August er proppet med særlige børneaktiviteter i Aarhus og omegn - vi guider jer afsted til byens bedste sommersjov i børnehøjde lige her. 

Aarhus festuge: Masser af familieoplevelser

Hvor og Hvornår: Aarhus / 26. august-4. september

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder. Glæd jer til et væld af børneaktiviteter som tegneworkshops, liveart, Ramasjang-sjov, skattejagt, børneløb og meget mere. Tjek programmet ud - det opdateres løbende på hjemmesiden.

Kattegatcenteret: Mød pingvinerne 

Hvor: Kattegatcenteret

Tag ungerne med i Kattegatcenteret, der i august står klar med det helt nye pingvinanlæg i to etager. På førstesalen bliver I overvældet af pingvinernes kolde og larmende verden. Nederst kan I nyde det spektakulære syn, når pingvingerne flyver gennem vandet. Husk også at prøve den skægge vandlegeplads. 

En dag på en bondegård: Kom ned i gear 

Tag ud af byen - prøv en dag på landet! Lad børnene komme helt tæt på køer, grise og kaniner, når I tager på bondegårdsbesøg. Vi guider jer her til både besøgsgårde og gårdbutikker med mulighed for at komme helt tæt på dyrene: Guide - Besøgsgårde i Jylland 

Lilleby: Nyt børnehus for småbørnsfamilier 

Hvor og Hvornår: Nørre Alle 13, Baghuset / Åbningsfest 12. august

Besøg Lilleby, et fællesskab for småbørnsfamilier. Her tilbydes legestuer, holdundervisning, foredrag, fællesspisning, krea-workshops og meget mere. Lilleby er et hus i bevægelse, så uanset om din livsfase er barslende, hjemmepasser eller småbørnsforældre er Lilleby rammen, hvor der er plads til at danne og udfolde relationer. 

Skarøfestivalen: Hyggelig familiefestival

Hvor og Hvornår: Skarø / 3. - 6. august 

Tag familien med til den hyggelige, børnevenlige Skarøfestival. Her er stemningen tryg, og børnene kan glæde sig til nye legekammerater og et væld af børneaktiviteter. Her er en særlig familiecamp, musikscene med kunstnere som Katinka og Alex Vargas og duftende foodtrucks. Fri entré for børn til og med 12 år.

VM i Herning: Lav jeres egen kæphest 

Hvor og hvornår: VM i Herning / 6.-14. august

Hobby Horsing er blevet en trend blandt børn i hele verden, og nu har I muligheden for at besøge Panduros kæphesteområde under VM i Herning. Her kan ungerne give den gas på to kæphestebaner, og bl.a. prøve dressur, spring og deltage i kæphesterideskole. Besøg også det store Panduro kreatelt, hvor der er workshops med hestetema på programmet.

Djurs Sommerland: Grin og nærvær 

Hvor og Hvornår? Djurs Sommerland / Tjek åbningstider 

August er sidste chance for en sommertur i Djurs Sommerland. Så lad børnene glæde sig til kæmpe vandland, forlystelser, Danmarks højeste rutchebane, dinosaurland, sus i maven, lækker mad, tid med familien og en bunke rigtig gode minder. 

Plask! En dukkert på en hemmelig strand 

Pak badetøjet, ungerne og en lækker madpakke og sæt så kurs mod byens "hemmelige" badesteder. Her kan I komme helt ned i gear i fred og ro til bølgeskvulp og solskin, snuppe en dukkert og nyde den sidste sommermåned i Aarhus sammen - tjek: De 5 hemmelige badesteder i Aarhus og omegn

Botanisk Have: Oplev sommerens blomster 

Tag en pause i byens grønne oase - besøg Botanisk Have og se sommerblomsterne blomstre. Besøg væksthusene, kom tæt på eksotiske planter og slut af med et besøg i den smukke cafe, der byder på lækkerier og et fortjent lille sommerhvil, inden I går forbi Botanisk Haves hyggelige legeplads på vej hjem. 

Pluk-selv: På jagt efter lækre bær og frugter

Frugt smager altid bedre, når man har plukket det selv. Tag børnene i hånden og gå på jagt efter augusts bedste hindbær, kirsebær og meget mere - og snup dem med hjem til en lækker kage eller nyd dem, som de er. Vi guider: Her kan I plukke jeres egen frugt tæt på Aarhus

Natursamarbejdet: Dyr og planter i børnehøjde

Hold øje med Natursamarbejdet - et naturcenter i Brabrand, som guider ungerne tættere på naturen og gør dem klogere på dyr og planter. De holder løbende, ofte gratis, børnearrangementer - hvor I kan klappe et lam, lære at slynge honning, undersøge planter og meget mere. Tjek deres Facebookside for naturbegivenheder.

 

Fotos: 0) Martin Dam Kristensen 1) Naturgården 2) Lilleby 3) Panduro 4) Hørhaven 5) Julie Hedelund