Drømmer du om at strikke lækre, cute outfits til ungerne? Så fat strikkepindene, klik garnet hjem og kom i gang - alle kan være med! Vi guider dig videre til de fineste strikkeopskrifter og mest inspirerende Insta-profiler.

3 x fine strikke-profiler

Følg de inspirerende strikke-profiler lige her, og vi vil garantere, at du ikke kan lade være med at kaste dig over et blødt projekt til ungerne.

1. @PetiteKnit

Det er nærmest et strikkemust at følge PetiteKnit på Instagram, som akademikeren Mette står bag. Mette forsøger med sit design at bygge bro mellem det gamle traditionelle håndarbejde og det nutidige modebillede, og du kan ikke undgå at blive forelsket i hendes fine og ret populære designs til ungerne (og deres forældre), som du heldigvis kan købe udførlige strikkeopskrifter til på petiteknit.com

LÆS OGSÅ: Byens gratis oplevelser


2. @KnittingforOlive

Romantiske hulmønstre, blonder og finurlige detaljer er kendetegnet for Knitting for Olives strikkedesigns, som er holdt i dæmpede, smukke farver. Den familiedrevede virksomheds Insta-profil vil med garanti inspirere dig til juniors næste trøje, hue eller leggins. Vil du gøre dem kunsten efter, kan du købe opskrifter til de fine sager, se strikkevideoer og ikke mindst shoppe lækkert garn på deres site knittingforolive.dk

3. @StrikDet

Er du til smukke strikkeopskrifter med et helt særligt udtryk, som du falder for med det samme? Så skal du holde øje med Sofie Bovbjergs design til børn og voksne. Få strikkeinspiration på Strik Det's Insta-profil og sus herefter ind på hendes site strikdet.com og klik de fine strikkeopskrifter og lidt skønt garn hjem, så du nemt kan komme igang med at opdatere ungernes lune garderobe.  

Sådan kommer du i gang med at strikke

VÆR TÅLMODIG

Strik løs - også selvom det i starten ikke bliver en succes. Prøv igen og igen. Pludselig har du knækket strikkekoden!

GOOGLE ER DIN VEN

Du kan google dig til tutorials til det meste, så smut i online strikkeskole og bliv rutineret til at slå masker op og strikke ret og vrang.

START SMÅT (MEN MOTIVERENDE)

Begynd med at strikke et overkommeligt men motiverende projekt, der ikke bare er en karklud, men noget som du glæder dig til at iklæde poden. 

HA' UDSTYRET I ORDEN

Invester i lækre strikkepinde og garn. Med det rette gear bliver det hele lidt sjovere.

STRIK LIDT HVER DAG

Gør det til en vane at bruge en lille stund hver dag med pindene. Mange ender med at synes, det er meditativt at strikke!

Fotos: 1-2) @PetiteKnit  3-4) @KnittingforOlive 5-6) @StrikDet