I den fynske havneby Kerteminde emmer det af hygge, smuk natur og Danmarkshistorie - men I finder også masser af børnevenlige oplevelser. Vi giver jer her en håndfuld fede familieaktiviteter i den lille by, der ligger godt 20 minutter fra Odense.

Top 5 oplevelser for børn i Kerteminde

  • Fjord & Bælt
  • Kerteminde Minigolf
  • Vikingemuseet Ladby
  • Bolchepigen
  • Nordstranden

Fjord og Bælt1. Fjord & Bælt

Margrethes Plads 1
5300 Kerteminde

Er I vilde med havets dyr? Så skal I helt sikkert lægge vejen forbi den kombinerede  turistattraktion og forskningsinstitution Fjord & Bælt. Her kan I bl.a. komme helt tæt på fisk, marsvin og legesyge sæler. Især om sommeren disker de op med spændende aktiviteter for børnefamilier, såsom krabbefangerkonkurrence, fodring af dyr, snorkelture samt bådture.

Kerteminde Minigolf2. Kerteminde Minigolf

Marinavejen 16
5300 Kerteminde

Minigolf er altid et hit hos ungerne - og på Kerteminde Minigolfbane kan I give den gas blandt de sejeste forhindringer, der inkluderer både vandfald og bjerge! De 18 baner ligger lige ved stranden og marinaen i Kerteminde, og så serverer stedet selvfølgelig også gammeldags isvafler, softice, pommes frites mm. Banen er åben hver dag fra april-oktober måned. 

Vikingemuseet Ladby3. Vikingemuseet Ladby

Vikingevej 123
5300 Kerteminde

Vikingemuseet Ladby, der ligger 5 km syd for Kerteminde ved Kerteminde Fjord, vækkes vikingernes historie til live med genskabte landskaber, skibe og bygninger. Her kan I f.eks. opleve Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden, hvor den døde fyrste omkring år 925 blev gravlagt med sine heste, hunde og andet kostbart gods. Der er desuden masser af børnevenlige aktiviteter i skolernes ferier.

bolche4. Bolchepigen

Hans Schacksvej 5
5300 Kerteminde

Bolchepigen i Kerteminde er et lille, hyggeligt bolchekogeri, hvor der bruges originale opskrifter, og produkterne er hjemmelavede. Her kan I komme ind og se, hvordan bolcher bliver lavet, og endnu bedre: indimellem kan I få lov til at lave jeres helt egne slikkepinde i forretningen! Det foregår typisk i skoleferierne - hold øje på deres hjemmeside.

Nordstranden5. Nordstranden

Ved Hindsholmvej
5300 Kerteminde

Når I besøger Kerteminde, må I selvfølgelig ikke snyde jer selv for et besøg på en af de skønne strande, der ligger både i nord og syd. Har I små børn med, er Nordstranden klart at foretrække med dens kridhvide sand og lave vand et godt stykke ud. Skal der mere action på programmet, kan I tjekke Waterdrops.dk, der tilbyder alt fra stand up paddling til havkajak. Tjek alle Kertemindes strande ud her.

SOV OG SPIS

SOV GODT
Ønsker I at overnatte i Kerteminde, er der masser af overnatningsmuligheder, uanset om I er til bed & breakfast, hotel, camping eller noget helt fjerde. Få et overblik lige her.

SPIS GODT
Særligt på og omkring havnen i Kerteminde, finder I en lang række restauranter og cafeer, hvor I kan få stillet sulten. Fra kroer til brasserier, steak houses til bagerier. Få et overblik lige her.

Find mere inspiration til jeres tur på VisitKerteminde.dk.

 

Fotos: 1. Fjord og Bælt 2. Kerteminde Minigolf 3. Vikingemuseet Ladby 4. Pexels 5. Nordstranden / VisitKerteminde