Har I ikke tid til at tage en tur forbi den Gamle By i juleferien, eller er det simplethen for koldt til at bevæge sig udenfor, så har I nu muligheden for, at besøge museet hjemme fra sofaen.

Med Tidsrejsen, Aarhus, kan i komme tilbage i tiden til tre forskellige perioder i Danmarkshistorien. Gå ad 1800-tallets brostensbelagte gader og stræder, over industrialiseringens boom i 1920'erne til de farverige og frie 1970'ere. 

Tidsrejsen er en interaktiv tour skabt af Den Gamle By, der guider jer rundt i 23 særligt udvalgte huse i Den Gamle By i Aarhus, som på hver sin måde repræsenterer en bestemt tidsalder. I 14 af husene kan I træde indenfor, og få et visuelt indblik i den specifikke tidsperiode, samtidig med at I lærer om datidens Danmark. 

Teknologien der er brugt til tidsrejsen kendes fra Google Streetview, og fungerer på den måde, at man starter ved indgangen til Den Gamle By, og klikker sig videre mellem de forskellige huse, ved hjælp af pilene og menuen til højre.  

Udvalgte stop på turen

1800-tallet
Besøg blandt andet 1800-tallets apotek og bageri. Apoteket er en velbevaret bygning med originalt interiør i 1720’ernes rokokostil fra Enhjørningens Apotek på Christianshavn, et af Danmarks ældste apoteker. Her blev der solgt mumiepulver, som efter sigende skulle være effektivt mod hovedpine og mavesår. Apoteket solgte også vin, spiritus og slik helt op til 1913.  

1920'erne
I 1920’erne ændrede industrialiseringens boom måden mange danskere levede på, og det betød at mange flyttede til De store byer, hvor der skød en masse nye forretninger op. Oplev 1920’ernes butikker som Schous Sæbehus og Frk. Wahlstrøms originale modeforretning.

1970'erne
Turen går også til de farverige og frie 1970'ere, og her er især Kollektivet Skansen, Pouls Radio forretning samt Rahbeks Minimarked et besøg værd. Besøg Huset i Havnegade, der huser Pensionistparret og Den Enlige Mor. Begge disse lejligheder er bevaret i den klassiske og let genkendelige skøre 17'er stil, med brune og orange farver, ølkasser og ryatæpper på væggene. Rahbeks Minimarked vidner blandt andet om et skift på arbejdsmarkedet, hvor kvindernes indtog betød, at de daglige indkøb skulle optimeres. 

Oplev Tidsrejsen, Aarhus her.

Fotos: Den Gamle By

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram