Vi har ikke haft børn med på et spaophold før, men oven på juledagene trænger vi alle til et break, så vi tager chancen og indlogerer os på det familievenlige badehotel Hotel Riviera i Båstad.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Betjeningen er imødekommende og varm, og vi får udleveret badekåber i både voksen- og børnestørrelser til hotellets spafaciliteter, så snart vi ankommer. 

Buffet efterfulgt af blæst og bølger

Vi bliver dog enige om først at spise en lille frokost i hotellets æstetisk indrettede restaurant. Stilen er meget gennemført på hele hotellet, og æstetikken er tydeligvis i højsædet, selv om det er et hotel møntet på børnefamilier.  Frokosten er lækker, og man kan med fordel vælge buffet med både mørt og saftigt oksekød, frisk fisk samt en lang række lækre sunde japansk- og middelhavsinspireret salater. 

Riviera

Efter frokosten går vi en skøn tur ved stranden. Hotellet ligger nemlig helt ud til vandet ved den skønneste finkornede badestrand, som må være aldeles vidunderlig om sommeren. Faktisk bliver lige netop dette område kaldt Sveriges riviera på grund af strandens kvaliteter. Vi beholder dog tøjet på i vinterkulden og traver langs bølgerne en 2-3 km til Båstads hyggelige havnemiljø for så at gå tilbage igen. Vi nyder alle at være ude i lyset og mærke havet og luften efter så mange dage indenfor. 

At mærke sig selv

Godt frisket op går vi op og skifter til badetøj, tøfler og kåber og bevæger os så til spaområdet, som jo er det, vi er kommet for. Her er børnene også tænkt ind. Der er nemlig en kæmpe indendørs pool med klatrevæg, et boblebad samt et børnebassin til de allermindste. Ungerne nyder at boltre sig i vandet og leger med flamingobåde, og kæmper om at besejre klatrevæggen.  

Vi voksne skynder os i stedet ind i saunaen, der ligger direkte ud til stranden med den smukkeste udsigt. Der er et skønt vinterligt skandinavisk farvespektrum, som vi nyder, mens vi kigger ud over vandet, sandet og med majestætiske fyrretræer i forgrunden. Efter at være blevet varmet igennem i saunaen tager vi et koldt styrtebad og går herefter udenfor, hvor der ligger et stort varmvandsbassin.  

Riviera Strand

Ungerne har spottet, hvor vi er, og piler ud til os. Mørket er begyndt at falde på, og det er en fin og stille oplevelse at sidde der sammen i skumringen, mens dampen stiger op fra det varme bassin og forsvinder ud i mørket. Ungerne falder også til ro og kan som os voksne mærke og forstå, hvad hele wellnesskonceptet byder på af ro og nærvær – at få lov at kunne mærke sig selv. Vi er i spaområdet i flere timer, før vi klæder om til middagen. 

LÆS OGSÅ: På familieeventyr i De Forenede Arabiske Emirater

Vi går ombord i en fin børnebuffet og et godt udvalg af velsmagende retter til de voksne. Hittet for børnene er svenska kötbollar med lingonsylt, flødesauce og kartoffelmos. Vi voksne får fiskesuppe og sirloin steak og et godt glas vin til. Vi afslutter aftenen med et spil pool og bordfodbold, der også findes på hotellet, før vi dejligt trætte går til ro i de store magelige hotelsenge med sprøde lagner og store puder.

Batterierne opladet til nytår

Næste morgen er vi tidligt oppe og får morgenmad med havudsigt fra den fine restaurant. Her er alt, hvad man kan ønske sig af både svenske oste, Kalles kaviar, bacon og æg i mange variationer, samt frugt og grønt. Til børnenes store begejstring kan man bage sine egne vafler. Måske ikke det sundeste, men det er sjovt og det smager fantastisk! 


Vi når lige en time i spa’en igen, inden vi skal checke ud. Det gør at dagen bliver sparket i gang på den gode måde, og følelsen af wellness forlænges til det sidste. Vi er glade og forfrisket, da vi kører hjemad mod Danmark. Og vi føler os klar til at skyde det nye år ind om et par dage, med tanken om, at det gamle sluttede af på den dejligste måde sammen med vores børn på præmisser, der rammer begge generationer. 

Børn i byen blev inviteret af Hotel Riviera Strand

Fakta:   

  • Hotellet er fra 1930’erne og er blandt Sveriges ældste badehoteller. 
  • Der er værelser med op til 6 sengepladser - så er der også plads til storfamilier. 
  • Køreturen fra København er 1 time og 45 minutter.
  • Se mere på www.rivierastrand.se
  • Læs også om Riveras ”søsterhotel” Skansen i Båstad, hvor der dog kun er adgang for voksne: www.hotelskansen.se

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.