August måned er proppet med fede familieoplevelser. Vi giver jer et overblik over de allerbedste oplevelser, som I absolut ikke vil gå glip af!

Artiklen indeholder annonce

marmeladeworkshopMarmeladeworkshop for børn

Hvor og hvornår: Amager Centret den 20. august

Kom til marmeladeworkshop for børn med syltedronningen Helena Greyston i Amager Centrets Gårdhave lørdag den 20. august kl. 10. Vi laver blåbær-lime marmelade, som børnene får med hjem i et fint glas.

Amagerbanens Dag

Hvor og hvornår: Amagerbanens Venner på Uplandsgade den 13. august kl. 11-16

Tag hele familien med til kæmpe folkefest med Københavns Jernbaneorkester, loppeboder, mad, Dræsinejazz, lokalhistorie, konkurrencer, is, åbent hus i udvalgte kolonihaver, taler, kaffe, kage - og selvfølgelig masser af gratis dræsinekørsel og skinnecykling til alle børn og voksne! Se mere her.

Copenhagen CookingCopenhagen Cooking

Hvor og hvornår: Rundt omkring i København den 19.-28. august

Forkæl hele familien med lækre og spændende madoplevelser under Copenhagen Cooking. Måske I skal med til de ikoniske langbordsmiddage eller baggårdshøstfester, der afholdes i forbindelse med Frederiksberg Høstfestival? Programmet byder også på sjove madworkshops for børn, f.eks. kan ungerne komme på sushiworkshop på Børnemuseet eller skattejagt på Seerupgaard.

Saxogadefest

Hvor og hvornår: Saxogade den 27. august kl. 10-20

Saxogadefest på Vesterbro er tilbage! Glæd jer til den hyggeligste gadefest under åben himmel med masser af sjov for børn, fællessang, workshops, musik og ikke mindst DM i Singstar. Det er helt gratis at deltage.

Safari Jagten Lyngby Storcenter
Fang vilde safaridyr og få en præmie

Hvor og hvornår: Lyngby Storcenter den 1.-30. august

Kom med på eventyrlig safarijagt for hele familien! Gå på jagt i centret og fang dyrene ved at scanne QR-koderne. Alle i familien har mulighed for at deltage med en smartphone. Start safarijagten på Store Torv ved Informationen og scan den første QR-kode. Dyrepasseren på din telefon vil guide dig igennem turen. Når du har fanget alle 5 dyr, kan du hente din belønning i Informationen.

Hundens dag i Tivoli

Hvor og hvornår: Tivoli den 21. august

Vær med til at fejre Hundens Dag i Tivoli, når alle firbenede venner i snor inviteres indenfor i Haven. Her kan I bl.a. opleve stor raceparade rundt i Haven og show på Plænen. Kig også forbi Dansk Kennel Klubs informationsbod på plæneområdet, der giver masser af tips og spændende information.

Gratis gadeteater

Hvor og hvornår: Blågårds Plads den 19. august

Oplev forestillingen Grænsen” - en tragikomisk og universel forestilling om flygtninge og grænsevagter. Forestillingen spilles i et nonverbalt, musikalsk univers, og kan derfor forstås af alle uanset alder og nationalitet. Det anbefales dog at børn er 6 år. Forestillingen kan opleves under åben himmel på bl.a. Frue Plads og Blågårds Plads i august og er helt gratis!

Street Food omkring SøerneStreet Food omkring Søerne

Hvor og hvornår: Omkring Søerne den 18.-21. august

Efter to års ufrivillig pause, kan I nu endelig opleve Street Food omkring Søerne igen! Glæd jer til fire dage med alverdens lækker streetfood i smukke omgivelser. Madboderne vil være placeret på gang- og cykelstierne omkring Peblinge Sø, så pak ungerne og kom afsted. I kan med fordel medbringe et lille tæppe, så I kan nyde maden på de små græsarealer langs Søerne.

