Giv børnene en magisk juleoplevelse - smut i teatret. Vi guider til de allerfineste julestykker, som skyder julestemningen i familien i gang.

Foto: Aarhus Teater - Emilia Therese

Et juleeventyr

Hvor? Aarhus Teater
Hvornår? 2. november - 22. december
Hvem? Børn fra 6 år

Tag hele familien med ind og se Dickens’ vidunderlige familie-klassiker, som tænder julelys i  små og store hjerter. Glæd jer til en gribende fortælling, veloplagt skuespil, visuelt smukke scenebilleder, dragende kostumer og kendte julesalmer, når Charles Dickens’ fabelagtige spøgelseshistorie om gnieren Ebenezer Scrooge venter på at sætte jer i julestemning. 

Cirkus Jul

Hvor? Tangkrogen
Hvornår? 7.-18. december 

Oplev Cirkus Jul - en magisk juleforestilling for hele familien i cirkusteltet. Her vækkes børnebøgerne til live, når Buster Oregon Mortensen, Tante Andante, Snøvsen, den lille pige med svovlstikkerne og næsehornet Otto sammen med den seje Dinodreng, tre fantastiske cirkusartister og et veloplagt band optræder i manegen på Tangkrogen i december.

Foto: Musikhuset

God jul, Cirkeline

Hvor? Musikhuset
Hvornår? 3. december
Hvem? Fra 3 år

Det er juleaften tidligt om morgenen. Cirkeline sidder i sin tændstikæske og kigger ud på stjernerne. Sådan begynder juleeventyret om Cirkeline og hendes musevenner, Frederik og Ingolf, som kaster sig ud i juleforberedelserne. Stilen i denne forestilling er, som vi kender den fra tegnefilmene, fyldt med sprudlende humor,  ledsaget dejlig,  iørefaldende musik.

Duften af Betlehem

Hvor? Filuren
Hvornår?  24. november - 22. december
Hvem? Børn fra 4 år

Glæd jer til en poetisk forestilling inspireret af Juleevangeliet. Her tages stolene ud af salen, og der gøres plads til at opleve teatrets magi helt tæt på.  Der hviskes forventningsfuldt i byens kroge om det, der skal komme. Om den store stjerne, som skal omfavne den kølige vinternat. Er det et mirakel, der er på vej? Sammen med publikum tager de ud for at lede.

Foto: Teater Refleksion 

LommeEvangeliet

Hvor? Teater Refleksion
Hvornår? 3. - 11. december
Hvem? Børn fra 6 år

Oplev julens budskaber i en varm, humoristisk og forblæst fortælling om Marie, der vokser op ved det blæsende Vesterhav.  Med humor, lun lyrik, små animationer og overraskelser på scene og lærred fortælles historien om den sprællevende Marie, der kaster sig ud i livet med en tro om at kunne klare alting selv, men opdager, at uden kærlighed går det ikke.

Juleevangeliet The musical

Hvor? Randers Teater
Hvornår? 24. november. - 21. december
Hvem? Børn fra 5 år

Med masser af humor og musik fortælles historien om Josef og den højgravide Maria, der rejser mod Betlehem for at blive regnet med, da Kejser Augustus har besluttet, at befolkningen skal tælles. Det kommer ikke til at gå stille for sig. For kamelerne kan synge, æslet kan snakke, og ørkenrøvere har det alt for varmt. Der er lagt op til en energifuld, kærlig og musikalsk forestilling, som er skrevet og komponeret  af Sigurd Barrett.

Foto: Musikhuset 

Balanchines Nøddeknækkeren

Hvor? Musikhuset
Hvornår? 29.- 31. december
Hvem? Børn fra 7 år

Det bliver ikke rigtig jul uden George Balanchines Nøddeknækkeren - balletten som på tværs af generationer appellerer til alle os, som elsker jul. Der er fuld garanti for øjeblikkelig julestemning, når Nøddeknækkeren går over scenen. George Balanchines populære ballet har siden 1954 fortryllet børn og voksne verden over, og det ikke rigtig jul, før nøddeknækkeren bliver vakt til live.

Julemusen

Hvor? Randers Teater
Hvornår? 7. november - 16. december
Hvem? Børn fra 2 år

Julen nærmer sig, og Nanni hygger sig i sin dejlige lænestol. Pludselig får Nanni besøg af sin lille ven, musen. Den vil have en historie, og det skal være nu. Nemlig historien om den juleaften, hvor den lille travle postmus skulle bringe pakker ud til alle sine venner i skoven. Den juleaften hvor julen var lige ved at blive aflyst.  En dejlig juleforestilling om, at når gode venner hjælper hinanden, skal det nok blive jul.

Foto: iStock

Tips til den første tur i teatret

Forbered dit barn

Tal med dit barn et stykke tid i forvejen om, at I skal i teatret. Fortæl lidt om, hvad stykket handler om, at I skal sidde i en sal, hvor lyset slukkes, at det bliver spændende osv.

Ro til at opleve

Under stykket kan man som forælder godt have lyst til at forklare, hvad der sker på scenen. Men prøv at lade være, hvis barnet ikke spørger selv. Giv dit barn lov til at sanse stykket ud fra sine egne præmisser.

Snak om stykket efterfølgende

Bagefter kan det være dejligt for barnet at tale om forestillingen. Ofte kan der købes plakater fra stykket hjem til værelset efter forestillingen, så I kan mindes den særlige teateroplevelse og tale om den igen og igen.