Sensommeren er over os, og det betyder, at brombærsæsonen er i fuld gang! Så tag madpakke, drikkedunk og en tom beholder under armen - husk også at få ungerne med - og find den nærmeste brombærbusk. Vi tog til Nationalpark Mols Bjerge, hvor det vrimler med de søde, mørke bær lige nu. 

brombaer

Vi havde pakket et par tomme bøtter, der hurtigt blev fyldt til randen - og der røg altså mindst lige så mange bær indenbords, som i bøtterne. Mols Bjerge er pakket med vilde brombær, så det er bare at finde et sted og gå i gang. Og når de små ben er trætte, kan madpakken nydes midt i naturen, inden I vender snuderne hjemad. 

Er du ikke lige i nærheden af Mols Bjerge, er brombær heldigvis lette at finde i eller omkring de fleste byer. Smag på Aarhus har en fin oversigt over gode plukkesteder

brombaer

brombaer

Slut eventuelt dagen af med at bage en brombærtærte eller nyd bærene med en klat is eller flødeskum. Nåja, og så kan en god pletfjerner også anbefales, hvis du som jeg er afsted med en brombærglad to-årig. God jagt! 

LÆS OGSÅ: De 5 rideture for store og små i Aarhus og omegn

 

Brombærtærte til ca. 8 personer:

Mørdej:
130g usaltet smør
180g mel
40g sukker
En lille smule vand

- Smuldr smør, mel og sukker sammen og saml dejen stille og roligt med vandet.
- Tryk dejen ud i en smurt tærteform og stil på køl i mindst en halv time.
- Prik tærtebunden med en gaffel og bag den i 10-12 minutter på 200 grader. 
- Lad bunden køle af, mens du laver fyldet.

Fyld
80g usaltet smør
80g sukker
2 spsk mel
80g hakkede mandler (smut dem evt først)
1 tsk vaniljesukker
200g brombær
1 tsk kartoffelmel

- Bland smør, sukker, mel og da hakkede mandler i en gryde og kog blandingen i nogle minutter indtil det er kogt sammen - husk at røre rundt imens. 
- Tag gryden af varmen og tilsæt vaniljesukker.
- Bland brombær og kartoffelmel og fordel det på tærtebunden.
- Fordel nu massen fra gryden ovenpå brombærmassen.
- Sæt tærten i ovnen igen i cirka 20 minutter og lad den køle lidt af, før du serverer. 

LÆS OGSÅ: Her kan I plukke jeres egen frugt tæt på Aarhus

Fotos: Nana Bech Eneqvist