Vinduesmaling behøver ikke nødvendigvis at sidde på vinduerne - med Panduros fine solfangere, er det både nemmere for ungerne at male sjove motiver, og muligt at flytte rundt på kunstværkerne, som kan pynte hvor som helst. 

ANNONCE FOR PANDURO

Næsten som i de gode gamle dage

Jeg husker tydeligt, hvordan jeg som barn i slut '90-erne og start '00-erne var helt bidt af vinduesmaling. Dengang var det noget med at tegne eller printe et motiv, der så blev lagt ind i et plastikchartek, som man kunne male på. Alle vinduerne derhjemme blev plastret til med alverdens kunstværker og fantasivæsener, og jeg elskede det! Derfor var det også med stor glæde, da jeg gennem Panduro blev opmærksom på, at vinduesmaling er tilbage!

Jeg troede måske, at det var en uddød hobby, der hørte min egen barndom til, men selvfølgelig skal mit barn da også stifte bekendtskab med det hyggelige hobby-projekt. Som voksen kan jeg da godt få lidt ticks over idéen om ruder, vi dårligt kan se ud ad, og kunstværker, der med tiden sidder så godt fast, at de bliver umulige at komme af med. Men her har Panduro selvfølgelig en genistreg i ærmet! Sammen med vinduesmaling i alle regnbuens farver, har de nemlig også et stort udvalg af solfangere, man kan male på! 

Det er altså slut med plastikcharteks og malede vinduer, og hej til fine ophæng, der kan males direkte på af store og små, og som efterfølgende kan hænges op og reflektere farvestrålende sollys enten ude eller inde. Sindssygt smart!

Det skal du bruge

Vinduesmaling i forskellige farver
Solfangere (dinosaur, sommerfugl, monster, enhjørning, bi eller regnbue)

Sådan gør du

Vælg en solfanger og vælg en farve at begynde med. Skru så låget af, og tryk lidt maling ud i det felt, du vil farve, og fordel det rundt med spidsen. Med solfangerne er det nemt for mindre børn at være med, da felterne er opdelt med kanter, der gør det nemmere at male inden for stregerne. Fyr den så ellers bare af med farver derudaf, og lad mesterværkerne tørre et par timer. Det er nemt at se, hvornår malingen er tør, da den bliver helt klar og gennemsigtig. Sæt snore gennem hullerne på solfangerne, og hæng dem op et sted, hvor solen kan stråle igennem dem. Det kan være i vinduet derhjemme eller på en solrig gren i haven eller i gården. De er heldigvis nemme at flytte rundt på, så I kan prøve lidt af hvert, og måske lade dem følge med solen i løbet af dagen. 

Fotos: Stephanie Mielnicki