Påskeferien er lige om hjørnet, og selvom den heller ikke i år kommer til at byde på store påskefrokoster, er der god grund til at glæde sig! Kig med her, og lad dig inspirere til oplevelser for dig og din familie både inde og ude. 

Hvad skal vi lave i påskeferien? 

♥ Ud i forårsvejret
♥ Påskeklip og kreasjov
♥ Påskehygge derhjemme

UD I FORÅRSVEJRET

Virtuelt påskeløb
Familieløbet JungleRun har arrangeret et sjovt påskeevent, hvor børn og voksne kan være aktive sammen hver for sig. I tilmelder jer løbet, og så bestemmer I selv, hvilken aktivitet I vil lave, og hvornår i løbet af påskedagene, det skal være. 

Påskejagten
Legeheltene og Apovit er gået sammen om en sjov påskejagt i udvalgte byer, hvor I ved at tilmelde jer, får tilsendt et gækkebrev fra en ukendt person. Det er så op til jer at finde ud af, hvem afsenderen er, via en række påskeposter, der gemmer sig rundt omkring i byen. God jagt!

Tag i Tivoli Friheden
Tivoli Friheden slår dørene op til den nye sæson torsdag den 1. april! Der vil være smukke forårsblomster så langt øjet rækker, samt en helt ny børneforlystelse, I under ingen omstændigheder vil gå glip af. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% fra den 1. april - 19. september

Ridetur i smukke omgivelser
Den 1. april åbner Fuglsang Rideture for sæsone. Her kan I komme på trækketure i skoven på deres rolige islandske heste. Mor, far, bedsteforældre eller en anden voksen trækker hesten gennem en dejlig tur i skoven. Ruten er afmærket så det er let at finde rundt. 

LÆS OGSÅ: De 5 rideture for store og små

Påskejagt og Børnebillet i Silkeborg
I påsken kan ungerne hygge sig med spændende påskejagt i Silkeborgs gader, samt med en hyggelig børnebillet, som I kan købe i Føtex på Torvet fra den 24. marts. 

Naturbingo
Sebra har lavet bingoplader, som I kan printe og bruge ude i naturen. Så skal der nemlig findes træstubbe, tissemyrer og fuglehuse, for at få en række, to rækker eller fuld plade! Husk at sørge for et par præmier til vinderne!  

LÆS OGSÅ: Den store naturguide - gør udelivet sjovere for ungerne

Troldejagt og glemte kæmper
Hvis feriens lange gåture skal krydres med lidt spænding, kan I med fordel tage en lille skattejagt, hvor I leder efter de trolde og kæmper, som Thomas Dambo har gemt over hele landet. 

GoMonkey Klatrepark
Brænd krudt af i en af GoMonkeys 4 klatreparker over hele landet. Parkerne har et væld af sjove klatreudfordringer, og aldersgrænsen er forskellig på de forskellige lokationer - find aktiviteter helt ned til 4-årsalderen!

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20%

Familiespa
Få lidt luksus og spa-følelse ind i påskeferien med skønne oplevelser med sauna, hottub og vinterbadning. Der er garanti for velvære, hygge og masser af kvalitetstid. 

Udendørs kunst i børnehøjde
Tag familien med ud under åben himmel, og få frisk luft i kinderne, mens I kigger på kunst i smukke naturomgivelser. Tjek vores guide!

LÆS OGSÅ: 10 gode vandreruter for børnefamilier i Danmark

PÅSKEKLIP OG KREASJOV

Påskepynt i børnehøjde
Der er bedre tid end nogensinde før til lidt kreativ kvalitetstid med endnu en påske derhjemme. Måske I kan invitere ungernes venner over til lidt udendørs påskehygge, hvor I laver påskeperler, påskeæg og påskefigurer? 

5 sjove krea-projekter
Vi har fundet en række anderledes idéer frem, som er oplagte at kaste jer ud i i løbet af påskeferien. I kan blandt andet male legetøjsdyr i sjove farver, lave en sej bilbane og andre sjove ting!

