Lige om lidt rammer sommerferien Smilets By, og det skal selvfølgelig fejres med masser af ferieaktiviteter! Tag familien under armen, og hop ud og oplev byens mange tilbud, der gør jeres sommerferie helt uforglemmelig.

INDEHOLDER ANNONCE 

Feriesjov i byen

ArosARoS
Hvornår: Hele sommeren
Det er altid en stor oplevelse for store og små at besøge ARoS - og sommerferien er bestemt ingen undtagelse! I skolernes sommerferie kan I som sædvanlig komme med på familierundvisninger, besøge det kreative værksted Studios hver lørdag og gå på opdagelse i de mange udstillinger.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% på ARoS

Sommerferie på Steno Museet
Hvornår: 25. juni- 3. august (tjek de enkelte aktiviteter)
I sommerferien kan hele familien eksperimentere med bevægelse og energi i den nye store kuglebane på Steno Museet, spille ScienceBingo eller f.eks. tage ud under stjernerne i Planetariet.

Dragerne kommerDragerne indtager Naturhistorisk Museum
Hvornår: Fra 17. juni
I sommerferien kan I stå ansigt til ansigt med søuhyrer, monstre og gigantiske drager, når udstillingen "Drager og andre mytiske væsner" åbner på Naturhistorisk Museum Aarhus. Glæd jer til udstillede modeller, replikaer og interaktive installationer!

Oplev Aqua til Fed Fredag
Hvornår: 23. juli kl. 20
Tag de store børn med til Aqua-koncert i Tivoli Friheden, og skrål med på "I'm a Barbie girl, in a Barbie world!". Koncerten varer ca. 1,5 time, og der er adgang med koncertbillet, Sæsonkort Deluxe, Platin, Studie eller Senior.

Press Play sommerferie Spil de svedigste arkadespil i Storcenter Nord
Hvornår: 1. juli - 28. august
Besøg Storcenter Nords foyer, der er omdannet til en stor arkadehal med spillemaskiner fra 80’erne! Her kan I spille alt fra Donkey Kong til Pac-Man, og endnu bedre: det er helt gratis at være med! I kan også besøge sportssektionen, der bl.a. byder på Airhockey og de mindste kan give den gas i Bubble Bobble kugleland.

Godt håndværk i Den Gamle By
Hvornår: Hele sommeren
Årets sommertema i Den Gamle By er ”Godt Håndværk – også i fremtiden”, og det betyder, at hele familien kan gå på opdagelse blandt fagdiscipliner! Og endnu bedre: I kan selv prøve håndværksaktiviteter, f.eks. træarbejde, smedearbejde eller murerarbejde.

LÆS OGSÅ: 10 oplevelser hvor man skulle tro, man var i udlandet

Ud af byen

Sommerferie på Gammel Estrup
Hvornår: 25. juni - 7. august
Der er stor ståhej og masser af leg, når sommeferien rammer Gammel Estrup! Kig f.eks. forbi til børneaktiviteteter i Herregårdshaven, gratis omvisninger, et besøg i den nyåbnede kælder eller gå i Rasmus Stalddrengs fodspor rundt på slottet.

Rejs tilbage i tiden på Klosterlund Museum
Hvornår:26., 27. og 31. juli samt 2., 3. og 7. august kl. 12-15
I sommerferien skrues tiden tilbage på Klosterlund Museum. Her kan børn deltage i historien om jernalderfamilien fra Hammerum, og hjælpe familiemedlemmerne med forskellige opgaver. Alle kan få fingrene i naturens materialer og lære nye skills. Man kan både prøve at smede, lave keramik, spinde garn, væve og lave mel.

★ Fodboldgolf på FÆNGSLET
Hvornår: Hele sommeren
FÆNGSLET i Horsens byder på flere store oplevelser henover sommeren. F.eks. er der lige åbnet en spritny fodboldgolfbane, hvor hele familien kan give den gas. I kan også gå på opdagelse i den nye udstilling, prøve nye escape rooms, opleve verdensballet og meget andet.

HC andersens husH.C. Andersens Hus i Odense
Hele sommeren
Det nye H.C. Andersen Hus i Odense er en must see oplevelse for både børn og voksne. H.C. Andersens Hus dyrker forundringen, fantasien og eventyroplevelser, der vækker til eftertanke og skaber nye perspektiver på os selv, naturen og samfundet.

★ Kæmper og trolde
Gå på troldejagt over hele Danmark, hvor Thomas Dambos kæmper og trolde gemmer sig i naturskønne omgivelser. I kan nøjes med at lede i Vestegnens skove eller finde de nye trolde i byen, eller I kan kører fra trold til trold ned gennem Jylland og opleve en masse på vejen. Der er mange muligheder!

