Kæpheste hitter i vores nabolande mod nord, og nu er trenden også på vej til Danmark! Det er den perfekte kombination af DIY, natur og socialt samvær, når hesten først skal dekoreres med øjne, manke og personlige kendetegn, og efterfølgende tages i brug i det fri sammen med andre kæphesteryttere. En nem og hyggelig måde at have hest på.

ANNONCE I SAMARBEJDE MED PANDURO

Design jeres egen hest

Før du kan lade dit barn ridde afsted på jeres nye ét-benede ven, skal den have lidt personlighed. Noget af det sjoveste ved kæpheste-trenden er nemlig, at I helt selv bestemmer, hvordan hesten skal se ud. I Panduro kan I vælge mellem 4 forskellige farver - brun, sort, hvid og beige. Det er blot et hestehoved på en pind, og så er det op til jer selv at tilføje øjne, manke, pletter, seletøj og andre personlige kendetegn, der gør hesten til jeres helt egen.

Vi valgte den hvide hest, og lod os inspirere af Pippis hest, som jo er hvid med sorte pletter. Øjnene lavede vi med filt i forskellige farver, og manken er lavet af gråt garn. På Panduros hjemmeside findes der en masse guides til, hvordan de forskellige dele kan laves. I kan også lave hesten til en enhjørning ved at tilføje et af de farverige horn i panden, give hesten forskelligt tøj på eller sløjfer og perler i manken. Det er vitterligt kun fantasien, der sætter grænser, og det er et hyggeligt projekt, som I kan få flere timer til at gå med. 

Det anbefales, at I bruger en limpistol til at lime de forskellige komponenter fast på hesten - der følge én med, hvis I køber et kit, men hvis I køber delene separat, så husk at købe én med, hvis ikke I allerede har en derhjemme. Og når den skal i brug, er det en god idé at have en voksen med på sidelinjen. 

Kæphest PanduroTa' med til ridestævne 

Yiiihaaa! Når hesten er dekoreret færdig, kan du tilmelde dit barn et ridestævne, hvor kæphesten skal gennem en række discipliner præcis som til et rigtigt hestestævne. Sørg for at give hesten et navn, så den kan blive tilmeldt sammen med dit barn, og begiv jer så ellers ud i det fri, når stævnet løber af stablen. 

Børn i byen Klubben inviterer til Kæphestestævne søndag den 13. juni i Fælledparken - og alle tilmeldte børn får et gratis kæpheste-kit fra Panduro i en valgfri farve, som I kan nørkle med derhjemme, inden det store stævne. Læs meget mere lige her. Der er generelt et fantastisk sammenhold mellem kæphesteryttere, og stemningen til stævnerne er altid helt i top! En kæphest er altså ikke bare endnu et stykke legetøj, der kan samle støv hjemme på værelset - det er en perfekt kombination af kreativ udfoldelse og socialt samvær. Både for de riddende og for tilskuerne.

 

Fotos: 1-4) Stephanie Mielnicki 5-8) Panduro