Lav jeres egen kæphest

Hvor og hvornår: VM i Herning den 6.-14. august

Hobby Horsing er blevet en trend blandt børn i hele verden, og nu har I muligheden for at besøge Panduros kæphesteområde under VM i Herning. Her kan ungerne give den gas på to kæphestebaner, og bl.a. prøve dressur, spring og deltage i kæphesterideskole. Derudover I også besøge det store Panduro kreatelt, hvor der er masser af workshops med hestetema på programmet.

Festivalstemning for hele familie

August måned byder også på en håndfuld børnevenlige festivaler med god musik, skøn underholdning og sensommerstemning. Glæd jer til:

Big Bang Festival / 20.-21. august

Cirkusvognen / 2.-25. august

Kulturhavn Festival / 27.-28. august

Strøm / løber over tre uger, men mainevents d. 13., 20. og 27. august

RullediskoRulledisko i DGI Byen

Hvor og hvornår: DGI byens idrætshal den 13. august

Der er lagt op til ægte Stranger Things vibes, når DGI Byens idrætshal bliver omdannet en kæmpemæssig rullende dansefest! Til rulledisko kan voksne og store børn spænde rulleskøjterne og give den gas under discokuglens skær til lyden af disco, house og vogue! Rulledisko afholdes som en del af Strøm Festival 2022, der strækker sig over tre uger i august.
 

TivoliHave- og Blomsterfestival i Tivoli

Hvor og hvornår: Tivoli den 27. august-11. september

I slut august inviterer Tivoli også til Have- og Blomsterfestival i Haven. Her kan hele familien få jord under neglene til sjove workshops og blive betaget af smuk blomsterkunst. Glæd jer bl.a. til at bygge blomster i LEGO, binde blomsterkranse, pynte flødeboller med spiselige blomster med Mette Blomsterberg, få ansigtmaling og meget andet!  I kan også gå på opdagelse i have- og blomstermarkedet, slippe børnene fri blandt blomster og havespil mm.

SkylinerSidste chance: Oplev ZOO Skyliner

Hvor og hvornår: ZOO frem til den 28. august

Hvis I ikke allerede har besøgt Zoo Skyliner, så er det ved at være sidste chance! Tårnet lukker nemlig den 28. august - så kom afsted og få et fantastisk view udover København fra den 81 meter høje udsigtstårn. En stor oplevelse for både store og små...

Kulturhavn Festival 2022

Hvor og hvornår: Københavns havn den 27.-28. august

Kom med, når Kulturhavn Festival endnu engang sætter sejl med gratis arrangementer i Københavns Havn! Her kan hele familien gå på opdagelse i havnens skjulte perler sammen med stærke aktører fra byens kultur- og fritidsliv og blive klogere på mulighederne i hovedstadens fantastiske blå byrum - både på vand og til lands.

PrideCopenhagen Pride for børn

Hvor og hvornår: Rådhushaven 13.-14. august + 20. august gennem byen

Som noget helt nyt, kan I i år opleve et børne- og familieområde under Pride 2022! Området hedder BørnePride og holder til i Rådhushaven, og her kan I bl.a. komme og bygge regnbuefamilier i Lego den 13.-14. august. Derudover kan I selvfølgelig også glæde jer til selve Paraden, der går igennem byen den 20. august. Læs mere her.

Kirppu Valby åbningsfestÅbningsfest i Kirppu Valby

Hvor og hvornår: Kirppu Valby den 27. august kl. 10-17

Kirppu åbner deres butik nr. 22 – denne gang er det endelig i byen. Butikken åbner på Kulbanevej 35B i Valby. I anledning af åbningen vil der lørdag den 27. august være massevis af sjov for hele familien.

 

 

Fotos: 1) Marmeladeworkshop i Amager Centret 2) Copenhagen Cooking af Rasmus Flindt Pedersen 3) Lyngby Storcenter 4) Hundens dag i Tivoli 5) Liv Møller Kastrup 6) Helle Pørksen 7) Pexels 8) Blomsterfestival af Lina Ahnoff 9) ZOO 10) Patricia Hartmann 11) Kirppu