Holder I vinterferie i uge 8? Så læs med her, hvor vi guider til børnevenlige aktiviteter og oplevelser i byen.

Energimuseet
Dato: 11.-22. februar
I vinterferien tilbydes der halv pris på entré hos Energimuseet, som har et spændende program for hele familien. Bl.a. kan I lave jeres egne kunstværker med genbrugsmaterialer, opleve lynshow og komme op på toppen af en havvindmølle med VR-briller.

Den Gamle By
Dato: 9.-24. februar
Hver dag i vinterferien kan I også nyde stemningen i de små gader I Den Gamle By og deltage i diverse indendørs aktiviteter, hvor der er masser af sjove og lærerige oplevelser for både børn og voksne. Bl.a. kan I lave jeres egne bolsjer, og I kan lære at lave hjemmelavet legetøj fra 1800-tallet.

KREA-værksted: Fastelavnsris
Dato: 19.-20. februar
Kig forbi Dokk1 og lav dit eget fastelavnsris. Værkstedet søger for materialer, inspiration og vejledning. KREA-værkstedet er åbent for alle kreative sjæle, men børn skal være ifølge med en voksen. Tilmelding ikke nødvendig.

MinimaxX: Otto er et Næsehorn
Dato: Hver dag i februar kl. 10
Ta' ungerne med ind og se animationsfilmen Otto er et næsehorn i MinimaxX. Filmen handler om drengen Topper, der finder en gammel blyant, som viser sig at være magisk! Så da Topper tegner et næsehorn på tapetet hjemme i stuen, bliver det levende! Det koster 45 kr. pr. næse.

Arternes oprindelse
Dato: 7.-22. februar
I Musikhuset kan I også opleve den fascinerende forestilling Arternes Oprindelse. Det er en magisk og morsom maskeforestilling, som er inspireret af Mary Anning, der i 1811 udgravede det første icthyosaurus-skelet, som senere blev det første bevis for evolutionen. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Arternes Oprindelse

Superhelte i BytorvHorsens
Dato: 9. februar - 3. marts
Også hos bytorvHorsens kan I finde en børnevenlig udstilling – nemlig med Marvels superhelte. Centret åbner dørene for Europas største samling af superhelte og en kæmpe samling af samlingsobjekter. Superman, Ironman og Catwoman skal nok få imponeret børnene.

Oplev en ægte rumkapsel
Dato: Tirs-fredag kl. 9-16, Lør-, søn- og helligdage kl. 11-16, mandag lukket
Andreas Mogensens rumkapsel er landet på Science Museerne - så nu kan I opleve den på Steno Museet! Det koster 30 kr. for voksne, mens børn og unge under 18 år er gratis.

Bameseskattejagt på Dokk1
Dato: Hele februar
Ta' med på Bamseskattejagt på Dokk1! Optjen stempler på dit bamseskattekort ved at deltage i kreative aktiviteter, deltage i arrangementer, låne 3 bøger med hjem mv.

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram

 

Fotos: 1) Energimuseet 2) Arternes oprindelse