Godt nyt til alle små kunstnere med en kemiker i maven! Med Panduros 'Pouring Galaxy Starter Kit' skal I nemlig selv blande maling og efterfølgende hælde det ud over et lærred og danne smukke mønstre. Se bare her!

ANNONCE FOR PANDURO

Sjov i laboratoriet

Vinterferien byder på god tid til at være kreative derhjemme, og det sjove Pouring Galaxy Starter Kit er en ny og anderledes måde at gå til det på. Et godt råd er at sørge for at dække godt af inden I går i gang - det kan nemlig godt svine lidt, når malingen skal blandes og efterfølgende hældes udover lærredet. Plastik på bordet og forklæde på som ægte små kemikere, og så er I klar!

Først skal malingen blandes i forskellige kopper - én til hver af de 3 farver. Det er glimmermaling, der fortyndes med vand, og efterfølgende skal de 3 farver hældes sammen i endnu en kop. Vær opmærksom på, at kopper og rørepind ikke følger med, så sørg for at købe det ved siden af - I får brug for 8 kopper og 3 rørepinde. Der skal lidt præcision til, for at opnå det helt rigtige blandingsforhold, så I undgår, at det hele bare flyder sammen, når det blandes. Det skal hellere være lidt for tykt, end lidt for tyndt, har jeg erfaret. 

Lad malingen løbe!

Når der er hældt en sjat af hver maling i den fjerde kop, er det tid til den sjoveste del - nu skal malingen nemlig på lærredet! Der er mange måder at gøre det på, og jeg fik testet et par forskellige teknikker undervejs. Ifløge opskriften kan koppen med de 3 farver vendes på hovedet og placeres på midten af lærredet. Når malingen så er løbet ned, flyttes koppen, og lærredet roteres, så malingen fordeler sig. Det giver et ret smukt og tilfældigt udtryk. I kan også hælde malingen direkte på lærredet - enten fra koppen med de 3 farver eller lidt fra hver af de enkelte farver for mere kontrol over resultatet. Prøv jer frem - det er sjovt!

Det færdige resultat

Vær forberedt på, at tørretiden på jeres galaksemalerier er ret lang. Her tog det omkring 15 timer før malingen var fuldstændigt tør. Når ventetiden er overstået kan I enten hænge billederne op i deres enkle form som jeg har gjort, eller I kan dekorere jeres lærreder yderligere. Panduro viser her, hvordan galaksemalingen er den perfekte baggrund for et sjovt rumbillede med figurer klippet af mosgummi. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Panduros Junior-serie med alverdens starter kits er geniale, fordi de lader ungerne udforske på egen hånd. Der er selvfølgelig ikke noget i vejen for at have en voksen med på sidelinjen, men brugsanvisningen er lavet i børnehøjde, og består udelukkende af tegninger, der viser fremgangsmåden. Se hele sortimentet her

 

Fotos: Stephanie Mielnicki