Gå på opdagelse med børnebilletten i Silkeborg
Hvornår: 28. juni - 6. august
Tag børnene med til Silkeborg bymidte og gå på opdagelse efter overraskelser, som både er spiselige og fysiske. Billetten købes hos Føtex på Torvet i Silkeborg og koster 60 kr.

Tæt på dyr

KattegatcentretBliv bidt af havet i sommerferien
I sommerferien står Kattegatcentret klar med et hav af oplevelser både inde og ude, der bider sig fast for altid –og i midten af juli måned åbner vi vores kæmpe pingvin-nyhed!

Dyrehaven
Kom helt tæt på dyrene i Marselisborg Dyrehave, og giv dem lidt at spise. Det er en stor oplevelse for børnene, så skynd jer afsted, hvis ikke I allerede har besøgt de pelsede venner denne sommer.

Ree Park
Få en ægte safari-oplevelse i Danmark, når I besøger Ree Park, som byder på en lang række eksotiske dyr. I kan hilse på alt fra bjørne og ulve til zebraer og verdens største antiloper. I kan også overnatte i safariparken!

HestMols Farm
Mols Farm tilbyder turridning for både store og små - uanset erfaring. Oplev turridning eller langture på islandske heste gennem den smukke natur på Mols. Her bliver hastighed og terræn tilpasset netop jeres behov, så alle får mulighed for en god oplevelse på hesteryg.

LÆS OGSÅ: De 12 bedste dyreparker i Danmark

 AQUA Akvarium & Dyrepark
Nordeuropas største ferskvandsakvarium ligger i Silkeborg! Her kan I gå på opdagelse i dyreanlægget, på vildmarksstien, på legepladsen og selvfølgelig i akvariet. Der er sjove oplevelser nok til en hel dag med familien. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% hos AQUA Akvarium & Dyrepark

Aktiv ferie

 Sving jer i træerne hos GoMonkey
Brænd krudt af i en af GoMonkeys 4 klatreparker over hele landet. Parkerne har et væld af sjove klatreudfordringer, og aldersgrænsen er forskellig på de forskellige lokationer - find aktiviteter helt ned til 4-årsalderen!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% hos GoMonkey

 GoPaddle
Se Aarhus fra vandsiden i en lejet kano fra GoPaddle i Aarhus C. Det er en nem måde at komme ud og få lidt vind i håret på med ungerne, og så er det sjovt at padle rundt i vandet på egen hånd. God tur!

 Surf Agency
Få en unik oplevelse på vandet sammen med familien, mens I bliver vaskeægte hajer til Stand Up Paddling. Det foregår med stor professionalisme i Aarhus Lystbådehavn, og hvis I skal have lidt ekstra oplevelser for pengene, kan I også hoppe en tur i vildmarksbadet!

LÆS OGSÅ: 9 outdoor oplevelser for børnefamilier i Midtjylland

Vandreture med børn
På med vandreskoene, og fyld rygsækken med madpakker og vand! Tag familien med på en vandretur i naturskønne områder - vi har samlet hele 10 ruter i Danmark, som det i høj grad er værd at tjekke ud.

Rejs tilbage i tiden

Moesgaard vikingetræfMoesgaard Vikingetræf
Hvornår: Uge 30
Vikingetræffet på Moesgaard strand er kendt som uofficielt VM i vikingekamp, hvor krigernes kampe ikke kun er opvisninger, men en alvorlig æressag. Foruden kamp og ryttershow, kan I også deltage i forskellige aktiviteter, som f.eks. at lære at slå ild, bage brød, danse, lege vikingelege, høre sagn og sagaer mm. Børn under 18 år er gratis.

Moesgaards Museum
Har I ikke mulighed for at deltage i Vikingetræffet i uge 30, kan I besøge museet i en af sommerferiens andre uger. Her kan I nemlig prøve at være opdagelsesrejsende i Vikingetiden! Med personlige fortællinger i øret, skal I følge i hælene på vikingerne gennem røgfyldte, snævre gyder i vikingernes Aarhus, Aros.

Vikingemuseet
Få et indblik i Aarhus' første byggesten, når Vikingemuseet inviterer familien indenfor i kælderen under Nordea ved Aarhus Domkirke. Her kan I få fornemmelsen af, hvad de seneste 1200 år har betydet for Smilets By.

LÆS OGSÅ: Her kan I opleve vikinge- og middelaldermarkeder

Forlystelsesparker

Djurs Sommerland
Nyd en dag med familien i Nordens største sommerland. Der er forlystelser så langt øjet rækker, og flere gennemførte temalande I kan gå på opdagelse i. Der er selvfølgelig også et vandland, som er et kæmpe hit på de varme dage!

