Rytmik er en skøn barsels- og mødregruppeaktivitet, og der findes et væld af tilbud, hvor man både kan deltage på hold, og hvor man kan deltage, når det passer ind i egen rytme. Vi har fundet 5 forskellige bud på musik- og rytmikhold i Aarhus.

Musik og rytmik er en kæmpe gave til dig og dit barn. Det stimulerer bl.a. motorik, sprog og søvn - og så lærer man en masse gode sange og remser, som der kan synges videre på derhjemme.

Leg på plejehjem
Leg på plejehjem

Hvad er mere livsbekræftende end, når mennesker på tværs af generationer mødes og sammen skaber en fantastisk oplevelse? Med konceptet "leg på plejehjem" kombineres legestue med rytmik samtidig med, at det bringer glæde hos andre. Der er mulighed for at deltage i legestuer på 10 forskellige plejehjem rundt omkring i Aarhus. Legestuerne finder sted tirsdag til fredag, og tidspunktet afhænger af den enkelte legestue. Flere af plejehjemmene har desuden caféer, hvor det er muligt at købe frokost.
Hvor: 10 forskellige plejehjem i Aarhus - få overblik på legpaaplejehjem.dk
Hvornår: tirsdag til torsdag
Pris: gratis

Babysalmesang

Mange kirker tilbyder babysalmesang for de aller mindste. Her synges der sange, salmer, rasles med rasleæg, læres faktelege og meget mere - og så er det ganske gratis. Det er oftest nødvendigt at tilmelde sig et forløb, da der er rift om pladserne. Det er en skøn aktivitet for mødregruppen, og det kræver ikke indgående kendskab til folkekirken for at deltage. Flere steder er der desuden mulighed for at nyde en kop kaffe efter endt mødegang. Følgende kirker i Aarhus C. tilbyder bl.a. babysalmesang

Sankt Lukas Kirke
Aarhus Domkirke
Sct. Pauls Kirke
Langenæskirken

Rytmik
RytmeRangle

RytmeRangle udbydes af By i Bevægelse, som desuden også tilbyder babysvømning og babymassage. Til RytmeRangle er musik og bevægelse for børn i alderen 0-5 år og deres forældre. Igennem leg med instrumenter bliver barnets nysgerrighed og motoriske udvikling stimuleret, og børn og forældre indgår i et aktivt fællesskab med underviseren. RytmeRangle finder sted mandag til torsdag, samt søndag - man tilmelder sig via By i Bevægelses hjemmeside.
Hvor: Svømmestadion, 1. sal
Hvornår: mandag til torsdag samt søndag
Pris: 75 kr. pr. gang (mulighed for køb af ti-turskort til By i Bevægelse)

Musikskolen Laura 

Musikskolen LAURA er en privat musikskole fungerer i Laursens Realskoles lokaler, men har også en afdeling på Frederiksbjerg og på Sølystskolen i Egå og udbyder rytmikundervisning for helt små børn og deres forældre. Skolen har et team af dygtige undervisere på rytmikområdet og tilbyder også kurser, undervisning, foredrag og musikalsk underholdning for børn, børnehaver, vuggestuer, dagplejemødre, skoler og firmaer.

Hvor: Hjelmensgade 10, 8000 Århus C

Pris: 1200 kroner for 15 gange

FOF musik og rytmik

Hos FOF Aarhus kan du tilmelde dig musik- og rytmikhold, som byder på sjove, musikalske og legende timer sammen med dit barn eller barnebarn, mens barnets sanser og motorik stimuleres og udvikles. FOF tilbyder rytmikhold til børn fra 3 mdr. til 3½ år. Det er således en dejlig mulighed for at skabe trygge rammer for fast aktivitet, der kan strække sig langt ud over barslen. Holdene forløber over 6 til 8 mødegange, og det er muligt for én voksen og ét barn at deltage pr. tilmelding.
Hvor: FOF Aarhus
Hvornår: onsdag og torsdag
Pris: 545 kr. for 8 lektioner


Babyrytmik på DOKK1

I samarbejde med Aarhus Musikskole afholder DOKK1 babyrytmik, hvor der er mulighed for at deltage fra gang til gang. På den måde er man ikke forpligtet til at deltage, men kan i stedet være med, når der er tid og overskud til det. Babyrytmik er for babyer fra 4-12 mdr., og en billet gør det muligt for én voksen og ét barn at deltage. Tilmelding sker via DOKK1s hjemmeside.
Hvor: DOKK1
Hvornår: torsdage kl. 10:00-11:00, men hold øje med deres kalender, da der kan være ændringer.
Pris: 50 kr.

Fotos: 1) Leg på plejehjem 2) Modelfoto, Romeika Cortez, Børn i byen 3) Modelfoto, Romeika Cortez, Børn i byen

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.