Læs om Caros forlængede weekend til svenske Mullsjö Alpin - et skønt og overskueligt skissportsted for hele familien, kun få timers kørsel fra Danmark.

ANNONCE
Forlænget weekend i januar

Det er januar måned, og måneden er som altid: mørk, mørk og mørk. Det er med andre ord lidt svært at tro på, at julen virkelig varer helt til påske. Men det gør den måske så alligevel, hvis bare man tager en lille tur over broen til Sverige og fortsætter nordpå i ca tre timer. Det er i hvertfald den følelse, vi får, da vi ankommer til Mullsjö Alpin sidst på eftermiddagen midt i januar. Her ligger sneen hvid og smuk, og den er oplyst af den fineste julepynt, som svenskerne ikke har set nogen grund til at tage ned. Her ligger svenske træhuse med lys i de sneklædte grantræer, tykke julemænd haven og lysende hjerter i vinduerne.

Vi er nu ikke taget hertil bare for at forlænge julen, men for at få en forlænget weekend på ski med ungerne.

Børnevenligt og overskueligt skiområde

Området viser sig at være enestående børnevenligt. Her er der pister på alle niveauer fra den sorte løjpe og til den nemmeste lille børnebakke.

Vi beslutter os for, at børnene de første to dage skal på skiskole for lige at få pudset teknikkerne af. Det er en stor succes, da de har den mest tålmodige og pædagogiske skiinstruktør. Han spotter hurtigt hvilke børn, der mest har brug for hjælp og laver, hvad vi i Danmark ville kalde for ægte differentieret undervisning. Skiskolen gør, at alle hurtigt er i stand til at løbe sammen på de forskellige pister. Vi deler os op i hold, så de mest modige børn får prøvet grænserne af, og de mere usikre kan nyde løbet på de nemmere pister.

En stor værdi ved området er, at det er så overskueligt. Vi kan nemt mødes med ti minutters mellemrum og aftale, hvem der løber med hvem eller bare lige udveksle erfaringer og oplevelser. På den måde er Mulsjö virkeligt velegnet, når man rejser med børn, da ingen bliver væk fra hinanden og afstandene mellem pisterne er små. 

Hotelhygge, bland-selv-slik og åben pejs

Vi bor på Hotel Mullsjö, som kun er 10 minutters kørsel fra pisterne. Det er i sig selv en skøn oplevelse. Restauranten forstår at være i børnehøjde med menuer til de små til rimelige priser. Herudover har de et fint udvalg af delikate retter og et godt vinkort til de voksne. Hotellet er opført i træ og ligger med udsigt over den smukkeste sø. Her er dejligt at gå eller bygge en snemand, og vi føler vi er langt ude i vildmarken med sne så langt øjet rækker over den tilfrossede sø.

Hotellets store triumfkort er dog ubetinget loungen. Her sidder vi i magelige stole omkring en skøn pejs bygget i store svenske kampesten. Den knitrer og buldrer imødekommende, når mørket sænker sig, og vi mærker trætheden komme snigende efter en lang dag på fjeldet i den friske luft. Vi voksne nyder en kold øl foran den varme pejs, mens ungerne får bland-selv-slik eller “pluk godis”, som de kalder det i Sverige. Den lokale Ica har et udvalg, der kan få de fleste speltmødre til at falde besvimet om, men hey det er ferie, det er weekend, og julen varer jo heroppe lige til påske…

Billig getaway