.:

Pippi på Musikhuset 
Om lidt er alting nuRomeo og Julie og [pAp-kAs]på Teater Refleksion 
30 elefanter under en paraply og Ø på Teatret Gruppe 38 

 

Fotos: 1) og 2) Musikhuset 3) Teaterhuset Filuren 4) Aarhus Teater 5) Teatret Gruppe 38 6) og 7) Teater Refleksion