Natur og udeoplevelser er en del af Silkeborgs DNA og det kan i dén grad ses på deres legepladser, der har fokus på både bevægelse, leg og natur. Børn i byen guider jer til de bedste legepladser i og omkring Silkeborg. 

8 sjove legepladser

 Legepladsen i Teletubbies-bakkerne
Legepladsen på Pippisvej
 Naturlegepladsen i Funder
Legepladsen ved Lyngsøparken
 Buskelundengen legeplads
★ Legepladsen ved Rudbølsvej 
Legepladsen ved Ligustersvinget
★ Højmarksvængets legeplads 

legeplads silkeborgLegepladsen ved Teletubbis-bakkerne 

Hvor: Harsnabslundvej 7, 8600 Silkeborg

Sæt kursen mod Harsnablundvej og tag familien med på en hyggelig tur ud til Teletubbis-bakkerne, hvor I sammen kan boltre jer på det store græsareal mellem de tre høje - eller kaste jer over den drønseje legeplads. Her er garanti for masser af underholdning og udfordring uanset om man er stor eller lille, til legetårnet, balanceredskaberne eller musikinstrumenterne. Og det er selvfølgelig alt sammen i naturmaterialer i naturskønne omgivelser!

legeplads silkeborgLegepladsen på Pippisvej

Hvor: Pippisvej, 8600 Silkeborg 

I Astrid Lindgren-kvarteret finder I en legeplads med masser af aktiviteter for både store og små eventyrlystne børn. Her er rig mulighed for at styrke balancen, motorikken og nå højt til vejrs på pladsens klatrestativ og mange gynger. Er det ikke svimvlende nok kan I altid give dem en tur i karusellen, der er placeret bagerst på legepladsen. 

Naturlegepladsen i Funder

Hvor: Funder Møllevej 165, 8600 Silkeborg

En tur på legeplads indbefatter sommetider støj og kaos, det er dog på ingen måden tilfældet hér. Legepladsen ved Funder er placeret i en fordybning med masser af plads og natur. Her kan ungerne f.eks. udfordre balancen rundt på pladsens multibane, gynge om kap eller i takt med mor og far eller suse op og ned ad pladsens svævebanen, hvis det skal være endnu vildere. Det bliver sikkert ikke let at få børnene med hjem igen lige med det samme, så tag hellere en madpakke og drikkevarer med, så både børn og voksne kan holde sig kørende. Det hele kan nydes i pladsens åbne træpavillion, så længe I husker at rydde op efter jer selv :-)

legeplads silkeborgLegepladsen ved Lyngsøparken

Hvor: Lyngsøvej 26, 8600 Silkeborg

I den vestlige del af Lyngsøparken finder I en fin lille legeplads, der er særligt velegnet til de mindre børn. Udover sandkasse og legehus er der også opstillet en klatrevæg, gyngestativ og vippedyr, som de større børn sagtens kan få glæde af. Rundt i parken er der placeret borde/bænkesæt til fri afbenyttelse, hvor I kan tage jer et velfortjent hvil eller en god omgang frokost. Og hvis familien er i det konkurrende hjørne kan I snuppe en omgang petanque på banen blandt de gamle træer og smukke natur. 

Buskelundengen legeplads

Hvor: Buskelundsskoven 59, 8600 Silkeborg

Hvis I befinder jer i nærheden af det vestlige Silkeborg, kan I med fordel slå et smut forbi "Den røde legeplads", der er placeret på græsarealet ved villakvarteret i Buskelundsskoven. Her kan børnene få gang i sanserne, uanset om de kaster sig over klatrestativet, karusellen eller gyngerne mens de voksne kan læne sig tilbage og nyde en stille stund - og måske en solskinsstribe!

legeplads silkeborgLegepladsen ved Rudbølvej

Hvor: Rudbølvej 34, 8600 Silkeborg

Ikke langt fra Buskelundengen ligger en anden dejlig legeplads, hvor en lille stund hurtigt bliver til en times leg. Legepladsen ved Rudbølsvej har børnenes favoritter: sandkasse, gynge og legetårn med rutsjebane. Rundt om legepladsen er et stort grønt areal med træer og buske, hvor I kan tage plads på et medbragt underlag eller tæppe.

Legepladsen ved Ligustersvinget

Hvor: Ligustersvinget 19, 8600 Silkeborg

For enden af Ligustervej finder I et kuperet stykke skov, der i bedste Narnia-stil fører ned til en legeplads med alt hvad et barnehjerte begærer: Svævebane, klatretårn, gynger, karusel og rutsjebaner i forskellige højder. Alle herlighederne er placeret i et stort sandområde i naturskønne omgivelser, som gør det til et oplagt sted at nyde en medbragt madpakke.

legeplads silkeborgHøjmarksvængets legeplads

Hvor: Højmarksvænget 98, 8600 Silkeborg

På legepladsen ved Højmarksvænget kan både store og små være her. Legepladsen er placeret i et stort sandområde på et stort græsarel, der er ideel til en picnic eller omgang boldspil. Selve legepladsen består af et legetårn med rutsjebane, vippedyr og gyngestativ, hvor der er rig mulighed for at få vind i lokkerne samt en sandkasse med tilhørende legehus. Når sulten sætter ind kan I snuppe en bid mad i pladsens madpakkehus, som ligger i tilknytning til en stor plæne, der er ideel til en omgang boldspil.

 

legeplads silkeborg
Læs også vores guide til Silkeborg her.

 

Fotos:1) Julie Hedelund 2) Silkeborg Kommune 3) Julie Hedelund 4) Sonny Brix 5) Julie Hedelund 6) Silkeborg Kommune