Indre By i København er noget helt særligt og byder på masser af fede oplevelser for børn. I samarbejde med Magasin Kongens Nytorv guider vi jer til sensommerens bedste af slagsen, hvad end du er på barsel eller har børn i skolealderen.

Annonce

Til dig på barsel

Barnevognstur til gemt oase
Tril barnevognen mod Det Kongelige Biblioteks Have - en rolig og mindre kendt oase i det indre København. Mens baby tager sig en lur, kan du nyde sensommerens sidste solstråler i den hyggelige have med springvand, blomsterbede og kig til både Christiansborg og Det Kongelige Bibliotek. Der er også flere bænke, hvor du kan tage et hvil eller amme i ro og fred fra den larmende trafik.

Baby Bogklub
Vidste du, at der hver torsdag kl. 10-10.30 er Baby Bogklub på Hovedbiblioteket i Krystalgade? Her kan forældre med babyer i alderen 0-1 år få tips til gode bøger til de mindste samt nemme tips til sprogstimuleringen. Lyde, ord og tidlig ”samtale” stimulerer nemlig sprogudviklingen og bøger er et godt hjælpemiddel til at snakke med det helt lille barn. Barnet har også glæde af det taktile og det visuelle i bøgerne.

Besøg Magasins Familierum
Er du på farten med baby og trænger til et hvil eller amme-pitstop, kan du slå vejen forbi Magasins Familierum på 5. sal. Her kan forældre og børn mødes, slappe af og hænge ud. Der er hyggelige siddepladser, aktiviteter for de små, puslebord, mikroovn og meget mere. Familierummet ligger ved siden af mange gode spise- og kaffesteder, så det også er nemt at hente lidt lækkert mad eller drikke.

Til dig med småbørn 2-5 år

 
Tour-de-legeplads
Indre by byder på flere fede legepladser for små krudtugler. Smut f.eks. forbi Kunstlegepladsen på Nikolaj Plads: en småbørnslegeplads, ganske tæt på Magasin, der er designet som en stiliseret skov. I kan også kigge forbi Småbørnslegepladsen i Kongens Have. Her kan ungerne tage plads på ryggen af en drage og lade sig føre ind i en lille eventyrverden af guldæg og udskårne træfigurer.

Filmhygge
Børnebiffen i Cinemateket er et must med småbørn. Her vises hver onsdag-søndag sjove, skæve og tankevækkende film for de 3-7-årige filmelskere og deres forældre. Børnebiffen består af filmpakker á 4-6 film, der i alt varer ca. 45 minutter, og som er nøje afstemt i forhold til børnenes alder. Omgivelserne er lækre og stemningen uhøjtidelig. Tjek evt. Børn i byens favoritter i september måned lige her.

Nyt legetøjsunivers
Den 30. august åbner Magasin på Kongens Nytorv en helt ny afdeling med kvalitetslegetøj til børn. Her kan man finde over 80 forskellige brands, heriblandt  LEGO, Hasbro, Playmobil, Sylvanian Families og mange flere. Det store udvalg af legetøj går fra 0-12 år, og der er også aktiviteter for børn i alle aldre. Så kig forbi med junior! Tip: I efteråret åbner bl.a. bObles, CamCam og Done by Deer også i Magasin.

camcam

Til dig med skolebørn 6-10 år


Arabisk kunst og vendespil
Davids Samling
i Kronprinsessegade er et fantastisk sted for nysgerrige skolebørn, især når sensommerens vejr viser sig fra sin knap så gode side. Søg ly fra regnen og gå på opdagelse i Davids smukke, gamle lejlighed, der i dag er kunstmuseum. Her kan I også spille Memory-spil og printe arabiske mønstre, som I kan farvelægge og hænge op på væggen. Har I storebror eller storesøster med, kan de prøve Sultanens Skole, som er for de ældste børn i folkeskolen.

Kongelige teateroplevelser
Magasins nabo, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, byder på flere børnevenlige oplevelser i sensommeren og efteråret. Her kan I f.eks. komme med på rundvisning og opleve den helt særlige stemning, de historiske loftsmalerier og svunge engle. Indimellem er der også brunch og ballet, hvor man kan overvære balletdansernes morgentræning. Balletten er gratis, men hvis man vil have brunch, koster det 95 kr. Fra den 10. oktober spiller balletten Kom Bamse nu baletter vi (fra 3 år) desuden også - måske noget for de mindste skolebørn?

Shop til dit skolebarn
Trænger junior til et nyt penalhus, drikkedunk, sneakers eller et sejt outfit? Fortvivl ej, Magasin har det hele! Vi har udvalgt 5 back-to-school favoritter lige her:

Drikkedunk fra Mepal
Skoletaske fra Molo
Sneakers fra Hummel
T-shirt fra Hummel
Kjole fra Petit by Sofie Schnoor

Tip: Følg @magasindunord_kids og få mere inpiration til ungerne.

Til dig med tweens og teens

 

Løs mysterier
Er dine store børn vilde med at løse gåder og mysterier? Så skal I måske besøge et af Indre Bys såkaldte Mystery-eller Escape Rooms, hvor man skal slippe ud af et rum på tid. Her får I som familie testet jeres evner til at samarbejde på en sjov og anderledes måde - en oplagt udflugt med større børn. Tjek Brain Game i Gothersgade eller ClockedIn i Brolæggerstræde.

Slip designeren løs
Har dit store barn en designer gemt i maven? Så skal I måske besøge Designmuseum Danmark i Bredgade, hvor der er masser af muligheder for at slippe fantasien og nysgerrigheden løs. Hver søndag og i skoleferier er Designværkstedet nemlig åbent for alle, der vil lære at arbejde med design og kreativ formgivning. Du kan også gå til design, hvor du i mødet med undervisere og designere går hands-on til design.

Kvali-tid på Matcha bar
Ta' din tween eller teenager med på Matcha Bar, der ligger på 2. sal i Magasin på Kongens Nytorv. Her kan I sætte tænderne i de lækreste, sunde sager. Matcha Bar serverer nemlig alt fra vegansk brunch, sunde salater og lækre vafler i mange flotte farver - total insta-worthy! Indretningen og omgivelserne er afslappede, og er et perfekt spot til kvalitetstid og gode snakke med dit store barn. Er vejret godt, kan I smutte ud på den hyggelige, lukkede terrasse og nyde solens stråler.

Fotos:
1. Det Kongelige Biblioteks Have
2. Baby på bibliotek af Hege Lindeberg
3. Kunstlegeplads på Nikolaj Plads, Københavns Kommune
4. Børnebiffen i Cinemateket
5. CamCam
6. Davids Samling af Pernille Klemp
7. Brunch og ballet af Miklos Szabo
8 & 9.: Hummel
10.
Mysteriefoto fra Jumpstory.dk
11. Designmuseum Danmark af
Christian Hoyer