Kreativ med Det Kongelige Teater
På Det Kongelige Teaters Xtra-kanal har de samlet en række kreative idéer til børnene derhjemme. Lav jeres eget blodige korsridder-kostume, lav et diorama til værelset, lav tryk på stofposer, tøj eller pudebetræk og tegn med Brødrene Løvehjerte. 

Klip fine kaniner og spejlæg
Find inspiration til årets påskepynt, som ungerne kan klippe ud i timevis. Med en stak pastelfarvet karton og en god saks kommer I langt. Og husk snor til ophæng!

Strik til dit barn
Mangler du selv et lille krea-projekt til de mange hjemmetimer i løbet af ferien, så kig forbi vores guide, hvor der er god inspiration at hente - både til dit næste projekt, og til dig, der er helt nybegynder. 

Tegn udenfor stregerne
Museum Jorn guider ungerne ind i kunsteren Asger Jorns verden, og viser dem, hvordan de kan skabe flot kunst ved at tegne udenfor stregerne.

Mere påskepynt
Find mere inspiration til påskepynt, ungerne kan producere derhjemme. Her er både perlefugle, æg i perleler og hyggelige perleskilte, der kan skabe påskestemning i det lille hjem. 

Popsi og Krelle-malebog
Print jeres egne Popsi og Krelle-tegninger, som I kan tegne videre på og farvelægge derhjemme - alle motiverne ligger til gratis download hos Mig og familien.

Sjov med genbrugsmaterialer
På Facebook deler Kreafar og hans kreateam ud af skøre og skæve kunstværker, børnene kan kaste sig ud i med ting, de finder i og omkring hjemmet. 

LÆS OGSÅ: Bagom påsketraditionerne: 5 ting du måske ikke vidste

Hyggelige påskesysler
Klip gækkebreve til familie og venner, så karse på vat i pyntede mælkekartoner, mal på sten eller pust æg i lange baner. 

PÅSKEHYGGE DERHJEMME

Hold jeres egen påskefrokost
Den store årlige påskefrokost må endnu engang aflyses, men det skal ikke holde jer fra at dække pænt op og smovse lækkerier derhjemme. Vi guider selvfølgelig til det fineste påskebord. 

LÆS OGSÅ: 3 opskrifter til den børnevenlige påskefrokost og Dæk op til påske med Panduro

Online JazzBio
Gennem 7 afsnit kan ungerne møde bien Bob, der forelsker sig i prinsessen Bibi, mens han ivrigt forsøger at lære at danse til jazz spillet af Aarhus Jazz Orchestra. Udover at være spækket med sange, som børnene kan synge med på, vil musikere fra Aarhus Jazz Orchestra også fortælle om deres instrumenter, og Carl Quist-Møller viser blandt andet, hvordan man kan tegne flip-flop tegninger og meget mere.

Tag på virtuelt museumsbesøg
♥ Glyptoteket
♥ Experimentarium
♥ Dansk Arkitektur Center
♥ Frederiksborg Slot
♥ Louisiana
♥ Statens Museum for Kunst 
♥ ARKEN
♥ Nationalmuseet

Smut i køkkenet sammen
♥ Nemme tutti-frutti kokostoppe
♥ Påskeæg med et twist
♥ Gulerodskage
♥ Kanelsnurrer

LÆS OGSÅ: Sådan aktiverer du dit barn i køkkenet

Hjemmebiograf
Vi har forskellige guides til forskellige aldersgrupper, så I enten kan kaste jer over animationsfilm, der er egnet for alle, eller eventyrlige familiefilm fra 7 år og op. 

Teaterforestillinger derhjemme
♥ Prinsessen på Ærten
♥ INTET

 

Hvornår er det påskeferie? 
Påskeferien falder i uge 13 i år. Har I fri hele ugen, går I altså på påskeferie fredag den 26. marts, og er tilbage på pinden tirsdag den 6. april.

 

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1) Junglerun 2) Fuglsang Rideture 3) Thomas Dambo 4) Caroline Meldgaard 5) Heidi Korsgaard 6) Stephanie Mielnicki 7) Dorte Bakwww.dortebak.dk 8) Anna-Sophie Gruth Hemmingsen 9) Caroline Gruth Hemmingsen