 Blomster i Friheden
Hvornår: 1. juli - 7. august
Det blomstrer i alverdens farver i Tivoli Friheden fra den 1. juli til den 7. august - her er der nemlig blomsterfestival i parken. Nyd det smukke syn, deltag i blomsteraktiviteter, oplev masser af underholdning og prøv alle de sjove forlystelser.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% i Tivoli Friheden

 Fårup Sommerland
I Fårup Sommerland kan I give den gas i Danmarks største vandland, prøve den nye kæmpestore rutsjebane Fønix, grave efter guld, få en tur på hesteryg og meget meget mere! Der er forlystelser for alle aldre.

LÆS OGSÅ: De 10 fedeste forlystelsesparker i Danmark

Sommerklassikere

 Pluk jeres egne bær
Sommeren byder på lækkerier i marker og plantager over hele landet. Først står jordbærene for skud, senere kan I plukke ærter, kirsebær og hindbær. Og måske I også er heldige at støde på nogle lækre ribs. Der er fine muligheder for at plukke selv tæt på Aarhus.

LÆS OGSÅ: Find råvarer i naturen: 5 familievenlige sommeropskrifter

Børnevenlige strande
Nyd sommevarmen på stranden med sand mellem tæerne og direkte adgang til forfriskende havdyp! Ungerne vil elske en dag med sandslotte, is og alt hvad der hører sig til sådan en stranddag med familien.

LÆS OGSÅ: Byens bedste isbarer i Aarhus

Endless Connection
På Havnepladsen i Aarhus er der god mulighed for at blive kølet ned på de varme sommerdage. Det sjove og kæmpestore springvand Endless Connection giver store og små mulighed for at løbe igennem de mange vandstråler og lege løs i bedste sommer-stil.

Bassin 7
Tag til Bassin 7 i Aarhus C, og nyd en afkølende dukkert i Havnebadet! Her kan børn og voksne i alle størrelser plaske løs i junior-, udsprings- og børnebassinet, mens I nyder de mange faciliteter som omklædning, toiletter, små caféer og forskellige madboder, der omgiver badeområdet.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det er hedebølge

Regnvejrsaktiviteter

Svømmehal aarhusTa' i svømmehallen
Er vejret ikke lige til en strandtur, kan I tage et smut i svømmehallen! Her er vandet altid den samme temperatur, og ungerne kan plaske løs i flere timer.

Biblioteksleg
Hvis regnen står ned i stænger, er biblioteket et oplagt udflugtsmål med de små. Her kan I læse bøger, tumle og lege. Måske I skal prøve et andet bibliotek end I plejer her i sommerferien? Besøg f.eks. Dokk1, Risskov, Lystrup, Tranbjerg, Skødstrup, Solbjerg eller måske Viby?

Besøg Væksthusene
I Væksthusene kan I gå på opdagelse i fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Besøg også udstillingen "Vilde Vækster", der går tæt på den diversitet og særegne skønhed, der findes i helt almindelige planter i den danske natur.

Legelande og trampolinparker
Indendørs legelande og trampolinparker er altid et hit hos ungerne - især i blæst og regnvejr. Besøg f.eks. Leos Legeland eller Rush Trampolinpark, og lad børnene brænde krudt af.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat på Rush Aarhus

RIGTIG GOD SOMMERFERIE!

Holder I ferie i hovedstaden? Så tjek vores store sommerferieguide til Kbh

Hvornår er det sommerferie? 
Sommerferien starter lørdag den 25. juni 2022. Skolen starter igen mandag den 8. august 2022.

Karius og BaktusGlæd jer til store oplevelser i Musikhuset

Bare rolig! Selvom sommerferien slutter, er der masser af store oplevelser på tapetet i efteråret. I kan bl.a. se frem til at opleve følgende forestillinger i Musikhuset Aarhus:

Heino fikser alt / 10. september

Vinden i Piletræerne / 9. oktober

Sværdet i stenen / 15. oktober

Karius og Baktus / 18. oktober

Den lille Prins / 20.-23. oktober

Det store Ramasjang Mysterie / 30. oktober

 

Fotos: 1) ARoS, Luis Vasconcelos 2) Naturhistorisk Museum 3) Storcenter Nord
Gammel Estrup 4) H.C. Andersens Hus 5) Kattegatcentret 6) Pexels 7) GoMonkey 8) Moesgaard Vikingetræf 9) Djurs Sommerland 10) Jordbær af Julie Hedelund 11) Endless Connection 12) Karius og Baktus, Musikhuset