Foråret og sommeren betyder farvel til vinterstøvlerne, og hej til lette sko og sandaler til ungerne. Vi har allieret os med eksperten Jessica Polland Larsen fra Pyk Copenhagen for at guide dig til de bedste børnesko.

I samarbejde med Pyk Copenhagen

Børns fødder vokser i et så hurtigt tempo, at det kan være svært at følge med. Samtidigt er de kære små ikke altid de bedste til at sige, hvis skoen klemmer. Derfor har vi allieret os med Jessica Polland Larsen, der er kreativ direktør hos børnesko-mærket Pyk Copenhagen, og hun ved alt om, hvad du skal være opmærksom på inden du køber det næste par – hvad enten det er i butik eller online.

De første par år af barnets levetid består fødderne primært af brusk og fedt, er yderst formbare og uden nervesystem. Det betyder, at børn helt op til 3-årsalderen ikke kan mærke, om skoene klemmer, og at fodtøjet risikerer at forme fødderne forkert. Små og store fødder


Det er vigtigt med den rette pasform, hvad enten dit barn har brede, smalle eller moderate fødder. Den korrekte pasform sikrer ikke mindst komforten, men også den rette udvikling af fødderne.Skoens pasform

Det vigtigste at gå efter er, at der skal være god plads til tæerne. Skoen skal desuden sidde ordentligt på vristen og i siderne for den optimale støtte. Klemmer skoen på forfoden, mister tæerne deres evne til at gribe, og barnet vil derfor kompensere i deres gang, hvilket kan forstyrre udviklingen.

Det er værd at nævne, at langt de fleste har moderate fødder, og altså fint kan passe ned i en sko med normal pasform.

Gode sandaler til de store

Pyk Copenhagen har netop tilføjet sandaler til deres sortiment! Og med modellen Line, der fås i størrelse 28-33, er de store piger sikret en simpel, fin og komfortabel sandal til sommerens varme dage. Line fås i 3 forskellige farver, og lukkes med velcro for god støtte og pasform.

Find Line Cognac her, Line Rose Splash her og Line Black Leopard her.

Sandaler til små sommerfusser

Til de mindste står Pyk Copenhagen også klar med nye, lækre sommersandaler. Sille-modellen fås i størrelse 21-27 i hele 4 forskellige farver, mens Bernhard fås i størrelse 22-28 - også i 4 forskellige farver. Begge sandaler er med velcro-lukning, og er lavet i ekstra blødt bionedbrydeligt læder med god gummisål i bedste Pyk-kvalitet.

Find Sille Cognac her, Sille Leopard her, Sille Black Leopard her, Sille Rose Splash her og find Bernhard Cognac her, Bernhard Black her, Bernhard Rust Misket her og Bernhard Army Misket her.

De bedste sneakers til de store

Hos Pyk Copenhagen har de en række sneakers-modeller, der passer rigtig godt til langt de fleste børn. Velcrolukningerne sikrer god støtte og et sporty look, mens de fås i et væld af flotte farver og materialer. Modellerne hedder Renee, Carl og Atlas vl, og fås alle til både børn og tweens i størrelserne 25-40. Pasformen er moderat til bred, og med Pyks smarte Shoe Builder kan skoen personliggøres - I vælger selv farve, detaljer og sål. Og så kan I endda få skrevet navn på siden!

Find Renee kids her, Renee tween her, Carl kids her, Carl tween her, Atlas vl kids her og Atlas vl tween her.

Lette modeller til de mindste

Når de mindste fødder skal gøres klar til foråret, skal du først og fremmest vurdere, om barnet har brug for en prewalker eller en begyndersko. Det afhænger af, om barnet stadig øver sig i at gå, og skal have sko til indendørs brug, eller om barnet selv går, og skal have sine første udendørssko. Er der tale om prewalkersko, vil vi anbefale Pyks model, der hedder Ask. Ask fås i størrelse 19-23, med en linning i kalvelæder, og så er den vildt blød og tykkere end de fleste andre prewalkers på markedet. Er det en begyndersko, I er på udkig efter, vil vi foreslå Pyks Lill-model. Lill fås i størrelse 19-25, er slidstærk, stilig og helt perfekt til de første gåture ude i foråret. Begge fås i et hav af smukke farver.

Find Ask prewalkers og Lill begyndersko her.

Kort om Pyk Copenhagen

Pyk Copenhagen er et dansk skomærke, der laver sko i høj kvalitet til fair priser. Skoene er håndlavet i Portugal i bæredygtige materialer - læderet er eksempelvis både metalfrit og bionedbrydeligt. Desuden sættes der en stor ære i at bekæmpe skospild ved at sige nej tak til overproduktion, hvilket betyder, at langt de fleste sko produceres efter ordren er lagt. Dette giver jer mulighed for selv at tilpasse skoene i Pyks Shoe Builder, mens det også betyder, at der er en forventet leveringstid på 10 arbejdsdage.

Prøv Pyks Shoe Buider her.

Få svar på dine spørgsmål


Pyk Copenhagen anbefaler et voksetillæg på 1,0-1,2 cm. i langt de fleste modeller, og eventuelt helt ned til 0,8 cm. for de allermindste prewalkers. Hvor meget voksetillæg skal der være?


Den nemmeste måde at måle dit barns fodsål på, er at lade barnet stå med hælene helt op til en væg, og så tegne en lille streg ud for barnets tæer. Mål derefter længden, og find ud af, hvilken størrelse den svarer til. Se Pyks guide her. Hvilken skostørrelse bruger mit barn?


Både velcro og snørebånd er designet til at give en god støtte og pasform, der tilpasses barnets fod ved at kunne strammes og løsnes efter behov. Til små børn er velcro tit en fordel, da skoene er nemmere selv at tage af og på. - Til børn med specielle behov, i form af hyper mobilitet eller lignende, vil snørebånd dog være at foretrække, da skoene kan snøres helt tæt på foden. Velcro eller snørebånd?Med Børn i byen Klubben får du 15% rabat hos Pyk Copenhagen.Tip!

Nyheder i 2021

Der er meget, du kan glæde dig til at se hos Pyk Copenhagen i løbet af de kommende sæsoner. Der bliver blandt andet tilføjet nye farver, nye modeller af sneakers, flere størrelser, så sneakers kan fås helt op til størrelse 47. Vi glæder os!

Pyk CopenhagenFotos: