Børn i byen har besøgt Dokk1's innovative rum 'DokkX', der netop har slået dørene op til udstillingen 'Leg og lær med teknologien' som er åben det næste halve års tid. Skal I afsted?

robotTeknologier i børnehøjde

Formålet med udstillingen er at sætte fokus på teknologier, som blandt andet inspirerer til interaktion, leg og læring gennem hele livet. På udstillingen findes alt fra moderne teknologier, robotter og virtual reality - alt sammen i børnehøjde!

interaktivt gulv robotUdstillingen gemmer bl.a. på et hjørne, der fremstår som et vaskeægte børneunivers, og som særligt henvender sig til mindre børn. Her kan man blandt andet forsøge sig med den interaktive sandkasse "san-se-kassen". Sansekassen bruges sammen med en projektor og en computer, der registrerer bevægelser i sandet og reagerer med visuel respons. Derudover er det også muligt at spille forskellige spil, der f.eks. udfordrer gennem samarbejde. I hjørnet findes også en stand med brætspil, bøger, tegnefilm og augmented reality, der er udviklet inden for det samme univers "Playdoktor". Ønsket med dette univers er at afmystificere hospitalsoplevelsen og derved skabe en bedre hospitalsoplevlese for børn og deres familier.

sanOgså for større børn og voksne

Der er bestemt også noget at komme efter for de større børn og deres voksne. Udstillingens mange stande bugner nemlig med alt fra virtual reality-briller, en applikator, der gør det muligt at styre apps og musik via tablet eller smartphone, et styreprogram til computeren, der benytter øjenstyring, en interaktiv væg og sågar en talende robot, der bevæger sig alt efter, hvordan du eller dit barn programmerer den. Det er altså bare om at gå på opdagelse i udstillingen og lade jer udfordre sammen.

Foruden de mange spændende teknologier i udstillingen, står imødekommende personale klar til at svare på spørgsmål og klæde jer grundigt på hos de forskellige stande. Så hvis I interesserer jer for moderne teknologi, robotter eller virtual reality, så er det Børn i byens klare opfordring at besøge DokkX' nye udstilling - en enestående mulighed for både at blive klogere på og afprøve ny teknologi.

I finder DokkX på niveau 2.2 til højre for elevatorerne.

teknologi
Fotos: Julie Hedelund