I sidste uge lancerede Nordisk Film Biografen på Skt. Knuds Torv, Aarhus, som den første biograf i Danmark, 4DX formatet - og Børn i byen har testet det.

Hvad er 4DX?

4DX-teknologien gør gæsten til en del af filmens handling ved hjælp af hele 18 forskellige effekter som bl.a. vind, vand, regn, tåge, luftskud og lugt samt sne, sæbebobler og kildren på ryggen. Samtidig bevæger biografsæderne sig i flere retninger. 4DX gøre det muligt for gæsterne at springe ind i filmen med alle sanser, og biografturen vil ikke længere være begrænset til kun at foregå på lærredet. 

Skal man have ekstra bukser med?

Men er det ikke kun for voksne? Bestemt ikke! Udrustet med Julius og Villads på 6 1/2 tog vi af sted for at opleve den nye Peter Kanin-film. Drengene var spændte som flitsbuer! Hvad skulle der ske? Hvor vildt ville det være? Og hvad med det vand? Skulle man måske have et par ekstra bukser med? Drengene tog plads i de store sæder og gjorde sig klar til deres livs oplevelse. For det var det!

Fra filmens begyndelse var der gang i sæderne, og det tog lige 10 minutter, før alle i biografen havde vænnet sig til, hvad der ifølge Villads var “ligesom at være i Djurs Sommerland”.

Når kaninerne skred i gruset, kunne man mærke det på underbenene, som var man der selv. Når tomater smattede ud, sprøjtede det med vand - men bare rolig, der var ikke brug for tørre bukser, og vandfunktionen kan man selv slå fra.

En skøn familiefilm

Peter Kanin handler om kaninen Peter og hans tre søskende - og en fætter, og deres evige jagt efter lækre grøntsager i hr. Suhrs urtehave. Vi behøver vel næppe fortælle, at hr. Suhr er alt andet end tilfreds med det søde pelsklædte slæng. Hr. Suhr har gudskelov en sød og dyreelskende nabo Bea, som tager sig godt af Peter og hans venner. Da den gamle hr. Suhr går bort arver den unge Thomas hans afdøde grandonkels hus - og med et ændres Peter og de andre kaniners verden. Peter Kanin er en skøn og sjov familiefilm, som er virkelig flot lavet, og historien er medrivende for både store og små. At se den i 4DX gør den kun endnu mere medrivende.

For de større børn

4DX er for de større børn, og man skal være over 100 cm høj for at komme ind. Er man under 7 år skal man være i selskab med en voksen, for selv når man 6 1/2 kan det være en overvældende oplevelse, og det kræver nok et par besøg, før man helt har vænnet sig til det - selv som voksen. Det kan også være end god idé at minde de små om OGSÅ at følge med i historien, da effekterne kan optage megen af deres opmærksomhed.

Påskeferien er den oplagte mulighed for at afprøve det nye 4DX og ikke mindst en mulighed for at opleve den skønne fortælling om Peter Kanin. Julius og Villads giver den tomlen op og er ikke i tvivl om, at det var den sjoveste biograftur nogensinde.

Senere på året følger endnu en 4DX-sal i Nordisk Film Biografer Lyngby, som ligger nord for København.

 

Foto: 1) Nordisk Film Biograf 2) Kino.dk 3) Didde Randløv

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram