Hvad skal I lave i weekenden? Ta' til Malmø! Kun en kort togtur fra Kbh venter massevis af børneoplevelser. Så er det bare at vælge, om I skal se på kunst, tage på legeplads-tour eller måske på chokoladefabrik? Få røde kinder 

★ Slottsparken
Tag ungerne i hånden og gå en skøn tur gennem den 12000 m2 smukke Slottsparken, som også har den fineste legeplads med bl.a. en sød regnbue-rutsjebane, som ungerne vil elske. Parken har også en god cafe, hvor I kan tanke op.

★ Tour-de-legeplads 
Det er altid et hit med en ny legeplads - heldigvis byder Malmø på hele 20 lækre  tema-legepladser. Så det er bare at vælge - tjek: Guide: Malmøs 10 magiske legepladser.

★ Piledamsparken
Besøg Malmøs største park, Pildamsparken. Her er en smuk sø og springvand, flere temalegepladser, en stor blomsterhave og om sommeren et stort show med vand og lys, som ungerne vil begejstres over.

Fuld fart

★ Skate-sjov
Et must for skateglade børn er Stapelbäddsparken, som rummer Europas bedste skateboardpark på hele 3000 m2 i beton. Regner det, så smut på Bryggeriet, en indendørs skatebane, hvor ungerne kan prøve kræfter med diverse ramper.

★ Bølget fodboldbane
Lad ungerne tumle rundt på den bølgede og sjove fodboldbane med kunstgræs, der er bygget i boligområdet Kroksbäck. Banens buler gør det noget nær umuligt at gennemføre en "rigtig" fodboldkamp.

EntreMalmø 
I centeret EntreMalmø er der flere oplevelser for ungerne udover shopping. Leg amok i ”MiniCity” - en lille by, som er bygget op i børnestørrelse, kombiner mad og et spil ”glow minigolf” eller hop afsted i T-Rex legeland. Slut af i stedets godiscenter, hvor I kan fylde slikposerne til togturen hjem.

Gratis oplevelser

★ Stadsbiblioteket
På Stadsbiblioteket finder I en charmerende børneafdeling ved navn "Kanini", som udover at rumme fine billedbøger også har forskellige legeuniverser, som ungerne kan udforske. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen"- perfekt  for en lille tumling. 

★ Turning Torso
Med sine 190 meter er Malmøs arkitektoniske landmærke Turning Torso ikke til at overse. Tag på en smuk gåtur langs vandet med poderne for et kig på det flotte tårn, som ligger ved en fin havnepromenade og ved den livlige bydel Västra Hamnen. 

★  Folkets Park 
Folkets Park er genial årets rundt - her afholdes børneloppemarked, I kan lege på parkens lækre legepladser, besøge et terarrium, smutte på cykelsafari og om vinteren kan I gratis prøve deres fine skøjtebane "Isbanan". 

Ta' toget til Malmø

Hop på toget mod Malmø fra København H og stå klar 39 minutter senere i den charmerende by, der lokker med de allerbedste børneoplevelser. Malmø station ligger centralt i byen med gåafstand til en bunke aktiviteter. Husk, at du kan tage to børn under 7 år gratis med over Øresund


Kunst i børnehøjde

★ Malmø Kunsthal 
På Malmø Kunsthal kan I opleve international samtidskunst af høj standard inden for fotografi, skulptur og maleri - også en stor oplevelse for ungerne. Her er tit aktiviteter og værksteder for børn.  

★ Moderna Museet
I kan ganske gratis beundre kunst på Moderna Museet og smutte på guidede ture og kunst-workshops for børnefamilier. I museumsshoppen kan I finde smukke kunstbøger, legetøj og meget mere.


Snup en dukkert

★ Hylliebadet
Hylliebadet er Malmøs splinternye badeparadis med vandrutchebaner, bassiner og boblebade. Badelandet rummer blandt andet et familieområde med pool til de helt små, som de vil elske at boltre sig i. 

★ Ribersborg Kallbadhus
Ribergsborg Kallbadhus er et smukt badehus, der er et hit året rundt. Her finder I to havbassiner og fem saunaer. Mange turister besøger bygningen bare for at tage fotos af den.


Tid til snacks 

★ Ta' på chokoladefabrik 
Besøg Malmøs chokoladefabrik, hvor I kan få en guidet rundtur og bliv klogere på, hvordan chokolade fremstilles. Mon ikke, I skal have en lille pose lækkerier med hjem?

★ Cafeen på Stadsbiblioteket
Trænger familien til et pitstop, så smut forbi Stadsbibliotekets cafe "Kokobok", der lokker med lækre kager og børnemenu, hvis maverne knurrer efter andet end søde sager. Her er der plads til børn.


★ Form Designcenter 
Tæt på Lille Torg ligger Form Design Center, hvor I - helt gratis - kan opleve en masse smuk kunst. Husk at slutte af i cafeen, der byder på svenske kager og et superhyggeligt børnehjørne til ungerne. 

 Spis på en borg
For de store børn, vil det være en skæg oplevelse at spise på Malmborgen, hvor I kan glæde jer til skøn mad nede i en stemningsfuld kælder, hvor I får følelsen af at spise på en ægte borg.


Bliv klogere

★ Teknikkens og søfartens Museum
På det populære Teknikkens og søfartens Museum kan ungerne blive klogere på en række tekniske sager. Her kan børnene bl.a. kravle ind i en ægte ubåd og udforske de skiftende udstillinger. 

★ Malmøhus Slot 
Malmøhus Slot rummer flere af Malmøs museer i én, så I kommer hurtigt til at bruge timer på at opleve prægtige sale og malerier på slottet, betragte det imponerende akvarium og møde reptiler, slanger og meget mere. 

★ Escape Room 
Giv de lidt større børn en sjov oplevelse med en tur hos "Sherlocked", hvor I sammen som familie får fortalt en spændende historie og herefter skal løse kryptiske gåder på tid for at komme ud af jeres "Escape Room". 

 


Smut til Malmø på 39 minutter 

★ Togturen tager kun 39 minutter fra København H. og Malmø station ligger centralt i byen - tæt på byens børneoplevelser.

★ Det er nemt og bekvemt at stå på toget, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.

★ Husk, du kan tage to børn under 7 år gratis med i toget over Øresund.

Planlæg din rejse lige her.

Fotos: 1) Slotsparken: @Knuffs 2) Sago legeplads: Malmøstadt.se 3) Skating - Werner Nystrand 4) Bibliotek - Bo O. Andersson / Malmö stadsarkiv og Gustavsson Malmøstad.se 5) Turning Torso - Visit Sweden 6) Nicolai Perjesi 7) Malmø Kunsthal: Foto/Photo: Michael Rakowitz, The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G). Malmö Konsthall. 8) Hylliebadet - Sanni Dolck 9) Caroline Melgaard 10) Form Designcenter  11) Teknisk Museum: Marcus Markusson / Malmømuseerne 12) Slotsparken: @Knuffs 13) Sago legeplads: Malmøstadt.se 14) Nicolai Perjesi